Изберете Страница

Apple обясни защо “Allow Apps to Request to Track” може да е неактивно в iOS 14.5

С актуализацията до iOS 14.5, приложенията вече ще трябва да искат разрешение, преди да следят вашата активност в други такива, или интернет сайтове, с цел таргетирана реклама.

Опцията може да бъде включена от Settings – Privacy – Tracking – Allow Apps to Request to Track, която се отнася за всички приложения. При много от потребителите обаче, настройката е недостъпна.


В нов документ за поддръжка Apple обясни, че има няколко обстоятелства, при които това може да се случи:

  • за потребители с детски акаунти, или под 18 годишна възраст
  • ако акаунтът е на образователна институция, или използва конфигурационен профил, който ограничава проследяването
  • и, ако вашето Apple ID е създадено през последните три дни.

Според 9to5Mac, някои потребители все още виждат настройката неактивна, дори и първите две обстоятелства да не се отнасят до тях, което предполага, че може да е бъг, но компанията все още не е отговорила на този въпрос. Други потребители подозират, че може да има връзка между настройката “Personalized Ads” и тази.

Като цяло, ако по подразбиране е отказано проследяването, приложенията не могат да получат достъп до идентификатор за реклами на устройството, известен като IDFA. Те няма да имат право и да проследяват дейността ви, като използват друга информация, като имейл например.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This