Изберете страница

Apple посъветва доставчиците си да отменят плановете за допълнителни линии за производство на iPhone Xr

Apple посъветва производителите на iPhone да спрат изграждането на допълнителни линии за производство на iPhone Xr, твърди нов доклад. Според източници на Nikkei Asian Rview, компанията е съобщила на тайванските си партньори, Foxconn и Pegatron за анулирането, което според информацията е заради „разочароващо търсене“ на най-евтиния модел, който стартира миналия месец.

Foxconn първоначално беше подготвила близо 60 монтажни линии за iPhone Xr, но напоследък използва само 45, след като клиентът е намалил поръчката. Това означава, че само тази компания ще произвежда около 100 000 бройки по-малко дневно, за да отрази новата перспектива на търсене с 20% – 25% по-ниско от първоначалната оптимистична прогноза.

Според съобщението, Apple е поискала същото и от по-малката Wistron, която няма да получи поръчки за iPhone Xr този празничен сезон.

Този доклад контрастира с изказванията на известния анализатор Минг-Чи Куо, който прогнозира, че бюджетният модел ще се продава по-добре от iPhone 8/8 Plus през същия период на миналата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This