Изберете Страница

Apple патентова следващо поколение външен обектив за iPhone

Apple продължава да усъвършенства камерата на своя емблематичен смартфон с всеки следващ модел и актуализация на iOS, но въпреки това напоследък особена популярност добиха външните обективи, създадени от трети страни, които се прикачват към смартфоните.

Компанията все още не предлага подобен собствен аксесоар, но това съвсем не означава, че не е запозната с пазара. Нова заявка за патент, публикувана тази седмица сочи, че Apple работи върху следващо поколение външен обектив, съвместим с устройства като iPhone, iPad и дори Mac.

В документите е описан „аксесоар, който може да бъде прикачен, монтиран, или поставен върху обектива на камерата на устройството, така че да насочва светлината, преминаваща през него“, а изображенията илюстрират как ще функционира той, чрез модерната SFF система на компанията.

Въпреки, че този тип аксесоари набира популярност на пазара, вероятността скоро да видим такъв с логото на Apple е малка, но си заслужава да отбележим, че компанията работи върху няколко проекта за увеличена и добавена реалност, които потенциално могат да включват в себеси и такъв обектив. Все пак не трябва да забравяме, че това е само един от хилядите патенти, които гигантът притежава, което съвсем не е гараниция за това, че той ще се превърен в реален продукт в обозримо бъдеще. За сметка на това на пазара може да се намери богата гама подобни аксесоари от трети страни, които ще зарадват любителите на мобилната фотография.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This