Apple най-сетне получи патент, който потвърждава проучванията й в посока на още по-големи иновации, свързани с Apple Watch.

Всъщност за пръв път този патент излезе на яве в началото на миналата година, като в него се описват „модулни, функционални каишки за носими устройства“. Това ще донесе допълнителни възможности, без да се налага да се сменя самия часовник с по-нов модел.

Така сравнително лесно компанията ще интегрира допълнителни сензори, директно в хардуера на Apple Watch, за да осигури наблюдение и запис на още повече информация.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, вече е споменавал в своите изказвания подобни намерения, още през 2015 година, когато обсъждаше здравни продукти и възможностите за едно по-различно решение за постигане на целите в тази област, но цикълът на одобрение на FDA се оказа прекалено дълъг и патентът е одобрен едва сега.

Всичко това сочи, че компанията може би се е насочила към производството на модулни каишки, с допълнителни компоненти и функиционалност, като например сензори за следене на състоянието на здравето, или допълнителна батерия за аварийно захранване при необходимост.

Широката терминология, използвана в документите, не посочва конкретни възможности, което предоставя широко поле за въображението ни по отношение на бъдещите възможности на Apple Watch. Така каишките, които ще бъдат продавани като допълнителен аксесоар, могат да донесат широка гама функции, според индивидуалните нужди на потребителите.