Изберете Страница

Apple патентова следващо поколение външен обектив за iPhone

Apple продължава да усъвършенства камерата на своя емблематичен смартфон с всеки следващ модел и актуализация на iOS, но въпреки това напоследък особена популярност добиха външните обективи, създадени от трети страни, които се прикачват към смартфоните.

Компанията все още не предлага подобен собствен аксесоар, но това съвсем не означава, че не е запозната с пазара. Нова заявка за патент, публикувана тази седмица сочи, че Apple работи върху следващо поколение външен обектив, съвместим с устройства като iPhone, iPad и дори Mac.

В документите е описан „аксесоар, който може да бъде прикачен, монтиран, или поставен върху обектива на камерата на устройството, така че да насочва светлината, преминаваща през него“, а изображенията илюстрират как ще функционира той, чрез модерната SFF система на компанията.

Въпреки, че този тип аксесоари набира популярност на пазара, вероятността скоро да видим такъв с логото на Apple е малка, но си заслужава да отбележим, че компанията работи върху няколко проекта за увеличена и добавена реалност, които потенциално могат да включват в себеси и такъв обектив. Все пак не трябва да забравяме, че това е само един от хилядите патенти, които гигантът притежава, което съвсем не е гараниция за това, че той ще се превърен в реален продукт в обозримо бъдеще. За сметка на това на пазара може да се намери богата гама подобни аксесоари от трети страни, които ще зарадват любителите на мобилната фотография.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This