Изберете Страница

Apple патентова реконфигурируема клавиатура за Mac с малък дисплей за всеки клавиш

Миналия месец Apple патентова нова версия на Touch Bar с вградена технология Force Touch, а сега Американската служба за патенти и търговски марки е предоставила на компанията патент за “реконфигурируема” Mac клавиатура, която има малък дисплей за всеки клавиш. Това позволява на клавиатурата да показва различни символи, според предпочитанията на потребителя.

Въпреки, че идеята може да звучи подобно на Touch Bar, тя работи по различен начин. Физическите клавиши все още са там, но патентът показва, че всеки един съдържа малък дисплей, вместо обикновените гравирани символи.

Както Patently Apple посочва, патентът разкрива клавиатура с динамични етикети, които се генерират от органични светодиодни дисплеи с пикселни масиви. Не се очаква тези дисплеи да имат висока разделителна способност, или други изискани спецификации, тъй като те трябва да се фокусират върху показването на основните символи.

Това би позволило на потребителите да настройват различни подредби на клавиатурата, като променят етикетите на клавишите, като специфично оформление за игри, програмиране или редактиране на видеа например. Apple може да създаде клавиатура, която да се използва в цял свят, тъй като клавишите й ще могат да показват различни символи, възоснова на настройките на потребителя.

Илюстрациите към патента показват, че компанията обмисля използването на новата технология за вградените клавиатури на MacBook, или за самостоятелни клавиатура за настолни устройства, като iMac, Mac mini и Mac Pro.

Разбира се отново трябва да вземем предвид това, че Apple регистрира нови патенти непрекъснато, но това съвсем не означава, че те ще се реализират в нови продукти. Тези специфични заявки обаче са индикация, че компанията работи върху нови неща, за да подобри физическите си клавиатури, които преминаха през много препятствоя през последните години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This