Изберете Страница

Apple обясни защо “Allow Apps to Request to Track” може да е неактивно в iOS 14.5

С актуализацията до iOS 14.5, приложенията вече ще трябва да искат разрешение, преди да следят вашата активност в други такива, или интернет сайтове, с цел таргетирана реклама.

Опцията може да бъде включена от Settings – Privacy – Tracking – Allow Apps to Request to Track, която се отнася за всички приложения. При много от потребителите обаче, настройката е недостъпна.


В нов документ за поддръжка Apple обясни, че има няколко обстоятелства, при които това може да се случи:

  • за потребители с детски акаунти, или под 18 годишна възраст
  • ако акаунтът е на образователна институция, или използва конфигурационен профил, който ограничава проследяването
  • и, ако вашето Apple ID е създадено през последните три дни.

Според 9to5Mac, някои потребители все още виждат настройката неактивна, дори и първите две обстоятелства да не се отнасят до тях, което предполага, че може да е бъг, но компанията все още не е отговорила на този въпрос. Други потребители подозират, че може да има връзка между настройката “Personalized Ads” и тази.

Като цяло, ако по подразбиране е отказано проследяването, приложенията не могат да получат достъп до идентификатор за реклами на устройството, известен като IDFA. Те няма да имат право и да проследяват дейността ви, като използват друга информация, като имейл например.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This