В началото на миналата година Apple кандидатства за патент за дизайн на iMac с извито стъкло, като една от илюстрациите предполагаше, че същият дизайн може да се използва и за дисплей и док за MacBook. Сега компанията получи този патент.

Всъщност Apple се приближава все повече и повече до амбицията си да проектира iPhone като една стъклена плочка, но новият патент предполага, че някои дизайнери в компанията споделят същите виждания и за iMac.

Обичайно патентът е изготвен във възможно най-широк план и позволява физическа или виртуална клавиатура и тракпад. Той се отнася до следващото поколение all-in-one настолен iMac, който е представен с непрекъснато стъклено тяло. Дизайнът има редица обрати с алтернативни идеи, включително аксесоар за настолни компютри с подобна форма, предназначен за MacBook. Ето как би изглеждал продуктът през погледа на Yanko Design:

Разбира се компанията патентова всичките си идеи, но далеч не всички стигат до пазара, така че трябва да имаме предвид, че това все още е само един от многото й патенти, а дали ще се трансформира в реален продукт, няма как да знаем.