Австралийски съд наложи глоба от около 6.6 милиона долара на Apple, заради отказа на компанията да поправи iPhone и iPad, ремонтирани преди това с части от трети страни. Всъщност потребителите се обърнаха към Apple за помощ, когато устройствата им започнаха да показват Error 53, а софтуерна актуализация ги направи неизползваеми след ремонт във външни сервизи.

Според документите по делото, компанията е заблудила поне 275 свои австралийски клиенти, чиито устройства са засегнати, като им е казала, че не отговарят а условията за ремонт. От тогава обаче, броят на засегнатите потребители е нарастнал до 5000, твърди австралийската Комисия по конкуренцията.

Грешката се появи за пръв път през 2016 година и беше в резултат на проверките за сигурност и легитимност на сензорите за идентификация.  Ако iOS открие несъответствие при проверката, функцията Touch ID бива деактивирана, а това се дължи на прекъсвъна на връзката между сензора и Secure Enclave и засяга цялото устройства, а не само работата на сензораПо-късно Apple издаде актуализация, която оправя проблема.