Apple получи патенти за две от най-очакваните характеристики на iPhone 8 – извит  дисплей от край до край и Touch ID сензор, вграден под него.

В единия документ се описва как плоският дисплей може да има извита гранична област, позволяваща му де се увие около страните на устройството, така че да максимизира размера на зоните за показване и интерактивен допир. За целта може да бъде използван гъвкав субстрат за изработване на самия панел, така че ръбовете му да се огънат в подходящата форма, което ще намали габаритите на устройството, без това да повлияе върху площта на екрана му.

Вторият патент се отнася за вграждането на Touch ID под самия дисплей и описва различни подходи, които биха могли да се приложат за целта. Технологията е отделена в самостоятелен документ, подаден през февруари, който описва и предимствата й. Метод ще позволи на потребителите да се идентифицират, без да се налага да вдигат пръст от екрана, особено в случаите, когато става въпрос за удостоверяване в приложение.

Както обикновено, в патентите на Apple не се посочват конкретен тип устройства, но ако се съди по слуховете за бъдещия десети, юбилеен модел iPhone, бихме могли да предположим, че те ще бъдат приложени на практика съвсем скоро.