Изберете Страница

Apple патентова модулна каишка с допълнителни сензори за своя часовник

Apple най-сетне получи патент, който потвърждава проучванията й в посока на още по-големи иновации, свързани с Apple Watch.

Всъщност за пръв път този патент излезе на яве в началото на миналата година, като в него се описват „модулни, функционални каишки за носими устройства“. Това ще донесе допълнителни възможности, без да се налага да се сменя самия часовник с по-нов модел.

Така сравнително лесно компанията ще интегрира допълнителни сензори, директно в хардуера на Apple Watch, за да осигури наблюдение и запис на още повече информация.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, вече е споменавал в своите изказвания подобни намерения, още през 2015 година, когато обсъждаше здравни продукти и възможностите за едно по-различно решение за постигане на целите в тази област, но цикълът на одобрение на FDA се оказа прекалено дълъг и патентът е одобрен едва сега.

Всичко това сочи, че компанията може би се е насочила към производството на модулни каишки, с допълнителни компоненти и функиционалност, като например сензори за следене на състоянието на здравето, или допълнителна батерия за аварийно захранване при необходимост.

Широката терминология, използвана в документите, не посочва конкретни възможности, което предоставя широко поле за въображението ни по отношение на бъдещите възможности на Apple Watch. Така каишките, които ще бъдат продавани като допълнителен аксесоар, могат да донесат широка гама функции, според индивидуалните нужди на потребителите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This