Изберете Страница

Apple патентова модулна каишка с допълнителни сензори за своя часовник

Apple най-сетне получи патент, който потвърждава проучванията й в посока на още по-големи иновации, свързани с Apple Watch.

Всъщност за пръв път този патент излезе на яве в началото на миналата година, като в него се описват „модулни, функционални каишки за носими устройства“. Това ще донесе допълнителни възможности, без да се налага да се сменя самия часовник с по-нов модел.

Така сравнително лесно компанията ще интегрира допълнителни сензори, директно в хардуера на Apple Watch, за да осигури наблюдение и запис на още повече информация.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, вече е споменавал в своите изказвания подобни намерения, още през 2015 година, когато обсъждаше здравни продукти и възможностите за едно по-различно решение за постигане на целите в тази област, но цикълът на одобрение на FDA се оказа прекалено дълъг и патентът е одобрен едва сега.

Всичко това сочи, че компанията може би се е насочила към производството на модулни каишки, с допълнителни компоненти и функиционалност, като например сензори за следене на състоянието на здравето, или допълнителна батерия за аварийно захранване при необходимост.

Широката терминология, използвана в документите, не посочва конкретни възможности, което предоставя широко поле за въображението ни по отношение на бъдещите възможности на Apple Watch. Така каишките, които ще бъдат продавани като допълнителен аксесоар, могат да донесат широка гама функции, според индивидуалните нужди на потребителите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This