Изберете страница

Apple патентова модулна каишка с допълнителни сензори за своя часовник

Apple най-сетне получи патент, който потвърждава проучванията й в посока на още по-големи иновации, свързани с Apple Watch.

Всъщност за пръв път този патент излезе на яве в началото на миналата година, като в него се описват „модулни, функционални каишки за носими устройства“. Това ще донесе допълнителни възможности, без да се налага да се сменя самия часовник с по-нов модел.

Така сравнително лесно компанията ще интегрира допълнителни сензори, директно в хардуера на Apple Watch, за да осигури наблюдение и запис на още повече информация.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, вече е споменавал в своите изказвания подобни намерения, още през 2015 година, когато обсъждаше здравни продукти и възможностите за едно по-различно решение за постигане на целите в тази област, но цикълът на одобрение на FDA се оказа прекалено дълъг и патентът е одобрен едва сега.

Всичко това сочи, че компанията може би се е насочила към производството на модулни каишки, с допълнителни компоненти и функиционалност, като например сензори за следене на състоянието на здравето, или допълнителна батерия за аварийно захранване при необходимост.

Широката терминология, използвана в документите, не посочва конкретни възможности, което предоставя широко поле за въображението ни по отношение на бъдещите възможности на Apple Watch. Така каишките, които ще бъдат продавани като допълнителен аксесоар, могат да донесат широка гама функции, според индивидуалните нужди на потребителите.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This