Изберете Страница

Apple потвърди премахването на функцията за шумоподтискане в iPhone 13

Откакто iPhone 13 пристигна, някои потребители се чудят къде се изгуби функцията Noise Cancellation. Това, което първоначално изглеждаше като бъг обаче, се оказва официално решение на Apple.

Функцията преди можеше да бъде намерена в настройките за аудио/видео достъпност и оикновено беше включена по подразбиране. Целта й е да намали околния фонов шум при телефонни разговори, когато дършите телефона до ухото си и освен, ако не сте били от тези потребители, които искаха да я изключат, вероятно даже не сте забелязали присъствието й.

В iOS 15 обаче, тя липсва в настройките на iPhone 13. За съжаление без нея обажданията могат да звучат приглушено или шумно, в зависимост от това какво се случва аколо вас.

Както вече споменах, първоначално всички смятахме, че това е бъг, но потребител на 9to5Mac на име Стив, се е свързал с поддръжката на Apple и публикува отговора на запитването си в Twitter, който опровергава възможността за грешка:

“Подтискането на шума не е налично за моделите iPhone 13, поради което не виждате тази опция в настройките”.

След това потребителят пита дали серията iPhone 13 просто не поддържа шумозаглушаване за телефонни разговори, а служителят на компанията отговаря положително.

Изглежда, че нещо в iPhone 13 пречи на Apple да приложе тази си функция. Компанията предлага подобна на нея, наречена Voice Isolation, но тя е само за Face Time. Така потребителите с iPhone 13 ще трябва да си вземат AirPods Pro, ако искат да използват Noise Cancellation при телефонните си разговори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This