Изберете Страница

Apple поръча мистериозни сгъваеми дисплеи от LG

LG Display се готви да започне масово производство на сгъваеми OLED дисплеи през 2018 година и Apple е една от първите компании, които са направили поръчка за тях. Този вид панели ще проправи пътя на умните телефони, които могат да се сгъват по средата.

Всъщност Apple вече има редица патенти за подобни устройства и дизайнът на част от тях гарантира, че дисплеят им ще бъде защитен, когато телефонът не се използва, а при други той ще остане от външната страна и ще бъде достъпен по всяко време.

Според ET News именно Apple, заедно с Google и Microsoft са сред първите компании, които ще превърнат тези концептуални модели в реалност, като първата стъпка е именно поръчката към LG Display за панелите, произведени по новата технология.

Самата LG вече е разработила впечатляващи прототипr на сгъваеми дисплеи, а панелите са създадени с помощта на трети лица, но компанията е произвела основните им компоненти. Другият основен конкурент в тази надпревара е Samsung. Корейският гигант вече има собствена технология за гъвкави и сгъваеми панели, но LG вече е усъвършенствала дизайна и е готова да започне масово производство през 2018 година.

Последните слуховe твърдят, че Apple ще използва OLED дисплей поне в един от моделите си през следващата година, което ще й позволи да предложи iPhone с извити стъклени панели, като тези на Galaxy S7 Edge, а сгъваемият модел, може би ще дойде година – две по-късно. Разбира се, компанията може да има нещо друго предвид, правейки поръчка за тези панели, но това ще стане ясно, едва когато тя реши да разкрие плановете си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This