Изберете Страница

Apple поръча мистериозни сгъваеми дисплеи от LG

LG Display се готви да започне масово производство на сгъваеми OLED дисплеи през 2018 година и Apple е една от първите компании, които са направили поръчка за тях. Този вид панели ще проправи пътя на умните телефони, които могат да се сгъват по средата.

Всъщност Apple вече има редица патенти за подобни устройства и дизайнът на част от тях гарантира, че дисплеят им ще бъде защитен, когато телефонът не се използва, а при други той ще остане от външната страна и ще бъде достъпен по всяко време.

Според ET News именно Apple, заедно с Google и Microsoft са сред първите компании, които ще превърнат тези концептуални модели в реалност, като първата стъпка е именно поръчката към LG Display за панелите, произведени по новата технология.

Самата LG вече е разработила впечатляващи прототипr на сгъваеми дисплеи, а панелите са създадени с помощта на трети лица, но компанията е произвела основните им компоненти. Другият основен конкурент в тази надпревара е Samsung. Корейският гигант вече има собствена технология за гъвкави и сгъваеми панели, но LG вече е усъвършенствала дизайна и е готова да започне масово производство през 2018 година.

Последните слуховe твърдят, че Apple ще използва OLED дисплей поне в един от моделите си през следващата година, което ще й позволи да предложи iPhone с извити стъклени панели, като тези на Galaxy S7 Edge, а сгъваемият модел, може би ще дойде година – две по-късно. Разбира се, компанията може да има нещо друго предвид, правейки поръчка за тези панели, но това ще стане ясно, едва когато тя реши да разкрие плановете си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар