Изберете страница

Apple обяви, че дисплеят на iPhone X също може да прогори

Във връзка с излизането на iPhone X на пазара, Apple публикува нов документ за поддръжка, касаещ OLED Super Retina дисплея на устройството. В него са включени стандартните детайли за контраста 1 000 000 до 1 и други подобни, но и някои важни теми за потнециалните проблеми, които могат да възникнат при употребата му.

Всъщност iPhone X е първият модел на компанията с OLED екран и някои от тънкостите, свързани с него може би са нови за дългогодишните собственици на iPhone. В определени случаи има шанс да се появи изгаряне на екрана, след като дадено изображение остава на едно и също място достатъчно дълго и те се проявяват като сенки със същата форма на същото място, на определен фон. За този проблем, документът за поддръжка на Apple дава частична информация:

При продължителна употреба в дългосрочен план, OLED дисплеите могат да покажат леки визуални промени. Това е очаквано поведение и може да включва персистиране на изображеинето или изгаряне, където екранът показва слаб остатък от изображението, дори и след като него вече го няма. Това може да се случи в по-екстремни ситуации, например когато същото изображение с висок контраст постоянно се показва за продължителен период от време. Ние сме проектирали Super Retina дисплея така, че да е най-добрия в индустрията при намаляване на ефектите от OLED burn-in”.

Както и преди сме споменавали, кодът на iOS 11 съдържа функция за семкчаването на ефекта от прогаряне, която беше забелядзана в последната GM версия на операционната система:

Apple отбелязва, че потребителите могат също да допринесат за намаляване на вероятността от прогаряне, чрез използване на настройката Auto-Brightness и намаляване на таймера за автоматично закллючване на устройството. Накрая в документа се споменава и, че ако някой гледа дисплея под неправилен ъгъл, ще се появят вариации в цвета и оттенъка, което е типично за OLED панелите.

Ако трябва да тълкуваме значението на този документ, то изтъкването на всички тези промени като „нормални“, може би означава, че измененията няма да се покриват дори и от разширената гаранция AppleCare+. Apple съветва потребителите да избягват показването на статичин изображения с максимална ярскост за дълго време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This