Изберете страница

Apple планира да прави iPhone и MacBook от рециклирани материали

Apple държи продуктите й да бъдат възможно най-екологични и продължава да работи в тази насока, като по време на събитията си и на продуктовите си страници рекламира минималното им въздйствие върху околната среда, а цял екип се грижи да намери нови начини за намаляване на замърсяването и подобряване на рециклирането.

Сега гигантът отново потвърди този свой ангажимент да поддържа бизнеса си екологичен, като заяви в скорошно интервю, че планира да произвежда популярни продукти като iPhone и MacBook от рециклирани материали и биопластика.

Това, с което сме се ангажирали е 100% рециклирани или възобновяеми материали за производството на нашите продукти“ заяви вицепрезидентът на компанията за околната среда, политиката и социалните инициативи, Лиза Джаксън в интервю за news.com.au. “Работим усилено върху това и до колкото знам, ние сме единствената компания в сектора, която се опитва да го направи. Повечето хора говорят за рециклиране на електроника, но материалът не се използва в новите продукти“.

Колкото и похвално да звучи тази идея, задачата съвсем не е лесна, имайки предвид броя устройства, които Apple продава вяска година, но компанията иска да „прекрати напълно изкопаването на Земята“.

Нов доклад на Amnesty International похвали гиганта за това, че е лидер в индустрията, когато става въпрос за отговорно снабдяване с кобалт. Минералът, който е критично важен за батериите в днешните устройства, включително и тези на Apple, идва в по-голямата си част от Демократична република Конго, която произвежда повече от половината от световното снабдяване. Работните условия обаче са опасни, а минералът се добива ръчно, понякога и от деца. По-рано тази година Apple заяви, че ще спре използването на кобалт, който се добива по този начин. Това наистина звучи страхотно, но може да отнеме известно време докато компанията успее да спре да използва добива от земята и да започне да произвежда продуктите си само от рециклирани материали.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This