Изберете Страница

Apple обяви, че дисплеят на iPhone X също може да прогори

Във връзка с излизането на iPhone X на пазара, Apple публикува нов документ за поддръжка, касаещ OLED Super Retina дисплея на устройството. В него са включени стандартните детайли за контраста 1 000 000 до 1 и други подобни, но и някои важни теми за потнециалните проблеми, които могат да възникнат при употребата му.

Всъщност iPhone X е първият модел на компанията с OLED екран и някои от тънкостите, свързани с него може би са нови за дългогодишните собственици на iPhone. В определени случаи има шанс да се появи изгаряне на екрана, след като дадено изображение остава на едно и също място достатъчно дълго и те се проявяват като сенки със същата форма на същото място, на определен фон. За този проблем, документът за поддръжка на Apple дава частична информация:

При продължителна употреба в дългосрочен план, OLED дисплеите могат да покажат леки визуални промени. Това е очаквано поведение и може да включва персистиране на изображеинето или изгаряне, където екранът показва слаб остатък от изображението, дори и след като него вече го няма. Това може да се случи в по-екстремни ситуации, например когато същото изображение с висок контраст постоянно се показва за продължителен период от време. Ние сме проектирали Super Retina дисплея така, че да е най-добрия в индустрията при намаляване на ефектите от OLED burn-in”.

Както и преди сме споменавали, кодът на iOS 11 съдържа функция за семкчаването на ефекта от прогаряне, която беше забелядзана в последната GM версия на операционната система:

Apple отбелязва, че потребителите могат също да допринесат за намаляване на вероятността от прогаряне, чрез използване на настройката Auto-Brightness и намаляване на таймера за автоматично закллючване на устройството. Накрая в документа се споменава и, че ако някой гледа дисплея под неправилен ъгъл, ще се появят вариации в цвета и оттенъка, което е типично за OLED панелите.

Ако трябва да тълкуваме значението на този документ, то изтъкването на всички тези промени като „нормални“, може би означава, че измененията няма да се покриват дори и от разширената гаранция AppleCare+. Apple съветва потребителите да избягват показването на статичин изображения с максимална ярскост за дълго време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This