Изберете страница

Apple получи патент за iMac от извито стъкло

В началото на миналата година Apple кандидатства за патент за дизайн на iMac с извито стъкло, като една от илюстрациите предполагаше, че същият дизайн може да се използва и за дисплей и док за MacBook. Сега компанията получи този патент.

Всъщност Apple се приближава все повече и повече до амбицията си да проектира iPhone като една стъклена плочка, но новият патент предполага, че някои дизайнери в компанията споделят същите виждания и за iMac.

Обичайно патентът е изготвен във възможно най-широк план и позволява физическа или виртуална клавиатура и тракпад. Той се отнася до следващото поколение all-in-one настолен iMac, който е представен с непрекъснато стъклено тяло. Дизайнът има редица обрати с алтернативни идеи, включително аксесоар за настолни компютри с подобна форма, предназначен за MacBook. Ето как би изглеждал продуктът през погледа на Yanko Design:

Разбира се компанията патентова всичките си идеи, но далеч не всички стигат до пазара, така че трябва да имаме предвид, че това все още е само един от многото й патенти, а дали ще се трансформира в реален продукт, няма как да знаем.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This