Изберете страница

Apple поръча мистериозни сгъваеми дисплеи от LG

LG Display се готви да започне масово производство на сгъваеми OLED дисплеи през 2018 година и Apple е една от първите компании, които са направили поръчка за тях. Този вид панели ще проправи пътя на умните телефони, които могат да се сгъват по средата.

Всъщност Apple вече има редица патенти за подобни устройства и дизайнът на част от тях гарантира, че дисплеят им ще бъде защитен, когато телефонът не се използва, а при други той ще остане от външната страна и ще бъде достъпен по всяко време.

Според ET News именно Apple, заедно с Google и Microsoft са сред първите компании, които ще превърнат тези концептуални модели в реалност, като първата стъпка е именно поръчката към LG Display за панелите, произведени по новата технология.

Самата LG вече е разработила впечатляващи прототипr на сгъваеми дисплеи, а панелите са създадени с помощта на трети лица, но компанията е произвела основните им компоненти. Другият основен конкурент в тази надпревара е Samsung. Корейският гигант вече има собствена технология за гъвкави и сгъваеми панели, но LG вече е усъвършенствала дизайна и е готова да започне масово производство през 2018 година.

Последните слуховe твърдят, че Apple ще използва OLED дисплей поне в един от моделите си през следващата година, което ще й позволи да предложи iPhone с извити стъклени панели, като тези на Galaxy S7 Edge, а сгъваемият модел, може би ще дойде година – две по-късно. Разбира се, компанията може да има нещо друго предвид, правейки поръчка за тези панели, но това ще стане ясно, едва когато тя реши да разкрие плановете си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This