Изберете страница

Apple обясни защо “Allow Apps to Request to Track” може да е неактивно в iOS 14.5

С актуализацията до iOS 14.5, приложенията вече ще трябва да искат разрешение, преди да следят вашата активност в други такива, или интернет сайтове, с цел таргетирана реклама.

Опцията може да бъде включена от Settings – Privacy – Tracking – Allow Apps to Request to Track, която се отнася за всички приложения. При много от потребителите обаче, настройката е недостъпна.


В нов документ за поддръжка Apple обясни, че има няколко обстоятелства, при които това може да се случи:

  • за потребители с детски акаунти, или под 18 годишна възраст
  • ако акаунтът е на образователна институция, или използва конфигурационен профил, който ограничава проследяването
  • и, ако вашето Apple ID е създадено през последните три дни.

Според 9to5Mac, някои потребители все още виждат настройката неактивна, дори и първите две обстоятелства да не се отнасят до тях, което предполага, че може да е бъг, но компанията все още не е отговорила на този въпрос. Други потребители подозират, че може да има връзка между настройката “Personalized Ads” и тази.

Като цяло, ако по подразбиране е отказано проследяването, приложенията не могат да получат достъп до идентификатор за реклами на устройството, известен като IDFA. Те няма да имат право и да проследяват дейността ви, като използват друга информация, като имейл например.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This