Изберете Страница

Apple планира да прави iPhone и MacBook от рециклирани материали

Apple държи продуктите й да бъдат възможно най-екологични и продължава да работи в тази насока, като по време на събитията си и на продуктовите си страници рекламира минималното им въздйствие върху околната среда, а цял екип се грижи да намери нови начини за намаляване на замърсяването и подобряване на рециклирането.

Сега гигантът отново потвърди този свой ангажимент да поддържа бизнеса си екологичен, като заяви в скорошно интервю, че планира да произвежда популярни продукти като iPhone и MacBook от рециклирани материали и биопластика.

Това, с което сме се ангажирали е 100% рециклирани или възобновяеми материали за производството на нашите продукти“ заяви вицепрезидентът на компанията за околната среда, политиката и социалните инициативи, Лиза Джаксън в интервю за news.com.au. “Работим усилено върху това и до колкото знам, ние сме единствената компания в сектора, която се опитва да го направи. Повечето хора говорят за рециклиране на електроника, но материалът не се използва в новите продукти“.

Колкото и похвално да звучи тази идея, задачата съвсем не е лесна, имайки предвид броя устройства, които Apple продава вяска година, но компанията иска да „прекрати напълно изкопаването на Земята“.

Нов доклад на Amnesty International похвали гиганта за това, че е лидер в индустрията, когато става въпрос за отговорно снабдяване с кобалт. Минералът, който е критично важен за батериите в днешните устройства, включително и тези на Apple, идва в по-голямата си част от Демократична република Конго, която произвежда повече от половината от световното снабдяване. Работните условия обаче са опасни, а минералът се добива ръчно, понякога и от деца. По-рано тази година Apple заяви, че ще спре използването на кобалт, който се добива по този начин. Това наистина звучи страхотно, но може да отнеме известно време докато компанията успее да спре да използва добива от земята и да започне да произвежда продуктите си само от рециклирани материали.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Години наред достъпът до бета версиите за разработчици на iOS се осъществяваше само чрез съответния акаунт с годишен абонамент 99 долара. Тази година Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно за всички, които са се регистрирали като разработчици....

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Apple постави началото на изцяло нова категория устройства с първите си очила за смесена реалност Vision Pro. Компанията ги определя като “революционен пространствен компютър, който безпроблемно смесва дигитално съдържание с физическия свят”. Те разполагат с изцяло...

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This