Изберете Страница

Apple планира големи промени за iBooks в iOS 11.3

Apple работи върху основен редизайн на своето приложеине iBooks за iOS 11.3, твърди нов доклад на Bloomberg. За целта компанията е наела бившия изпълнителен директор Amazon и Barns & Noble, който може да подпомогне рестартирането на бизнеса с електронни книги, а това включва и нов четец за iPhone и iPad.

Компанията пусна първата бета версия на iOS 11.3 миналата седмица, но в описанието към нея така и не се споменава нищо за iBooks. Според Bloomberg обаче, приложението ще се изправи директно срещу Amazon, а малките знаци, че ще настъпят такива промени се крият в промяната на името му на Books, подобно на Music, Podcasts и TV. По-големите промени тепърва ще дойдат през следващите месеци:

„Това ще е най-големия ъпгрейд на e-book услугата на Apple от няколко години и ще осигури освежване на конкуреницята на пазара, на който Amazon доминира в момента“ се казва в доклада.

Промените ще включват преработено приложение Books с опростен интерфейс, нова книжарница, оформена във вече преработения App Store, нова секция наречена Reading Now и специален раздел за аудио книги.

Част от причините за тези промени може би се крият и в предишно съдебно дело, в което през 2012 година Apple беше осъдена в САЩ за повишаване на цените на електронните книги, след като беше обвинена, че работи с пет издатели – Hachette, Harper Collins, Penuin, Simon & Schuster и Macmillan, за да увеличи цената на книгите от 9.99 долара, както е в Amazon до 12.99 или дори 14.99 долара за заглавие. В крайна сметка компанията беше глобена с 450 милиона долара през 2016 година. Amazon се възползва от това и достигна дял от 83% от общия пазар на електронни книги в САЩ към началото на миналата година. За да помогне за рестартирането на iBooks, Apple е наела Кашиф Зафар, бивш вицепрезидент на Audible на Amazon и заместник председател на дивизията за електронни четци в Barns & Nouble.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар