Apple посъветва производителите на iPhone да спрат изграждането на допълнителни линии за производство на iPhone Xr, твърди нов доклад. Според източници на Nikkei Asian Rview, компанията е съобщила на тайванските си партньори, Foxconn и Pegatron за анулирането, което според информацията е заради „разочароващо търсене“ на най-евтиния модел, който стартира миналия месец.

Foxconn първоначално беше подготвила близо 60 монтажни линии за iPhone Xr, но напоследък използва само 45, след като клиентът е намалил поръчката. Това означава, че само тази компания ще произвежда около 100 000 бройки по-малко дневно, за да отрази новата перспектива на търсене с 20% – 25% по-ниско от първоначалната оптимистична прогноза.

Според съобщението, Apple е поискала същото и от по-малката Wistron, която няма да получи поръчки за iPhone Xr този празничен сезон.

Този доклад контрастира с изказванията на известния анализатор Минг-Чи Куо, който прогнозира, че бюджетният модел ще се продава по-добре от iPhone 8/8 Plus през същия период на миналата година.