Изберете страница

Apple патентова iPhone, който можете да закачите за дрехите си

Да търсите телефона си в къщи или в претрупаната си чанта е едно от най-досадните неща, които се случват всекидневно и Apple е наясно с това.

Нов патент на компанията показва iPhone, който бихте могли просто да „защипете“ върху дрехите си. Той е публикуван вчера и носи заглавието „ Гъвкави дисплеи на устройства „.

Документът е фокусиран върху сгъваем телефон, който ще бъде в състояние да се защипва върху различни предмети, включително и дрехите на потребителя с помощта на назъбена повърхност, която от своя страна би могла да бъде „трионообразна, гладка или с кукички“. Можем само да предполагаме, че компанията би избрала гладката повърхност, защото останалите варианти не звучат много в нейния стил.

folded

В един от посочените примери, устройството ще се сгъва, като екранът му ще остава отвън, за да могат потребителите да извършват различни действия с него, докато е закачен върху дрехите им, без да се налага да го разгъват.

Разбира се, за да се сбъдне това е нужен гъвкав OLED дисплей, какъвто очакваме компанията да въведе в своята продуктова линия още следващата година, но дали тя ще реализира и този любопитен патент, няма как да знаем.

За самата рамка в патента са предложени материали като никел и титаниева сплав, известни със своята еластичност и уникални способности за запаметяване на формата, както и гъвкави полимери.

Часто от примерите посочват разделяне на устройството на горна и долна част, които ще включват процесори, сензори и други елементи. Например в едната му част биха могли да се помещават камерата, контролерите за дисплея модулите за тонколонките и светлинните сензори, докато в другата ще са разположени микрофона, CPU, GPU, моторчето за вибрацията и др. Двете части ще се съединяват чрез механизъм, подобен на панта, за да могат да се движат, а връзките отвътре ще бъдат изпълнени с помощта на гъвкави печатни платки.

В документите се посочват и детайли като шарнирен дизайн, стъклен капак и възможност за гледане на екрана под ъгъл, както и различни алтернативни варианти.

Като имаме предвид прогреса на iPhone за последните почти десет години, можем да допуснем, че подобно устройство има шанс да се появи на пазара, но в краткосрочен план се очаква компанията да представи само един модел с OLED дисплей следващата година и той най-вероятно ще бъде със стандартна, монолитна форма.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This