Изберете страница

Apple потвърди поддръжката на iMessage Business Chat и eGPU

В бележките към най-новата бета версия на macOS 10.13.4 просто се казва: „Това е най-новата бета версия за разработчици на macOS Hihg Sierra” и се препоръчва локализирането на английска на пререлийзите, но Apple случайно публикува последните финални бележки и на други езици. Именно те сочат, че iMessage Business Chat ще ъбде достъпен за macOS, както и официалната поддръжка на външни GPU (eGPU) системи.

Непосредствено след изтичането на бележките на френски стана ясно, че те са налични и на намски и полски, а ето и превода:

Както е посочено в бележките, поддръжката за iMessage Business Chat ще е налична първоначално в САЩ и Канада. Функцията ще позволи на потребителите да хостват интерактивно обслужване на клиенти и сесии за продажби директно от приложението за съобщения. Тя беше обявена с премиерата на iOS 11.3, а Apple се свърза първоначално с Discover, Hilton, Lowe и Wells Fargo за старта й.

В бележките към изданието се посочва също и, че тази актуализация най-сетне ще включва официално поддръжка на външни GPU източници за по-новите Mac, което беше споменато за пръв път на WWDC 2017, като евентуалняит срок за реализация беше пролетта на тази година. Има още препратки към различни промени в Safari, сред които и нов шорткът за прескачане към раздела вдясно, опции за сортиране на отметките и някои подобрения, насочени към подобряване на поверителността и сигурността.

Интересното е, че iCloud не се споменава в бележките към изданието, а функцията все още не е включена в текущите бета версии, но Apple все още обещава, че ще започне и този цикъл.

Очаква се macOS 13.13.4 да бъде пусната официално съвсем скоро, заедно с останалите версии на операционните система на комапнията, които в момента се тестват. Възможно е това да се случи като част от събитието, насрочено за 27 март.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This