Вчера в интернет пространството плъзна притеснителният слух, че Apple е направила компромис с хардуера за лицево разпознаване на iPhone X, след като телефонът беше представен миналия месец.

Bloomberg съобщи, че „Apple не е отделила достатъчно време, за да го направи правилно“, като се позова на точковия проектор – компонент от TrueDepth камерата, твърдейки, че точността му е намалена, за да могат да бъдат произведени достатъчно бройки iPhone X преди премиерата му на 3 ноемвриГоворител на гиганта отрече сигурността да е била отслабена:

„Твърдението на Bloomberg, че Apple е намалила точността на Face ID е напълно невярно и очакваме функцията да се превърне в новия златен стандарт в лицевото разпознаване“ се казва в изявлението на компанията.

Apple твърди още, че качеството и точността на Face ID не са се порменили и все още вероятността за грешка при отключване на смартфона е едва 1 на 1 милион.

Както вече знаете, предварителните заявки за iPhone X стартират утре, а в магазините той ще бъде наличен на 3 ноември, въпреки слуховете за забавяне и недостатъчни количества. Нашите мобилни оператори също обявиха начало на предварителните заявки 27 октомври, остава да видим дали ще бъдат достатъчно подготвени, да задоволят големия интерес към десетия юбилеен модел iPhone.