Изберете Страница

Apple потвърди, че актуализациите на iOS ще блокират някои полицейски инструменти за неоторизиран достъп

Тези, които предположиха, че предстоящите актуализации на iOS биха могли да блокират инструментите на парвоприлагащите органи за неоторизиран достъп до iPhone, се оказаха прави. Apple потвърди, че iOS 11.4.1 и iOS 12, ще прекъснат извличането на данни през USB порта, когато телефонът не е бил отключван от собственика си през последния час, което ще осуети повечето опити за използване на специалните устройства на GrayShift, Cellebrite и други компании.

Гигантът подчерта, че не се опитва да се противопостави на полицията, а става въпрос за неприкосновеност на личния живот:

В Apple поставяме клиента в центъра на всичко, което проектираме“ се казва в изявлението. „Ние непрекъснато укрепваме защитата на сигурността във всеки наш продукт, за да помогнем на потребителите да се защитят от хакери, крадци на самоличност и проникване в личните им данни. Имаме голямо уважение към правоприлагащите органи и не създаваме тези подобрения в сигурността, зад а им пречим да си вършат работата“.

Тази стъпка обаче, със сигурност ще разочарова ФБР и другите агенции, които преди това искаха от компанията да отслаби мерките за сигурност, чрез специално създаден софтуер за достъп. Всъщност теоритично това не е пълна бариера, тъй като, ако през първия час агенциите получат достъп до устройството, те биха могли да се възползват от закупените вече инструменти за хакване. Този ход обаче, би могъл да защити потребителите, особено от гледна точка на личния им живот.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This