Изберете Страница

Apple обяви актуализация на AirTag за справяне с нежеланото проследяване

Apple обяви, че прави някои актуализация на AirTag с цел намаляване на нежеланото проследяване. Някои от промените ще бъдат приложени на няколко етапа.

В предстоящата софтуерна актуализация Apple планира да приложи нови предупреждения за поверителност, които ще се показват по време на настройката на AirTag, за да осуетят злонамерена употреба. Те ще показват ясно, че AirTag е свързан с Apple ID и, че използването му за проследяване на хора е престъпление, а правоприлагащите органи могат да поискат информация за идентифициране на собственика на AirTag.

Освен това компанията ще поправи и грешката, която причиняваше объркване около нежеланото проследяване. AirPods може да предизвикат предупреждение за неизвестен аксесоар, което да накара хората да го тълкуват като известие за AirTag. Таговете не могат да показват съобщението, причинено от AirPods Pro, AirPods Max, третото поколение AirPods и в някои случаи мрежови аксесоар FindMy. В предстоящата актуализация AirPods ще се идентифицират правилно, така че хората вече няма да виждат объркващото съобщение за неизвестен аксесоар.

Наред с тази софтуерна актуализация, Apple обнови и своята статия за поддръжка за нежелано проследяване, за да предостави повече информация за функциите за безопасност, вградени в AirTag, AirPods и мрежовите аксесоари FindMy. Има разширени обяснения за това кои аксесоари могат да задействат нежелан сигнал за проследяване, визуални изображения за това как изглеждат тези сигнали и по-подробна информация за това какво трябва да направят потребителите при получаването им.

Apple работи и върху нови функции за безопасност, които ще бъдат внедрени по-късно тази година. Прецизното намиране, подобрените сигнали на дисплея и по-силните звуци ще направят AirTag по-трудни за използване за целите на проследяване на хора.

При прецизното намиране потребителите на iPhone 11, 12 и 13, които получават нежелан сигнал за проследяване, могат да намерят непознат AirTag с прецизност, подобна на функцията Precision Finding, достъпна за собствениците на таговете. Функцията ще показва разстоянието и посоката на неизвестния таг, когато е в обхват, което ще улесни намирането му.

Освен това той ще се показва и със звук – функцията ще се задейства когато AirTag е отделен от собственика си и ще предупреждава хората наблизо, като ще показва и сигнал на iPhone, iPad или iPod touch, за да може да бъде проследен чрез звука или прецизното намиране, ако функцията е на разположение.

Компанията ще актуализира своята система за предупреждение, за да уведоми потребителите по-рано, че неизвестен AirTag или мрежови аксесоар FindMy може да пътува с тях. Когато потребител на iOS получи сигнал за проследяване, той ще може да накара AirTag да възпроизвежда звук, за да улесни намирането му. Apple ще коригира последователността на тоновете, за да използва повече от най-силните такива и да направи AirTag по-лесни за намиране.

Няма конкретни дати, кога тези функции ще бъдат въведени, но компанията предвижда това да се случи по-късно тази година. Те са предвидени за потребителите на продукти на Apple и не касаят тези с Android устройства.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This