Вече не са само слухове и спекулации – Apple официално потвърди, че най-новият iPhone ще се забави с няколко седмици поради ефектите от пандемията.

По време на разговор с инвеститорите, старши вицепрезидента на компанията и главен финансов директор, Лука Маестри посочи, че миналата година телефоните са започнали да се продават в края на септември, но тази доставките ще започнат няколко седмици по-късно. Той не уточни на какво се дължи това забавяне, но слухове от по-рано сочат, че масовото производство на телефоните е било отложено с месец.

Всъщност няколко седмици забавяне може и да не навредят на Apple, тъй като поради пандемията продукти се забавят през цялата година, а веригите за доставки не работят с пълен капацитет. Някои слухове предполагаха, че iPhone SE 2020 ще пристигне през март, а той беше пуснат през април, но според данните за тримесечието, продажбите му са силни. Феновете на компанията, които използват продуктите й от години, няма да бъдат притеснени от няколко седмици забавяне.