Изберете Страница

Apple патентова реконфигурируема клавиатура за Mac с малък дисплей за всеки клавиш

Миналия месец Apple патентова нова версия на Touch Bar с вградена технология Force Touch, а сега Американската служба за патенти и търговски марки е предоставила на компанията патент за “реконфигурируема” Mac клавиатура, която има малък дисплей за всеки клавиш. Това позволява на клавиатурата да показва различни символи, според предпочитанията на потребителя.

Въпреки, че идеята може да звучи подобно на Touch Bar, тя работи по различен начин. Физическите клавиши все още са там, но патентът показва, че всеки един съдържа малък дисплей, вместо обикновените гравирани символи.

Както Patently Apple посочва, патентът разкрива клавиатура с динамични етикети, които се генерират от органични светодиодни дисплеи с пикселни масиви. Не се очаква тези дисплеи да имат висока разделителна способност, или други изискани спецификации, тъй като те трябва да се фокусират върху показването на основните символи.

Това би позволило на потребителите да настройват различни подредби на клавиатурата, като променят етикетите на клавишите, като специфично оформление за игри, програмиране или редактиране на видеа например. Apple може да създаде клавиатура, която да се използва в цял свят, тъй като клавишите й ще могат да показват различни символи, възоснова на настройките на потребителя.

Илюстрациите към патента показват, че компанията обмисля използването на новата технология за вградените клавиатури на MacBook, или за самостоятелни клавиатура за настолни устройства, като iMac, Mac mini и Mac Pro.

Разбира се отново трябва да вземем предвид това, че Apple регистрира нови патенти непрекъснато, но това съвсем не означава, че те ще се реализират в нови продукти. Тези специфични заявки обаче са индикация, че компанията работи върху нови неща, за да подобри физическите си клавиатури, които преминаха през много препятствоя през последните години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This