Изберете страница

Apple обяви Self Service Repair програма за iPhone 12 и iPhone 13

Apple обяви нова програма “Ремонт на самообслужване”, която ще позволи на потребителите да извършват собствени ремонти на устройствата си, като използват оригинални части и инструменти на компанията. Те ще бъдат достъпни в нов онлайн магазин, където клиентите ще могат да обслужват своите телефони.

Програмата идва в отговор на Закон за правото на поправка, който беше въведен в миналото в САЩ, а Apple най-сетне ще позволи известна свобода и ще предложи части, инструменти и дори ръководства, за да позволи на всеки потребител да ремонтира устройството си. Тя ще се разгръща на етапи и с времето ще бъдат добавени още устройства.

В първата фаза Apple ще се съсредоточи главно върху iPhone и по-точно iPhone 12 и iPhone 13 и най-често обслужваните части като дисплей, батерия, камера и т.н. Още части ще бъдат налични от следващата година, а новият M1 MacBook Air, 13-инчовият MacBook Pro, Mac mini и 24-инчовият iMac ще бъдат следващите добавени в програмата устройства.

Всички клиенти, които желаят да извършат ремонта сами, първо ще бъдат насърчавани да се консултират с Ръководствата за ремонт, преди да направят поръчка за части и инстурменти. Те ще имат и възможността да върнат счупените компоненти, които Apple ще рециклира и ще превърне в кредит за бъдещи нови покупки.

Компанията все още насърчава потребителите да използват оторизираните й ремонтни услуги, тъй като има обучени професионалисти, които могат безопасно да ремонтират устройствата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This