Изберете Страница

Apple потвърди поддръжката на iMessage Business Chat и eGPU

В бележките към най-новата бета версия на macOS 10.13.4 просто се казва: „Това е най-новата бета версия за разработчици на macOS Hihg Sierra” и се препоръчва локализирането на английска на пререлийзите, но Apple случайно публикува последните финални бележки и на други езици. Именно те сочат, че iMessage Business Chat ще ъбде достъпен за macOS, както и официалната поддръжка на външни GPU (eGPU) системи.

Непосредствено след изтичането на бележките на френски стана ясно, че те са налични и на намски и полски, а ето и превода:

Както е посочено в бележките, поддръжката за iMessage Business Chat ще е налична първоначално в САЩ и Канада. Функцията ще позволи на потребителите да хостват интерактивно обслужване на клиенти и сесии за продажби директно от приложението за съобщения. Тя беше обявена с премиерата на iOS 11.3, а Apple се свърза първоначално с Discover, Hilton, Lowe и Wells Fargo за старта й.

В бележките към изданието се посочва също и, че тази актуализация най-сетне ще включва официално поддръжка на външни GPU източници за по-новите Mac, което беше споменато за пръв път на WWDC 2017, като евентуалняит срок за реализация беше пролетта на тази година. Има още препратки към различни промени в Safari, сред които и нов шорткът за прескачане към раздела вдясно, опции за сортиране на отметките и някои подобрения, насочени към подобряване на поверителността и сигурността.

Интересното е, че iCloud не се споменава в бележките към изданието, а функцията все още не е включена в текущите бета версии, но Apple все още обещава, че ще започне и този цикъл.

Очаква се macOS 13.13.4 да бъде пусната официално съвсем скоро, заедно с останалите версии на операционните система на комапнията, които в момента се тестват. Възможно е това да се случи като част от събитието, насрочено за 27 март.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This