Изберете Страница

Apple получи патент за iMac от извито стъкло

В началото на миналата година Apple кандидатства за патент за дизайн на iMac с извито стъкло, като една от илюстрациите предполагаше, че същият дизайн може да се използва и за дисплей и док за MacBook. Сега компанията получи този патент.

Всъщност Apple се приближава все повече и повече до амбицията си да проектира iPhone като една стъклена плочка, но новият патент предполага, че някои дизайнери в компанията споделят същите виждания и за iMac.

Обичайно патентът е изготвен във възможно най-широк план и позволява физическа или виртуална клавиатура и тракпад. Той се отнася до следващото поколение all-in-one настолен iMac, който е представен с непрекъснато стъклено тяло. Дизайнът има редица обрати с алтернативни идеи, включително аксесоар за настолни компютри с подобна форма, предназначен за MacBook. Ето как би изглеждал продуктът през погледа на Yanko Design:

Разбира се компанията патентова всичките си идеи, но далеч не всички стигат до пазара, така че трябва да имаме предвид, че това все още е само един от многото й патенти, а дали ще се трансформира в реален продукт, няма как да знаем.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Концепция показва как ще изглежда iPhone 14 Pro с iOS 16

Концепция показва как ще изглежда iPhone 14 Pro с iOS 16

До премиерата на iPhone 14 не остава много време, а феновете са любопитни да видят новите устройства. Сега дизайнер създаде концепция, която показва как ще изглежда iPhone 14 Pro с iOS 16, ако се съди по слуховете до момента. Graphic Designer AR7 сподели в Twitter...

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This