Изберете страница

Apple патентова модулна каишка с допълнителни сензори за своя часовник

Apple най-сетне получи патент, който потвърждава проучванията й в посока на още по-големи иновации, свързани с Apple Watch.

Всъщност за пръв път този патент излезе на яве в началото на миналата година, като в него се описват „модулни, функционални каишки за носими устройства“. Това ще донесе допълнителни възможности, без да се налага да се сменя самия часовник с по-нов модел.

Така сравнително лесно компанията ще интегрира допълнителни сензори, директно в хардуера на Apple Watch, за да осигури наблюдение и запис на още повече информация.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, вече е споменавал в своите изказвания подобни намерения, още през 2015 година, когато обсъждаше здравни продукти и възможностите за едно по-различно решение за постигане на целите в тази област, но цикълът на одобрение на FDA се оказа прекалено дълъг и патентът е одобрен едва сега.

Всичко това сочи, че компанията може би се е насочила към производството на модулни каишки, с допълнителни компоненти и функиционалност, като например сензори за следене на състоянието на здравето, или допълнителна батерия за аварийно захранване при необходимост.

Широката терминология, използвана в документите, не посочва конкретни възможности, което предоставя широко поле за въображението ни по отношение на бъдещите възможности на Apple Watch. Така каишките, които ще бъдат продавани като допълнителен аксесоар, могат да донесат широка гама функции, според индивидуалните нужди на потребителите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This