Изберете страница

Apple отрече слуховете, че е намалила точността на Face ID, за да успее да произведе достатъчно количества навреме

Вчера в интернет пространството плъзна притеснителният слух, че Apple е направила компромис с хардуера за лицево разпознаване на iPhone X, след като телефонът беше представен миналия месец.

Bloomberg съобщи, че „Apple не е отделила достатъчно време, за да го направи правилно“, като се позова на точковия проектор – компонент от TrueDepth камерата, твърдейки, че точността му е намалена, за да могат да бъдат произведени достатъчно бройки iPhone X преди премиерата му на 3 ноемвриГоворител на гиганта отрече сигурността да е била отслабена:

„Твърдението на Bloomberg, че Apple е намалила точността на Face ID е напълно невярно и очакваме функцията да се превърне в новия златен стандарт в лицевото разпознаване“ се казва в изявлението на компанията.

Apple твърди още, че качеството и точността на Face ID не са се порменили и все още вероятността за грешка при отключване на смартфона е едва 1 на 1 милион.

Както вече знаете, предварителните заявки за iPhone X стартират утре, а в магазините той ще бъде наличен на 3 ноември, въпреки слуховете за забавяне и недостатъчни количества. Нашите мобилни оператори също обявиха начало на предварителните заявки 27 октомври, остава да видим дали ще бъдат достатъчно подготвени, да задоволят големия интерес към десетия юбилеен модел iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This