Изберете Страница

Apple обяви официално октомврийското си събитие

Следващото хардуерно събите на Apple ще се проведе на 18 октомври, според поканите, които бяха разпратени вчера. Очаква се компанията да използва второто си есенно събитие, за да пусне два нови MacBook Pro от по-висок клас и евентуално третото поколение безжични слушалки AirPods.

Поканата е с една дума – Unleashed, както се вижда от туит на изпълнителния директор на Apple Грег Джосвяк. Тя се пявява с пунктиран шрифт, който може да намеква за miniLED технологията. Специалното събитие ще се предава на живо от Apple Park от 20 часа българско време.

От месеци има слухове, че Apple е на път да пусне нови 14 и 16 инчови MacBook Pro, последната стъпка в прехода на компанията от чипове Intel към собствените Apple Silicon, наречени M1X.

Новият чип може да увеличи производителността, в сравнение с М1, който дебютира миналата година. Марк Гурман съобщава, че той има 10 ядра плюс графични процесори с 16 или 32 ядра. Сред другите очаквания са тези за завръщане на любимите на феновете функции като MagSafe, HDMI порт и слот за SD карта.

Слуховете сочат още, че може да видим новият чип M1X и в преработен Mac mini от по-висок клас, който ще има повече портове от миналогодишния модел. Очаква се още компанията да обяви и новото поколение безжични слушалки AirPods 3, които трябваше да дебютират миналия месец, заедно с iPhone 13 и Apple Watch Series 7. Те ще приемат дизайна на AirPods Pro, с по-къси стъбла и преработен калъф за зареждане, но няма да предлагат функции като активон шумоподтискане и Transparency Mode.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This