Изберете страница

Apple отрече слуховете, че е намалила точността на Face ID, за да успее да произведе достатъчно количества навреме

Вчера в интернет пространството плъзна притеснителният слух, че Apple е направила компромис с хардуера за лицево разпознаване на iPhone X, след като телефонът беше представен миналия месец.

Bloomberg съобщи, че „Apple не е отделила достатъчно време, за да го направи правилно“, като се позова на точковия проектор – компонент от TrueDepth камерата, твърдейки, че точността му е намалена, за да могат да бъдат произведени достатъчно бройки iPhone X преди премиерата му на 3 ноемвриГоворител на гиганта отрече сигурността да е била отслабена:

„Твърдението на Bloomberg, че Apple е намалила точността на Face ID е напълно невярно и очакваме функцията да се превърне в новия златен стандарт в лицевото разпознаване“ се казва в изявлението на компанията.

Apple твърди още, че качеството и точността на Face ID не са се порменили и все още вероятността за грешка при отключване на смартфона е едва 1 на 1 милион.

Както вече знаете, предварителните заявки за iPhone X стартират утре, а в магазините той ще бъде наличен на 3 ноември, въпреки слуховете за забавяне и недостатъчни количества. Нашите мобилни оператори също обявиха начало на предварителните заявки 27 октомври, остава да видим дали ще бъдат достатъчно подготвени, да задоволят големия интерес към десетия юбилеен модел iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This