Изберете Страница

Apple патентова Panic Mode за Touch ID

Благодарение на иновации като Apple Pay, Touch ID става все по-полезна функция, но Apple има още една идея – паник режим, който ще се включва при отключване на устройството с определен пръст.

Компанията предлага няколко различни версии на това, което може да се направи с този режим. В някои от тях телефонът просто ще се заключи и ще ограничи достъпа до личните ви данни, в други ще може да заснема видео, или снимки на лицето, което го използва – нещо, което би било много полезно при кражба.

Има вариант и да се активира микрофона, така че потребителите да могат бързо да се свържат с полицията, или да се издават звукови сигнали, като съобщение при бедствие, което би помогнало за откриването на човек под развалини например.

В патента си Apple обяснява:

„В зависимост от използвания пръстов отпечатък, може да се извършва определено действие при отключване. Примерно отпечатъка от палеца, може да стартира приложение, позволяващо осъществяването на спешно обаждане“.

Разбира се, както и при останалите патенти на компанията, няма гаранция, че тази изчистена концепция ще намери своя път към бъдещите устройства, но със сигурност тя е една много добра идея, подобно на Activation Lock, която намали броя на кражбите на iPhone през последните години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This