Изберете Страница

Apple получи патент за iMac от извито стъкло

В началото на миналата година Apple кандидатства за патент за дизайн на iMac с извито стъкло, като една от илюстрациите предполагаше, че същият дизайн може да се използва и за дисплей и док за MacBook. Сега компанията получи този патент.

Всъщност Apple се приближава все повече и повече до амбицията си да проектира iPhone като една стъклена плочка, но новият патент предполага, че някои дизайнери в компанията споделят същите виждания и за iMac.

Обичайно патентът е изготвен във възможно най-широк план и позволява физическа или виртуална клавиатура и тракпад. Той се отнася до следващото поколение all-in-one настолен iMac, който е представен с непрекъснато стъклено тяло. Дизайнът има редица обрати с алтернативни идеи, включително аксесоар за настолни компютри с подобна форма, предназначен за MacBook. Ето как би изглеждал продуктът през погледа на Yanko Design:

Разбира се компанията патентова всичките си идеи, но далеч не всички стигат до пазара, така че трябва да имаме предвид, че това все още е само един от многото й патенти, а дали ще се трансформира в реален продукт, няма как да знаем.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This