Изберете страница

Apple потвърди, че актуализациите на iOS ще блокират някои полицейски инструменти за неоторизиран достъп

Тези, които предположиха, че предстоящите актуализации на iOS биха могли да блокират инструментите на парвоприлагащите органи за неоторизиран достъп до iPhone, се оказаха прави. Apple потвърди, че iOS 11.4.1 и iOS 12, ще прекъснат извличането на данни през USB порта, когато телефонът не е бил отключван от собственика си през последния час, което ще осуети повечето опити за използване на специалните устройства на GrayShift, Cellebrite и други компании.

Гигантът подчерта, че не се опитва да се противопостави на полицията, а става въпрос за неприкосновеност на личния живот:

В Apple поставяме клиента в центъра на всичко, което проектираме“ се казва в изявлението. „Ние непрекъснато укрепваме защитата на сигурността във всеки наш продукт, за да помогнем на потребителите да се защитят от хакери, крадци на самоличност и проникване в личните им данни. Имаме голямо уважение към правоприлагащите органи и не създаваме тези подобрения в сигурността, зад а им пречим да си вършат работата“.

Тази стъпка обаче, със сигурност ще разочарова ФБР и другите агенции, които преди това искаха от компанията да отслаби мерките за сигурност, чрез специално създаден софтуер за достъп. Всъщност теоритично това не е пълна бариера, тъй като, ако през първия час агенциите получат достъп до устройството, те биха могли да се възползват от закупените вече инструменти за хакване. Този ход обаче, би могъл да защити потребителите, особено от гледна точка на личния им живот.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This