Изберете Страница

Apple обяви Self Service Repair програма за iPhone 12 и iPhone 13

Apple обяви нова програма “Ремонт на самообслужване”, която ще позволи на потребителите да извършват собствени ремонти на устройствата си, като използват оригинални части и инструменти на компанията. Те ще бъдат достъпни в нов онлайн магазин, където клиентите ще могат да обслужват своите телефони.

Програмата идва в отговор на Закон за правото на поправка, който беше въведен в миналото в САЩ, а Apple най-сетне ще позволи известна свобода и ще предложи части, инструменти и дори ръководства, за да позволи на всеки потребител да ремонтира устройството си. Тя ще се разгръща на етапи и с времето ще бъдат добавени още устройства.

В първата фаза Apple ще се съсредоточи главно върху iPhone и по-точно iPhone 12 и iPhone 13 и най-често обслужваните части като дисплей, батерия, камера и т.н. Още части ще бъдат налични от следващата година, а новият M1 MacBook Air, 13-инчовият MacBook Pro, Mac mini и 24-инчовият iMac ще бъдат следващите добавени в програмата устройства.

Всички клиенти, които желаят да извършат ремонта сами, първо ще бъдат насърчавани да се консултират с Ръководствата за ремонт, преди да направят поръчка за части и инстурменти. Те ще имат и възможността да върнат счупените компоненти, които Apple ще рециклира и ще превърне в кредит за бъдещи нови покупки.

Компанията все още насърчава потребителите да използват оторизираните й ремонтни услуги, тъй като има обучени професионалисти, които могат безопасно да ремонтират устройствата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This