Изберете страница

Apple потвърди премахването на функцията за шумоподтискане в iPhone 13

Откакто iPhone 13 пристигна, някои потребители се чудят къде се изгуби функцията Noise Cancellation. Това, което първоначално изглеждаше като бъг обаче, се оказва официално решение на Apple.

Функцията преди можеше да бъде намерена в настройките за аудио/видео достъпност и оикновено беше включена по подразбиране. Целта й е да намали околния фонов шум при телефонни разговори, когато дършите телефона до ухото си и освен, ако не сте били от тези потребители, които искаха да я изключат, вероятно даже не сте забелязали присъствието й.

В iOS 15 обаче, тя липсва в настройките на iPhone 13. За съжаление без нея обажданията могат да звучат приглушено или шумно, в зависимост от това какво се случва аколо вас.

Както вече споменах, първоначално всички смятахме, че това е бъг, но потребител на 9to5Mac на име Стив, се е свързал с поддръжката на Apple и публикува отговора на запитването си в Twitter, който опровергава възможността за грешка:

“Подтискането на шума не е налично за моделите iPhone 13, поради което не виждате тази опция в настройките”.

След това потребителят пита дали серията iPhone 13 просто не поддържа шумозаглушаване за телефонни разговори, а служителят на компанията отговаря положително.

Изглежда, че нещо в iPhone 13 пречи на Apple да приложе тази си функция. Компанията предлага подобна на нея, наречена Voice Isolation, но тя е само за Face Time. Така потребителите с iPhone 13 ще трябва да си вземат AirPods Pro, ако искат да използват Noise Cancellation при телефонните си разговори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This