Изберете Страница

Apple поръча мистериозни сгъваеми дисплеи от LG

LG Display се готви да започне масово производство на сгъваеми OLED дисплеи през 2018 година и Apple е една от първите компании, които са направили поръчка за тях. Този вид панели ще проправи пътя на умните телефони, които могат да се сгъват по средата.

Всъщност Apple вече има редица патенти за подобни устройства и дизайнът на част от тях гарантира, че дисплеят им ще бъде защитен, когато телефонът не се използва, а при други той ще остане от външната страна и ще бъде достъпен по всяко време.

Според ET News именно Apple, заедно с Google и Microsoft са сред първите компании, които ще превърнат тези концептуални модели в реалност, като първата стъпка е именно поръчката към LG Display за панелите, произведени по новата технология.

Самата LG вече е разработила впечатляващи прототипr на сгъваеми дисплеи, а панелите са създадени с помощта на трети лица, но компанията е произвела основните им компоненти. Другият основен конкурент в тази надпревара е Samsung. Корейският гигант вече има собствена технология за гъвкави и сгъваеми панели, но LG вече е усъвършенствала дизайна и е готова да започне масово производство през 2018 година.

Последните слуховe твърдят, че Apple ще използва OLED дисплей поне в един от моделите си през следващата година, което ще й позволи да предложи iPhone с извити стъклени панели, като тези на Galaxy S7 Edge, а сгъваемият модел, може би ще дойде година – две по-късно. Разбира се, компанията може да има нещо друго предвид, правейки поръчка за тези панели, но това ще стане ясно, едва когато тя реши да разкрие плановете си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This