Изберете Страница

Apple обяви актуализация на AirTag за справяне с нежеланото проследяване

Apple обяви, че прави някои актуализация на AirTag с цел намаляване на нежеланото проследяване. Някои от промените ще бъдат приложени на няколко етапа.

В предстоящата софтуерна актуализация Apple планира да приложи нови предупреждения за поверителност, които ще се показват по време на настройката на AirTag, за да осуетят злонамерена употреба. Те ще показват ясно, че AirTag е свързан с Apple ID и, че използването му за проследяване на хора е престъпление, а правоприлагащите органи могат да поискат информация за идентифициране на собственика на AirTag.

Освен това компанията ще поправи и грешката, която причиняваше объркване около нежеланото проследяване. AirPods може да предизвикат предупреждение за неизвестен аксесоар, което да накара хората да го тълкуват като известие за AirTag. Таговете не могат да показват съобщението, причинено от AirPods Pro, AirPods Max, третото поколение AirPods и в някои случаи мрежови аксесоар FindMy. В предстоящата актуализация AirPods ще се идентифицират правилно, така че хората вече няма да виждат объркващото съобщение за неизвестен аксесоар.

Наред с тази софтуерна актуализация, Apple обнови и своята статия за поддръжка за нежелано проследяване, за да предостави повече информация за функциите за безопасност, вградени в AirTag, AirPods и мрежовите аксесоари FindMy. Има разширени обяснения за това кои аксесоари могат да задействат нежелан сигнал за проследяване, визуални изображения за това как изглеждат тези сигнали и по-подробна информация за това какво трябва да направят потребителите при получаването им.

Apple работи и върху нови функции за безопасност, които ще бъдат внедрени по-късно тази година. Прецизното намиране, подобрените сигнали на дисплея и по-силните звуци ще направят AirTag по-трудни за използване за целите на проследяване на хора.

При прецизното намиране потребителите на iPhone 11, 12 и 13, които получават нежелан сигнал за проследяване, могат да намерят непознат AirTag с прецизност, подобна на функцията Precision Finding, достъпна за собствениците на таговете. Функцията ще показва разстоянието и посоката на неизвестния таг, когато е в обхват, което ще улесни намирането му.

Освен това той ще се показва и със звук – функцията ще се задейства когато AirTag е отделен от собственика си и ще предупреждава хората наблизо, като ще показва и сигнал на iPhone, iPad или iPod touch, за да може да бъде проследен чрез звука или прецизното намиране, ако функцията е на разположение.

Компанията ще актуализира своята система за предупреждение, за да уведоми потребителите по-рано, че неизвестен AirTag или мрежови аксесоар FindMy може да пътува с тях. Когато потребител на iOS получи сигнал за проследяване, той ще може да накара AirTag да възпроизвежда звук, за да улесни намирането му. Apple ще коригира последователността на тоновете, за да използва повече от най-силните такива и да направи AirTag по-лесни за намиране.

Няма конкретни дати, кога тези функции ще бъдат въведени, но компанията предвижда това да се случи по-късно тази година. Те са предвидени за потребителите на продукти на Apple и не касаят тези с Android устройства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This