Изберете Страница

Apple отрече слуховете, че е намалила точността на Face ID, за да успее да произведе достатъчно количества навреме

Вчера в интернет пространството плъзна притеснителният слух, че Apple е направила компромис с хардуера за лицево разпознаване на iPhone X, след като телефонът беше представен миналия месец.

Bloomberg съобщи, че „Apple не е отделила достатъчно време, за да го направи правилно“, като се позова на точковия проектор – компонент от TrueDepth камерата, твърдейки, че точността му е намалена, за да могат да бъдат произведени достатъчно бройки iPhone X преди премиерата му на 3 ноемвриГоворител на гиганта отрече сигурността да е била отслабена:

„Твърдението на Bloomberg, че Apple е намалила точността на Face ID е напълно невярно и очакваме функцията да се превърне в новия златен стандарт в лицевото разпознаване“ се казва в изявлението на компанията.

Apple твърди още, че качеството и точността на Face ID не са се порменили и все още вероятността за грешка при отключване на смартфона е едва 1 на 1 милион.

Както вече знаете, предварителните заявки за iPhone X стартират утре, а в магазините той ще бъде наличен на 3 ноември, въпреки слуховете за забавяне и недостатъчни количества. Нашите мобилни оператори също обявиха начало на предварителните заявки 27 октомври, остава да видим дали ще бъдат достатъчно подготвени, да задоволят големия интерес към десетия юбилеен модел iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженер на Apple разкри подробности за разработката на AirPods Pro 2

Инженерът на Apple Есге Андерсен, който работи в акустичния екип на компанията, не вярва, че настоящата Bluetooth технология е ограничаващ фактор за качеството на звука за AirPods. Той разкри някои подробности за разработката на AirPods Pro 2 в интервю за списание...

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This