Изберете Страница

Apple планира големи промени за iBooks в iOS 11.3

Apple работи върху основен редизайн на своето приложеине iBooks за iOS 11.3, твърди нов доклад на Bloomberg. За целта компанията е наела бившия изпълнителен директор Amazon и Barns & Noble, който може да подпомогне рестартирането на бизнеса с електронни книги, а това включва и нов четец за iPhone и iPad.

Компанията пусна първата бета версия на iOS 11.3 миналата седмица, но в описанието към нея така и не се споменава нищо за iBooks. Според Bloomberg обаче, приложението ще се изправи директно срещу Amazon, а малките знаци, че ще настъпят такива промени се крият в промяната на името му на Books, подобно на Music, Podcasts и TV. По-големите промени тепърва ще дойдат през следващите месеци:

„Това ще е най-големия ъпгрейд на e-book услугата на Apple от няколко години и ще осигури освежване на конкуреницята на пазара, на който Amazon доминира в момента“ се казва в доклада.

Промените ще включват преработено приложение Books с опростен интерфейс, нова книжарница, оформена във вече преработения App Store, нова секция наречена Reading Now и специален раздел за аудио книги.

Част от причините за тези промени може би се крият и в предишно съдебно дело, в което през 2012 година Apple беше осъдена в САЩ за повишаване на цените на електронните книги, след като беше обвинена, че работи с пет издатели – Hachette, Harper Collins, Penuin, Simon & Schuster и Macmillan, за да увеличи цената на книгите от 9.99 долара, както е в Amazon до 12.99 или дори 14.99 долара за заглавие. В крайна сметка компанията беше глобена с 450 милиона долара през 2016 година. Amazon се възползва от това и достигна дял от 83% от общия пазар на електронни книги в САЩ към началото на миналата година. За да помогне за рестартирането на iBooks, Apple е наела Кашиф Зафар, бивш вицепрезидент на Audible на Amazon и заместник председател на дивизията за електронни четци в Barns & Nouble.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Години наред достъпът до бета версиите за разработчици на iOS се осъществяваше само чрез съответния акаунт с годишен абонамент 99 долара. Тази година Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно за всички, които са се регистрирали като разработчици....

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Apple постави началото на изцяло нова категория устройства с първите си очила за смесена реалност Vision Pro. Компанията ги определя като “революционен пространствен компютър, който безпроблемно смесва дигитално съдържание с физическия свят”. Те разполагат с изцяло...

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This