Изберете страница

Apple патентова извит дисплей с вграден Touch ID

Apple получи патенти за две от най-очакваните характеристики на iPhone 8 – извит  дисплей от край до край и Touch ID сензор, вграден под него.

В единия документ се описва как плоският дисплей може да има извита гранична област, позволяваща му де се увие около страните на устройството, така че да максимизира размера на зоните за показване и интерактивен допир. За целта може да бъде използван гъвкав субстрат за изработване на самия панел, така че ръбовете му да се огънат в подходящата форма, което ще намали габаритите на устройството, без това да повлияе върху площта на екрана му.

Вторият патент се отнася за вграждането на Touch ID под самия дисплей и описва различни подходи, които биха могли да се приложат за целта. Технологията е отделена в самостоятелен документ, подаден през февруари, който описва и предимствата й. Метод ще позволи на потребителите да се идентифицират, без да се налага да вдигат пръст от екрана, особено в случаите, когато става въпрос за удостоверяване в приложение.

Както обикновено, в патентите на Apple не се посочват конкретен тип устройства, но ако се съди по слуховете за бъдещия десети, юбилеен модел iPhone, бихме могли да предположим, че те ще бъдат приложени на практика съвсем скоро.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This