Изберете Страница

Apple получи патент за iMac от извито стъкло

В началото на миналата година Apple кандидатства за патент за дизайн на iMac с извито стъкло, като една от илюстрациите предполагаше, че същият дизайн може да се използва и за дисплей и док за MacBook. Сега компанията получи този патент.

Всъщност Apple се приближава все повече и повече до амбицията си да проектира iPhone като една стъклена плочка, но новият патент предполага, че някои дизайнери в компанията споделят същите виждания и за iMac.

Обичайно патентът е изготвен във възможно най-широк план и позволява физическа или виртуална клавиатура и тракпад. Той се отнася до следващото поколение all-in-one настолен iMac, който е представен с непрекъснато стъклено тяло. Дизайнът има редица обрати с алтернативни идеи, включително аксесоар за настолни компютри с подобна форма, предназначен за MacBook. Ето как би изглеждал продуктът през погледа на Yanko Design:

Разбира се компанията патентова всичките си идеи, но далеч не всички стигат до пазара, така че трябва да имаме предвид, че това все още е само един от многото й патенти, а дали ще се трансформира в реален продукт, няма как да знаем.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This