Изберете страница

Apple посъветва доставчиците си да отменят плановете за допълнителни линии за производство на iPhone Xr

Apple посъветва производителите на iPhone да спрат изграждането на допълнителни линии за производство на iPhone Xr, твърди нов доклад. Според източници на Nikkei Asian Rview, компанията е съобщила на тайванските си партньори, Foxconn и Pegatron за анулирането, което според информацията е заради „разочароващо търсене“ на най-евтиния модел, който стартира миналия месец.

Foxconn първоначално беше подготвила близо 60 монтажни линии за iPhone Xr, но напоследък използва само 45, след като клиентът е намалил поръчката. Това означава, че само тази компания ще произвежда около 100 000 бройки по-малко дневно, за да отрази новата перспектива на търсене с 20% – 25% по-ниско от първоначалната оптимистична прогноза.

Според съобщението, Apple е поискала същото и от по-малката Wistron, която няма да получи поръчки за iPhone Xr този празничен сезон.

Този доклад контрастира с изказванията на известния анализатор Минг-Чи Куо, който прогнозира, че бюджетният модел ще се продава по-добре от iPhone 8/8 Plus през същия период на миналата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This