Изберете Страница

Apple обяви Self Service Repair програма за iPhone 12 и iPhone 13

Apple обяви нова програма “Ремонт на самообслужване”, която ще позволи на потребителите да извършват собствени ремонти на устройствата си, като използват оригинални части и инструменти на компанията. Те ще бъдат достъпни в нов онлайн магазин, където клиентите ще могат да обслужват своите телефони.

Програмата идва в отговор на Закон за правото на поправка, който беше въведен в миналото в САЩ, а Apple най-сетне ще позволи известна свобода и ще предложи части, инструменти и дори ръководства, за да позволи на всеки потребител да ремонтира устройството си. Тя ще се разгръща на етапи и с времето ще бъдат добавени още устройства.

В първата фаза Apple ще се съсредоточи главно върху iPhone и по-точно iPhone 12 и iPhone 13 и най-често обслужваните части като дисплей, батерия, камера и т.н. Още части ще бъдат налични от следващата година, а новият M1 MacBook Air, 13-инчовият MacBook Pro, Mac mini и 24-инчовият iMac ще бъдат следващите добавени в програмата устройства.

Всички клиенти, които желаят да извършат ремонта сами, първо ще бъдат насърчавани да се консултират с Ръководствата за ремонт, преди да направят поръчка за части и инстурменти. Те ще имат и възможността да върнат счупените компоненти, които Apple ще рециклира и ще превърне в кредит за бъдещи нови покупки.

Компанията все още насърчава потребителите да използват оторизираните й ремонтни услуги, тъй като има обучени професионалисти, които могат безопасно да ремонтират устройствата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This