Изберете Страница

Apple обяви Self Service Repair програма за iPhone 12 и iPhone 13

Apple обяви нова програма “Ремонт на самообслужване”, която ще позволи на потребителите да извършват собствени ремонти на устройствата си, като използват оригинални части и инструменти на компанията. Те ще бъдат достъпни в нов онлайн магазин, където клиентите ще могат да обслужват своите телефони.

Програмата идва в отговор на Закон за правото на поправка, който беше въведен в миналото в САЩ, а Apple най-сетне ще позволи известна свобода и ще предложи части, инструменти и дори ръководства, за да позволи на всеки потребител да ремонтира устройството си. Тя ще се разгръща на етапи и с времето ще бъдат добавени още устройства.

В първата фаза Apple ще се съсредоточи главно върху iPhone и по-точно iPhone 12 и iPhone 13 и най-често обслужваните части като дисплей, батерия, камера и т.н. Още части ще бъдат налични от следващата година, а новият M1 MacBook Air, 13-инчовият MacBook Pro, Mac mini и 24-инчовият iMac ще бъдат следващите добавени в програмата устройства.

Всички клиенти, които желаят да извършат ремонта сами, първо ще бъдат насърчавани да се консултират с Ръководствата за ремонт, преди да направят поръчка за части и инстурменти. Те ще имат и възможността да върнат счупените компоненти, които Apple ще рециклира и ще превърне в кредит за бъдещи нови покупки.

Компанията все още насърчава потребителите да използват оторизираните й ремонтни услуги, тъй като има обучени професионалисти, които могат безопасно да ремонтират устройствата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар