LG Display се готви да започне масово производство на сгъваеми OLED дисплеи през 2018 година и Apple е една от първите компании, които са направили поръчка за тях. Този вид панели ще проправи пътя на умните телефони, които могат да се сгъват по средата.

Всъщност Apple вече има редица патенти за подобни устройства и дизайнът на част от тях гарантира, че дисплеят им ще бъде защитен, когато телефонът не се използва, а при други той ще остане от външната страна и ще бъде достъпен по всяко време.

Според ET News именно Apple, заедно с Google и Microsoft са сред първите компании, които ще превърнат тези концептуални модели в реалност, като първата стъпка е именно поръчката към LG Display за панелите, произведени по новата технология.

Самата LG вече е разработила впечатляващи прототипr на сгъваеми дисплеи, а панелите са създадени с помощта на трети лица, но компанията е произвела основните им компоненти. Другият основен конкурент в тази надпревара е Samsung. Корейският гигант вече има собствена технология за гъвкави и сгъваеми панели, но LG вече е усъвършенствала дизайна и е готова да започне масово производство през 2018 година.

Последните слуховe твърдят, че Apple ще използва OLED дисплей поне в един от моделите си през следващата година, което ще й позволи да предложи iPhone с извити стъклени панели, като тези на Galaxy S7 Edge, а сгъваемият модел, може би ще дойде година – две по-късно. Разбира се, компанията може да има нещо друго предвид, правейки поръчка за тези панели, но това ще стане ясно, едва когато тя реши да разкрие плановете си.