Изберете Страница

Apple планира да пусне най-достъпния 9.7 инчов iPad следващата година

Apple обмисля пускането на актуализирана версия евтин, 9.7 инчов iPad през следващата година, която ще е с начална цена със 70 долара по-ниска от тази на текущия модел, твърдят източници по веригата за доставки на компоненти.

През март компанията представи своя най-достъпен iPad – 9.7 инчовия модел с цена 329 долара и спецификации, подобни на тези на iPad Air 2, но по-дебели рамки около дисплея. Според Digitimes, неговият наследник през 2018 година ще струва още по-малко – около 259 долара, в опит да се привлекат повече потребители и да се запазят сегашните обеми на пордажба от около 10 милиона единици за тримесечие.

С новото устройство се очаква да станем свидетели на нова вълна в ценовата конкуренция между големите играчи като Samsung, Amazon, Huawei и Lenovo.

Същите източници посочват, че новият iPad може да се появи през второто тримесечие на 2018 година, разширявайки гамата с още един евтин модел. Миналия месец Apple съобщи за двуцифрен ръст на продажбите на iPad за второ поредно тримесечие, но не предостави разбивка по модели. Преди това, през юни, компанията обяви продажби от 11.4 милиона таблети и 15% увеличение спрямо предходната година. На годишна база това представлява 2% и най-вероятно се дължи именно на продажбите на новия 9.7 инчов iPad с по-ниска цена.

Въщност през първите месеци на тази година, пазарът на таблети се сви в световен мащаб, което естествено засегна и Apple, която обяви 13 поредно тримесечие на спад в продажбите на iPad. Според цитираните източници, агресивната стратегия на ценообразуване със следващия 9.7 инчов модел има за цел именно да компенсира продължаващия общ спад, по време на който продавачите на марки второ и трето ниво вече навлязоха на пазара. Apple най-вероятно ще възложи производството на новия модел iPad на Compal Electronics, но компанията отказва да коментира поръчките си.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This