Изберете Страница

Apple обяви официално октомврийското си събитие

Следващото хардуерно събите на Apple ще се проведе на 18 октомври, според поканите, които бяха разпратени вчера. Очаква се компанията да използва второто си есенно събитие, за да пусне два нови MacBook Pro от по-висок клас и евентуално третото поколение безжични слушалки AirPods.

Поканата е с една дума – Unleashed, както се вижда от туит на изпълнителния директор на Apple Грег Джосвяк. Тя се пявява с пунктиран шрифт, който може да намеква за miniLED технологията. Специалното събитие ще се предава на живо от Apple Park от 20 часа българско време.

От месеци има слухове, че Apple е на път да пусне нови 14 и 16 инчови MacBook Pro, последната стъпка в прехода на компанията от чипове Intel към собствените Apple Silicon, наречени M1X.

Новият чип може да увеличи производителността, в сравнение с М1, който дебютира миналата година. Марк Гурман съобщава, че той има 10 ядра плюс графични процесори с 16 или 32 ядра. Сред другите очаквания са тези за завръщане на любимите на феновете функции като MagSafe, HDMI порт и слот за SD карта.

Слуховете сочат още, че може да видим новият чип M1X и в преработен Mac mini от по-висок клас, който ще има повече портове от миналогодишния модел. Очаква се още компанията да обяви и новото поколение безжични слушалки AirPods 3, които трябваше да дебютират миналия месец, заедно с iPhone 13 и Apple Watch Series 7. Те ще приемат дизайна на AirPods Pro, с по-къси стъбла и преработен калъф за зареждане, но няма да предлагат функции като активон шумоподтискане и Transparency Mode.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This