Изберете Страница

Apple получи патент за Perspective Changing Video Headset

През май 2015 година Apple подаде заявка за патент в Европейската патентна служба, която покрива „мултимедийно ориентирани видео слушалки“ – устройство, което чрез свързване с iPhone или iPad ще осигури на потребителите реалистично преживяване при гледане на различни събития на живо. Близо три години след това, компанията получи патент за същото устройство от USPTO.

Документът описва „регулиране на дисплея в персонална система, основана на перспективата“ и устройство, което може да предостави на потребителя поразителен изглед, сякаш действително присъства на мястото, където се развива действието.

Всъщност устройството прилича на регулируема слушалка, оформена като маска за ски, но снабдена с модерни компоненти, а PatentlyApple отбелязва, че то ще може да даде на потребителите възможността да гледат мултимедия, свързана с бейзбол например, така, сякаш са на самия стадион.

Патентът описва различни изпълнения на устройството и как потребителите ще могат да го използват, за да избират ръчно местоположенията от подходящи киносалони, театри, лекционни зали, спортни салони и др. Изданието твърди, че Apple е избрала варианта на схемата по-горе, за да покаже практическите приложения на своето бъдещо устройство, като илюстрира как може да изглежда дисплея му при избор на опции. След определянето на съответното място, потребителят ще може да избира дори от кое от местата в залата иска да наблюдава събитието, а устройството ще идентифицира текущото му местоположение, като използва дори актуалното осветление.

В останалата част от документа се обясняват различни варианти на системата, сред които и звуков профил, който би могъл да се регулира от слушалките, в съответствие с мястото, което е било избрано в залата. Така потребителят ще може да избири да „седне“ на първия ред в киното или театъра, където озвучаването е най-силно.

Макар, че не е ясно какво точно може да напарви компанията с подобно устройство, особено като се има предвид, че вече се говори, че работи върху други концепции, патентът ни дава известна представа за евентуалните мултимедийни възможности и начинът, по който ще работи то, ако се материализиар в реален продукт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This