Може би най-популярния модел на Apple iPhone 4, вече официално се води остарял! След като през 2010 година той беше представен от вече покойния Стив Джобс, iPhone 4 оцеля цели 6 години, преди да излезе от употреба, като последно се беше в продажба през 2013 година. С красивия си, елегантен дизайн и стъклен корпус, той стана един от най-популярните модели на компанията и до днес продължава да служи вярно на своите собственици.

Какво означава всъщност маркирането му като „остарял“ модел?

След тази дата, притежателите на емблематичния смартфон няма да могат да ремонтират своите устройства в официалните магазини на компанията, освен ако те не са били закупени в щата Калифорния или в Турция (в този случай, телефонът ще има поддръжка още две години, тъй като по неизвестни за нас причини, компанията предлага такава за старите си устройства в тези региони 7, вместо 5-6 години).

iPhone 4 беше един голям проект, коренно различен от предшествениците си, които разполагаха със заоблени пластмасови или метални корпуси. Със своите стъклени панели и метална рамка, той имаше наистина премиум излъчване и беше приет изключително добре от потребителите, въпреки нашумелият тогава #Antennagate. Превърнал се в поредния Game Changer, iPhone 4 беше определен като телефонът с най-добър дизайн, най-добра камера и най-добър дисплей за времето си.

Настоящите модели на Apple не приличат ни най-малко на своя далечен предшественик, но се очаква следващата година, компанията да се върне отново към стъкления корпус със своя десети юбилеен iPhone 8 и това е явно признание от нейна страна за неповторимостта и притегателната сила, които той притежава.