Изберете Страница

Apple патентова реконфигурируема клавиатура за Mac с малък дисплей за всеки клавиш

Миналия месец Apple патентова нова версия на Touch Bar с вградена технология Force Touch, а сега Американската служба за патенти и търговски марки е предоставила на компанията патент за “реконфигурируема” Mac клавиатура, която има малък дисплей за всеки клавиш. Това позволява на клавиатурата да показва различни символи, според предпочитанията на потребителя.

Въпреки, че идеята може да звучи подобно на Touch Bar, тя работи по различен начин. Физическите клавиши все още са там, но патентът показва, че всеки един съдържа малък дисплей, вместо обикновените гравирани символи.

Както Patently Apple посочва, патентът разкрива клавиатура с динамични етикети, които се генерират от органични светодиодни дисплеи с пикселни масиви. Не се очаква тези дисплеи да имат висока разделителна способност, или други изискани спецификации, тъй като те трябва да се фокусират върху показването на основните символи.

Това би позволило на потребителите да настройват различни подредби на клавиатурата, като променят етикетите на клавишите, като специфично оформление за игри, програмиране или редактиране на видеа например. Apple може да създаде клавиатура, която да се използва в цял свят, тъй като клавишите й ще могат да показват различни символи, възоснова на настройките на потребителя.

Илюстрациите към патента показват, че компанията обмисля използването на новата технология за вградените клавиатури на MacBook, или за самостоятелни клавиатура за настолни устройства, като iMac, Mac mini и Mac Pro.

Разбира се отново трябва да вземем предвид това, че Apple регистрира нови патенти непрекъснато, но това съвсем не означава, че те ще се реализират в нови продукти. Тези специфични заявки обаче са индикация, че компанията работи върху нови неща, за да подобри физическите си клавиатури, които преминаха през много препятствоя през последните години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This