Изберете Страница

Apple патентова Panic Mode за Touch ID

Благодарение на иновации като Apple Pay, Touch ID става все по-полезна функция, но Apple има още една идея – паник режим, който ще се включва при отключване на устройството с определен пръст.

Компанията предлага няколко различни версии на това, което може да се направи с този режим. В някои от тях телефонът просто ще се заключи и ще ограничи достъпа до личните ви данни, в други ще може да заснема видео, или снимки на лицето, което го използва – нещо, което би било много полезно при кражба.

Има вариант и да се активира микрофона, така че потребителите да могат бързо да се свържат с полицията, или да се издават звукови сигнали, като съобщение при бедствие, което би помогнало за откриването на човек под развалини например.

В патента си Apple обяснява:

„В зависимост от използвания пръстов отпечатък, може да се извършва определено действие при отключване. Примерно отпечатъка от палеца, може да стартира приложение, позволяващо осъществяването на спешно обаждане“.

Разбира се, както и при останалите патенти на компанията, няма гаранция, че тази изчистена концепция ще намери своя път към бъдещите устройства, но със сигурност тя е една много добра идея, подобно на Activation Lock, която намали броя на кражбите на iPhone през последните години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This