Следващото хардуерно събите на Apple ще се проведе на 18 октомври, според поканите, които бяха разпратени вчера. Очаква се компанията да използва второто си есенно събитие, за да пусне два нови MacBook Pro от по-висок клас и евентуално третото поколение безжични слушалки AirPods.

Поканата е с една дума – Unleashed, както се вижда от туит на изпълнителния директор на Apple Грег Джосвяк. Тя се пявява с пунктиран шрифт, който може да намеква за miniLED технологията. Специалното събитие ще се предава на живо от Apple Park от 20 часа българско време.

От месеци има слухове, че Apple е на път да пусне нови 14 и 16 инчови MacBook Pro, последната стъпка в прехода на компанията от чипове Intel към собствените Apple Silicon, наречени M1X.

Новият чип може да увеличи производителността, в сравнение с М1, който дебютира миналата година. Марк Гурман съобщава, че той има 10 ядра плюс графични процесори с 16 или 32 ядра. Сред другите очаквания са тези за завръщане на любимите на феновете функции като MagSafe, HDMI порт и слот за SD карта.

Слуховете сочат още, че може да видим новият чип M1X и в преработен Mac mini от по-висок клас, който ще има повече портове от миналогодишния модел. Очаква се още компанията да обяви и новото поколение безжични слушалки AirPods 3, които трябваше да дебютират миналия месец, заедно с iPhone 13 и Apple Watch Series 7. Те ще приемат дизайна на AirPods Pro, с по-къси стъбла и преработен калъф за зареждане, но няма да предлагат функции като активон шумоподтискане и Transparency Mode.