Изберете страница

Apple потвърди поддръжката на iMessage Business Chat и eGPU

В бележките към най-новата бета версия на macOS 10.13.4 просто се казва: „Това е най-новата бета версия за разработчици на macOS Hihg Sierra” и се препоръчва локализирането на английска на пререлийзите, но Apple случайно публикува последните финални бележки и на други езици. Именно те сочат, че iMessage Business Chat ще ъбде достъпен за macOS, както и официалната поддръжка на външни GPU (eGPU) системи.

Непосредствено след изтичането на бележките на френски стана ясно, че те са налични и на намски и полски, а ето и превода:

Както е посочено в бележките, поддръжката за iMessage Business Chat ще е налична първоначално в САЩ и Канада. Функцията ще позволи на потребителите да хостват интерактивно обслужване на клиенти и сесии за продажби директно от приложението за съобщения. Тя беше обявена с премиерата на iOS 11.3, а Apple се свърза първоначално с Discover, Hilton, Lowe и Wells Fargo за старта й.

В бележките към изданието се посочва също и, че тази актуализация най-сетне ще включва официално поддръжка на външни GPU източници за по-новите Mac, което беше споменато за пръв път на WWDC 2017, като евентуалняит срок за реализация беше пролетта на тази година. Има още препратки към различни промени в Safari, сред които и нов шорткът за прескачане към раздела вдясно, опции за сортиране на отметките и някои подобрения, насочени към подобряване на поверителността и сигурността.

Интересното е, че iCloud не се споменава в бележките към изданието, а функцията все още не е включена в текущите бета версии, но Apple все още обещава, че ще започне и този цикъл.

Очаква се macOS 13.13.4 да бъде пусната официално съвсем скоро, заедно с останалите версии на операционните система на комапнията, които в момента се тестват. Възможно е това да се случи като част от събитието, насрочено за 27 март.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This