Изберете Страница

Apple обмисля кръгъл дисплей за своя Apple Watch

Още преди Apple да представи официално своя първи умен часовник Apple Watch, много от предположенията за неговата форма, бяха в полза на класическата – кръгла, но това така и не се случи, поне до момента. Сега две патентни заявки разкриват намеренията на компанията, да създаде такъв часовник. В тях е описано „електронно устройство с дисплей с извити ръбове и кръгъл дисплей“.

В някои от посочените варианти, той е заобиколен от неактивно пространство, в което са скрити основните компоненти. Подобно на iPhone, iPad и Apple Watch, предложения кръгъл модел, ще има множество пиксели, подредени в колони и редове с различна дължина, но за разлика от обикновените дисплеи, Apple предлага линиите данни да преминават през два или повече пиксела, което ще спести място и същевременно ще обхване всички пиксели в активната зона.

Имайки предвид, че на пазара съвсем скоро се появи Apple Watch 2, който отново е с правоъгълен дисплей, можем да кажем, че премиерата на новия часовник няма да стане реалност в близко бъдеще, но е интересно да видим доказателства за работата на компанията в тази насока и потенциалните варианти за дизайн. Вече съществуват редица модели смарт часовници с такава форма, като първият принадлежи на Motorola, следван от подобни варианти на Samsung и LG.

Патентните заявки са подадени през декември 2015 и януари 2016 година и несъмнено са интересни от гледна точка на това, че има голям шанс, компанията да представи един наистина различен Apple Watch в близките няколко години. Разбира се, не всички подадени патенти се материализират в крайни продукти, но ако следим тенденциите на пазара на носиим устройства, това е една логична крачка, която Apple не трябва да пропуска.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This