Изберете Страница

Apple обяви официално октомврийското си събитие

Следващото хардуерно събите на Apple ще се проведе на 18 октомври, според поканите, които бяха разпратени вчера. Очаква се компанията да използва второто си есенно събитие, за да пусне два нови MacBook Pro от по-висок клас и евентуално третото поколение безжични слушалки AirPods.

Поканата е с една дума – Unleashed, както се вижда от туит на изпълнителния директор на Apple Грег Джосвяк. Тя се пявява с пунктиран шрифт, който може да намеква за miniLED технологията. Специалното събитие ще се предава на живо от Apple Park от 20 часа българско време.

От месеци има слухове, че Apple е на път да пусне нови 14 и 16 инчови MacBook Pro, последната стъпка в прехода на компанията от чипове Intel към собствените Apple Silicon, наречени M1X.

Новият чип може да увеличи производителността, в сравнение с М1, който дебютира миналата година. Марк Гурман съобщава, че той има 10 ядра плюс графични процесори с 16 или 32 ядра. Сред другите очаквания са тези за завръщане на любимите на феновете функции като MagSafe, HDMI порт и слот за SD карта.

Слуховете сочат още, че може да видим новият чип M1X и в преработен Mac mini от по-висок клас, който ще има повече портове от миналогодишния модел. Очаква се още компанията да обяви и новото поколение безжични слушалки AirPods 3, които трябваше да дебютират миналия месец, заедно с iPhone 13 и Apple Watch Series 7. Те ще приемат дизайна на AirPods Pro, с по-къси стъбла и преработен калъф за зареждане, но няма да предлагат функции като активон шумоподтискане и Transparency Mode.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This