Apple патентова среда за създаване на виртуална самоличност, която ще се използва за направата и редактирането на аватар. Документът описва колекция от опции за редактиране на виртуалната самоличност, която ще намери приложение в екосистемата на компанията. Потребителите ще могат да променят и анимират своите „алтер его“ и да ги използват в съобщения и видео разговори. Любопитна подробност е, че аватарите ще имат функция за следене на настроението, изражението и движенията, която много напомня на технологията на компанията Faceshift, която беше придобита от Apple преди две години.

Компанията планира виртуалните самоличности да се използват в нейните услуги, но ще даде достъп до тази среда и на разработчиците, за да могат те да интегрират аватарите в своите приложения и игри.

Подобно приложение би било много полезно при усъвършенстваната предна камера на iPhone 8, или в различни апликации с добавена реалност, но ще може да се използва и във всекидневието, за да разнообрази чатовете и видео разговорите. Разбира се това е само един патент, от хилядите, които компанията притежава и не става ясно кога той ще влезе в употреба, но идеята е наистина интересна и заслужава внимание.