Изберете страница

Apple потвърди премахването на функцията за шумоподтискане в iPhone 13

Откакто iPhone 13 пристигна, някои потребители се чудят къде се изгуби функцията Noise Cancellation. Това, което първоначално изглеждаше като бъг обаче, се оказва официално решение на Apple.

Функцията преди можеше да бъде намерена в настройките за аудио/видео достъпност и оикновено беше включена по подразбиране. Целта й е да намали околния фонов шум при телефонни разговори, когато дършите телефона до ухото си и освен, ако не сте били от тези потребители, които искаха да я изключат, вероятно даже не сте забелязали присъствието й.

В iOS 15 обаче, тя липсва в настройките на iPhone 13. За съжаление без нея обажданията могат да звучат приглушено или шумно, в зависимост от това какво се случва аколо вас.

Както вече споменах, първоначално всички смятахме, че това е бъг, но потребител на 9to5Mac на име Стив, се е свързал с поддръжката на Apple и публикува отговора на запитването си в Twitter, който опровергава възможността за грешка:

“Подтискането на шума не е налично за моделите iPhone 13, поради което не виждате тази опция в настройките”.

След това потребителят пита дали серията iPhone 13 просто не поддържа шумозаглушаване за телефонни разговори, а служителят на компанията отговаря положително.

Изглежда, че нещо в iPhone 13 пречи на Apple да приложе тази си функция. Компанията предлага подобна на нея, наречена Voice Isolation, но тя е само за Face Time. Така потребителите с iPhone 13 ще трябва да си вземат AirPods Pro, ако искат да използват Noise Cancellation при телефонните си разговори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This