Изберете страница

Apple потвърди наличието на неприятен статичен шум по време на разговор при iPhone 8

Apple потвърди, че наскоро достигналия до потребителите iPhone 8 наистина има проблем със статичен шум, който се появява в говорителя по време на разговор.

Оплаквания от този досаден проблем бяха споменати за пръв път във форума за поддръжка на компанията тази седмица и той беше описан като появяващ се при някои разговори, или използване на Face Time. Въпросът се обсъджда и в Reddit, където множество потребители се оплакват от наличието на шум, докато провеждат обаждания, който обаче не е постоянен и изчезва,, когато телефонът е свързан със слушалки, или е в режим високоговорител. Изглежда няма връзка между местоположението и услугите на оператора, тъй като оплакванията са от цял свят.

Според доклад на Business Insider, Apple е признала съществуването на шума и ще го отстрани в бъдеще:

Ние сме наясно с проблема, който засяга клиентите в малък брой случаи. Нашият екип работи по отстраняването му и това ще се случи в предстоящ ъпдейт“.

Макар, че не става ясно кога точно Apple ще предложи актуализацията, може да бъдете спокойни, че ако новият ви iPhone 8 издава шум по време на разговор, това не е хардуерен проблем и ще бъде оправено скоро. Компанията вече тества iOS 11.1, но отзиви за наличието или липсата на шума при тази версия, все още липсват.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This