Изберете Страница

Apple обмисля кръгъл дисплей за своя Apple Watch

Още преди Apple да представи официално своя първи умен часовник Apple Watch, много от предположенията за неговата форма, бяха в полза на класическата – кръгла, но това така и не се случи, поне до момента. Сега две патентни заявки разкриват намеренията на компанията, да създаде такъв часовник. В тях е описано „електронно устройство с дисплей с извити ръбове и кръгъл дисплей“.

В някои от посочените варианти, той е заобиколен от неактивно пространство, в което са скрити основните компоненти. Подобно на iPhone, iPad и Apple Watch, предложения кръгъл модел, ще има множество пиксели, подредени в колони и редове с различна дължина, но за разлика от обикновените дисплеи, Apple предлага линиите данни да преминават през два или повече пиксела, което ще спести място и същевременно ще обхване всички пиксели в активната зона.

Имайки предвид, че на пазара съвсем скоро се появи Apple Watch 2, който отново е с правоъгълен дисплей, можем да кажем, че премиерата на новия часовник няма да стане реалност в близко бъдеще, но е интересно да видим доказателства за работата на компанията в тази насока и потенциалните варианти за дизайн. Вече съществуват редица модели смарт часовници с такава форма, като първият принадлежи на Motorola, следван от подобни варианти на Samsung и LG.

Патентните заявки са подадени през декември 2015 и януари 2016 година и несъмнено са интересни от гледна точка на това, че има голям шанс, компанията да представи един наистина различен Apple Watch в близките няколко години. Разбира се, не всички подадени патенти се материализират в крайни продукти, но ако следим тенденциите на пазара на носиим устройства, това е една логична крачка, която Apple не трябва да пропуска.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This