Изберете страница

Apple обясни защо “Allow Apps to Request to Track” може да е неактивно в iOS 14.5

С актуализацията до iOS 14.5, приложенията вече ще трябва да искат разрешение, преди да следят вашата активност в други такива, или интернет сайтове, с цел таргетирана реклама.

Опцията може да бъде включена от Settings – Privacy – Tracking – Allow Apps to Request to Track, която се отнася за всички приложения. При много от потребителите обаче, настройката е недостъпна.


В нов документ за поддръжка Apple обясни, че има няколко обстоятелства, при които това може да се случи:

  • за потребители с детски акаунти, или под 18 годишна възраст
  • ако акаунтът е на образователна институция, или използва конфигурационен профил, който ограничава проследяването
  • и, ако вашето Apple ID е създадено през последните три дни.

Според 9to5Mac, някои потребители все още виждат настройката неактивна, дори и първите две обстоятелства да не се отнасят до тях, което предполага, че може да е бъг, но компанията все още не е отговорила на този въпрос. Други потребители подозират, че може да има връзка между настройката “Personalized Ads” и тази.

Като цяло, ако по подразбиране е отказано проследяването, приложенията не могат да получат достъп до идентификатор за реклами на устройството, известен като IDFA. Те няма да имат право и да проследяват дейността ви, като използват друга информация, като имейл например.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This