Изберете Страница

Apple патентова извит дисплей с вграден Touch ID

Apple получи патенти за две от най-очакваните характеристики на iPhone 8 – извит  дисплей от край до край и Touch ID сензор, вграден под него.

В единия документ се описва как плоският дисплей може да има извита гранична област, позволяваща му де се увие около страните на устройството, така че да максимизира размера на зоните за показване и интерактивен допир. За целта може да бъде използван гъвкав субстрат за изработване на самия панел, така че ръбовете му да се огънат в подходящата форма, което ще намали габаритите на устройството, без това да повлияе върху площта на екрана му.

Вторият патент се отнася за вграждането на Touch ID под самия дисплей и описва различни подходи, които биха могли да се приложат за целта. Технологията е отделена в самостоятелен документ, подаден през февруари, който описва и предимствата й. Метод ще позволи на потребителите да се идентифицират, без да се налага да вдигат пръст от екрана, особено в случаите, когато става въпрос за удостоверяване в приложение.

Както обикновено, в патентите на Apple не се посочват конкретен тип устройства, но ако се съди по слуховете за бъдещия десети, юбилеен модел iPhone, бихме могли да предположим, че те ще бъдат приложени на практика съвсем скоро.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This