Изберете страница

Apple патентова извит дисплей с вграден Touch ID

Apple получи патенти за две от най-очакваните характеристики на iPhone 8 – извит  дисплей от край до край и Touch ID сензор, вграден под него.

В единия документ се описва как плоският дисплей може да има извита гранична област, позволяваща му де се увие около страните на устройството, така че да максимизира размера на зоните за показване и интерактивен допир. За целта може да бъде използван гъвкав субстрат за изработване на самия панел, така че ръбовете му да се огънат в подходящата форма, което ще намали габаритите на устройството, без това да повлияе върху площта на екрана му.

Вторият патент се отнася за вграждането на Touch ID под самия дисплей и описва различни подходи, които биха могли да се приложат за целта. Технологията е отделена в самостоятелен документ, подаден през февруари, който описва и предимствата й. Метод ще позволи на потребителите да се идентифицират, без да се налага да вдигат пръст от екрана, особено в случаите, когато става въпрос за удостоверяване в приложение.

Както обикновено, в патентите на Apple не се посочват конкретен тип устройства, но ако се съди по слуховете за бъдещия десети, юбилеен модел iPhone, бихме могли да предположим, че те ще бъдат приложени на практика съвсем скоро.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This