Изберете Страница

Apple потвърди премахването на функцията за шумоподтискане в iPhone 13

Откакто iPhone 13 пристигна, някои потребители се чудят къде се изгуби функцията Noise Cancellation. Това, което първоначално изглеждаше като бъг обаче, се оказва официално решение на Apple.

Функцията преди можеше да бъде намерена в настройките за аудио/видео достъпност и оикновено беше включена по подразбиране. Целта й е да намали околния фонов шум при телефонни разговори, когато дършите телефона до ухото си и освен, ако не сте били от тези потребители, които искаха да я изключат, вероятно даже не сте забелязали присъствието й.

В iOS 15 обаче, тя липсва в настройките на iPhone 13. За съжаление без нея обажданията могат да звучат приглушено или шумно, в зависимост от това какво се случва аколо вас.

Както вече споменах, първоначално всички смятахме, че това е бъг, но потребител на 9to5Mac на име Стив, се е свързал с поддръжката на Apple и публикува отговора на запитването си в Twitter, който опровергава възможността за грешка:

“Подтискането на шума не е налично за моделите iPhone 13, поради което не виждате тази опция в настройките”.

След това потребителят пита дали серията iPhone 13 просто не поддържа шумозаглушаване за телефонни разговори, а служителят на компанията отговаря положително.

Изглежда, че нещо в iPhone 13 пречи на Apple да приложе тази си функция. Компанията предлага подобна на нея, наречена Voice Isolation, но тя е само за Face Time. Така потребителите с iPhone 13 ще трябва да си вземат AirPods Pro, ако искат да използват Noise Cancellation при телефонните си разговори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This