Apple потвърди, че наскоро достигналия до потребителите iPhone 8 наистина има проблем със статичен шум, който се появява в говорителя по време на разговор.

Оплаквания от този досаден проблем бяха споменати за пръв път във форума за поддръжка на компанията тази седмица и той беше описан като появяващ се при някои разговори, или използване на Face Time. Въпросът се обсъджда и в Reddit, където множество потребители се оплакват от наличието на шум, докато провеждат обаждания, който обаче не е постоянен и изчезва,, когато телефонът е свързан със слушалки, или е в режим високоговорител. Изглежда няма връзка между местоположението и услугите на оператора, тъй като оплакванията са от цял свят.

Според доклад на Business Insider, Apple е признала съществуването на шума и ще го отстрани в бъдеще:

Ние сме наясно с проблема, който засяга клиентите в малък брой случаи. Нашият екип работи по отстраняването му и това ще се случи в предстоящ ъпдейт“.

Макар, че не става ясно кога точно Apple ще предложи актуализацията, може да бъдете спокойни, че ако новият ви iPhone 8 издава шум по време на разговор, това не е хардуерен проблем и ще бъде оправено скоро. Компанията вече тества iOS 11.1, но отзиви за наличието или липсата на шума при тази версия, все още липсват.