Изберете Страница

Apple преговаря с Sharp за доставка на OLED дисплеи за iPhone 8

В момента Apple използва LCD дисплеи за своя iPhone, но според слуховете това ще се промени следващата година, когато се очаква юбилейният, десети модел на емблематичния смартфон.

Според Bloomberg компанията преговаря с Sharp за производството на OLED панели. В момента единственото устройство с такъв дисплей е Apple Watch, но тази технология осигурява по-добър контраст, по-дълбок черен цвят и по-висока енергоефективност, в сравнение с LCD. OLED панелите са и по-тънки като елементи, поради липсата на подсветка и позволяват създаването на различни извивки, което съвпада със слуховете за iPhone 8, за който се предполага, че ще има извит от двете страни дисплей и изцяло стъклен корпус.

Samsung, основният конкурент на Apple на пазара, използва тази технология в своите устройства от години, но ограниченията в предлагането и малкото количество произвеждани OLED панели, може би са факторите, които пречеха на американския гигант да ги добави към своята гамата устройства. Изглежда моментът за тази решаваща крачка вече е дошъл и 2017 година ще бъде кюучова в историята на iPhone.

В доклада на Bloomberg се казва, че Sharp ще спечели сделката с Apple, ако може да гарантира достатъчно „изходна мощност“, а вчера компанията обяви повече от 500 милиона долара инвестиции в производството на OLED дисплеи, което явно отразява желанието й да се пребори за този договор.

Разбира се Apple има и други варианти, които й гарантират намаляване на риска от липса на достатъчно компоненти и й позволяват да договори по-дбри цени и да контролира цялата верига за доставки.

Вероятността поне един модел iPhone 8 да притежава OLED дисплей се добавя към слуховете за изцяло стъклен корпус, дисплей от край до край с вградени в него сензор за пръстови отпечатъци и предна камера, но според анализаторите няма да е възможно устройството да е само от стъкло, поради технологични ограничения и ще трябва да има поне метална рамка, което ни връща към моделите iPhone 4/4s.

Все пак ще се наложи да изчакаме септември 2017 година, за да видим какви изненади е приготвила Apple за своите фенове по случай десетия рожден ден на любимия им iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This