Изберете Страница

Apple потвърди премахването на функцията за шумоподтискане в iPhone 13

Откакто iPhone 13 пристигна, някои потребители се чудят къде се изгуби функцията Noise Cancellation. Това, което първоначално изглеждаше като бъг обаче, се оказва официално решение на Apple.

Функцията преди можеше да бъде намерена в настройките за аудио/видео достъпност и оикновено беше включена по подразбиране. Целта й е да намали околния фонов шум при телефонни разговори, когато дършите телефона до ухото си и освен, ако не сте били от тези потребители, които искаха да я изключат, вероятно даже не сте забелязали присъствието й.

В iOS 15 обаче, тя липсва в настройките на iPhone 13. За съжаление без нея обажданията могат да звучат приглушено или шумно, в зависимост от това какво се случва аколо вас.

Както вече споменах, първоначално всички смятахме, че това е бъг, но потребител на 9to5Mac на име Стив, се е свързал с поддръжката на Apple и публикува отговора на запитването си в Twitter, който опровергава възможността за грешка:

“Подтискането на шума не е налично за моделите iPhone 13, поради което не виждате тази опция в настройките”.

След това потребителят пита дали серията iPhone 13 просто не поддържа шумозаглушаване за телефонни разговори, а служителят на компанията отговаря положително.

Изглежда, че нещо в iPhone 13 пречи на Apple да приложе тази си функция. Компанията предлага подобна на нея, наречена Voice Isolation, но тя е само за Face Time. Така потребителите с iPhone 13 ще трябва да си вземат AirPods Pro, ако искат да използват Noise Cancellation при телефонните си разговори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар