Изберете Страница

Apple преговаря с Sharp за доставка на OLED дисплеи за iPhone 8

В момента Apple използва LCD дисплеи за своя iPhone, но според слуховете това ще се промени следващата година, когато се очаква юбилейният, десети модел на емблематичния смартфон.

Според Bloomberg компанията преговаря с Sharp за производството на OLED панели. В момента единственото устройство с такъв дисплей е Apple Watch, но тази технология осигурява по-добър контраст, по-дълбок черен цвят и по-висока енергоефективност, в сравнение с LCD. OLED панелите са и по-тънки като елементи, поради липсата на подсветка и позволяват създаването на различни извивки, което съвпада със слуховете за iPhone 8, за който се предполага, че ще има извит от двете страни дисплей и изцяло стъклен корпус.

Samsung, основният конкурент на Apple на пазара, използва тази технология в своите устройства от години, но ограниченията в предлагането и малкото количество произвеждани OLED панели, може би са факторите, които пречеха на американския гигант да ги добави към своята гамата устройства. Изглежда моментът за тази решаваща крачка вече е дошъл и 2017 година ще бъде кюучова в историята на iPhone.

В доклада на Bloomberg се казва, че Sharp ще спечели сделката с Apple, ако може да гарантира достатъчно „изходна мощност“, а вчера компанията обяви повече от 500 милиона долара инвестиции в производството на OLED дисплеи, което явно отразява желанието й да се пребори за този договор.

Разбира се Apple има и други варианти, които й гарантират намаляване на риска от липса на достатъчно компоненти и й позволяват да договори по-дбри цени и да контролира цялата верига за доставки.

Вероятността поне един модел iPhone 8 да притежава OLED дисплей се добавя към слуховете за изцяло стъклен корпус, дисплей от край до край с вградени в него сензор за пръстови отпечатъци и предна камера, но според анализаторите няма да е възможно устройството да е само от стъкло, поради технологични ограничения и ще трябва да има поне метална рамка, което ни връща към моделите iPhone 4/4s.

Все пак ще се наложи да изчакаме септември 2017 година, за да видим какви изненади е приготвила Apple за своите фенове по случай десетия рожден ден на любимия им iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This