Изберете страница

Apple патентова следващо поколение външен обектив за iPhone

Apple продължава да усъвършенства камерата на своя емблематичен смартфон с всеки следващ модел и актуализация на iOS, но въпреки това напоследък особена популярност добиха външните обективи, създадени от трети страни, които се прикачват към смартфоните.

Компанията все още не предлага подобен собствен аксесоар, но това съвсем не означава, че не е запозната с пазара. Нова заявка за патент, публикувана тази седмица сочи, че Apple работи върху следващо поколение външен обектив, съвместим с устройства като iPhone, iPad и дори Mac.

В документите е описан „аксесоар, който може да бъде прикачен, монтиран, или поставен върху обектива на камерата на устройството, така че да насочва светлината, преминаваща през него“, а изображенията илюстрират как ще функционира той, чрез модерната SFF система на компанията.

Въпреки, че този тип аксесоари набира популярност на пазара, вероятността скоро да видим такъв с логото на Apple е малка, но си заслужава да отбележим, че компанията работи върху няколко проекта за увеличена и добавена реалност, които потенциално могат да включват в себеси и такъв обектив. Все пак не трябва да забравяме, че това е само един от хилядите патенти, които гигантът притежава, което съвсем не е гараниция за това, че той ще се превърен в реален продукт в обозримо бъдеще. За сметка на това на пазара може да се намери богата гама подобни аксесоари от трети страни, които ще зарадват любителите на мобилната фотография.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This