Изберете Страница

Apple патентова извит дисплей с вграден Touch ID

Apple получи патенти за две от най-очакваните характеристики на iPhone 8 – извит  дисплей от край до край и Touch ID сензор, вграден под него.

В единия документ се описва как плоският дисплей може да има извита гранична област, позволяваща му де се увие около страните на устройството, така че да максимизира размера на зоните за показване и интерактивен допир. За целта може да бъде използван гъвкав субстрат за изработване на самия панел, така че ръбовете му да се огънат в подходящата форма, което ще намали габаритите на устройството, без това да повлияе върху площта на екрана му.

Вторият патент се отнася за вграждането на Touch ID под самия дисплей и описва различни подходи, които биха могли да се приложат за целта. Технологията е отделена в самостоятелен документ, подаден през февруари, който описва и предимствата й. Метод ще позволи на потребителите да се идентифицират, без да се налага да вдигат пръст от екрана, особено в случаите, когато става въпрос за удостоверяване в приложение.

Както обикновено, в патентите на Apple не се посочват конкретен тип устройства, но ако се съди по слуховете за бъдещия десети, юбилеен модел iPhone, бихме могли да предположим, че те ще бъдат приложени на практика съвсем скоро.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This