Изберете страница

Apple патентова Panic Mode за Touch ID

Благодарение на иновации като Apple Pay, Touch ID става все по-полезна функция, но Apple има още една идея – паник режим, който ще се включва при отключване на устройството с определен пръст.

Компанията предлага няколко различни версии на това, което може да се направи с този режим. В някои от тях телефонът просто ще се заключи и ще ограничи достъпа до личните ви данни, в други ще може да заснема видео, или снимки на лицето, което го използва – нещо, което би било много полезно при кражба.

Има вариант и да се активира микрофона, така че потребителите да могат бързо да се свържат с полицията, или да се издават звукови сигнали, като съобщение при бедствие, което би помогнало за откриването на човек под развалини например.

В патента си Apple обяснява:

„В зависимост от използвания пръстов отпечатък, може да се извършва определено действие при отключване. Примерно отпечатъка от палеца, може да стартира приложение, позволяващо осъществяването на спешно обаждане“.

Разбира се, както и при останалите патенти на компанията, няма гаранция, че тази изчистена концепция ще намери своя път към бъдещите устройства, но със сигурност тя е една много добра идея, подобно на Activation Lock, която намали броя на кражбите на iPhone през последните години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This