Изберете страница

Apple официално „пенсионира“ своя iPhone 4!

Може би най-популярния модел на Apple iPhone 4, вече официално се води остарял! След като през 2010 година той беше представен от вече покойния Стив Джобс, iPhone 4 оцеля цели 6 години, преди да излезе от употреба, като последно се беше в продажба през 2013 година. С красивия си, елегантен дизайн и стъклен корпус, той стана един от най-популярните модели на компанията и до днес продължава да служи вярно на своите собственици.

Какво означава всъщност маркирането му като „остарял“ модел?

След тази дата, притежателите на емблематичния смартфон няма да могат да ремонтират своите устройства в официалните магазини на компанията, освен ако те не са били закупени в щата Калифорния или в Турция (в този случай, телефонът ще има поддръжка още две години, тъй като по неизвестни за нас причини, компанията предлага такава за старите си устройства в тези региони 7, вместо 5-6 години).

iPhone 4 беше един голям проект, коренно различен от предшествениците си, които разполагаха със заоблени пластмасови или метални корпуси. Със своите стъклени панели и метална рамка, той имаше наистина премиум излъчване и беше приет изключително добре от потребителите, въпреки нашумелият тогава #Antennagate. Превърнал се в поредния Game Changer, iPhone 4 беше определен като телефонът с най-добър дизайн, най-добра камера и най-добър дисплей за времето си.

Настоящите модели на Apple не приличат ни най-малко на своя далечен предшественик, но се очаква следващата година, компанията да се върне отново към стъкления корпус със своя десети юбилеен iPhone 8 и това е явно признание от нейна страна за неповторимостта и притегателната сила, които той притежава.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This