Изберете страница

Apple обмисля кръгъл дисплей за своя Apple Watch

Още преди Apple да представи официално своя първи умен часовник Apple Watch, много от предположенията за неговата форма, бяха в полза на класическата – кръгла, но това така и не се случи, поне до момента. Сега две патентни заявки разкриват намеренията на компанията, да създаде такъв часовник. В тях е описано „електронно устройство с дисплей с извити ръбове и кръгъл дисплей“.

В някои от посочените варианти, той е заобиколен от неактивно пространство, в което са скрити основните компоненти. Подобно на iPhone, iPad и Apple Watch, предложения кръгъл модел, ще има множество пиксели, подредени в колони и редове с различна дължина, но за разлика от обикновените дисплеи, Apple предлага линиите данни да преминават през два или повече пиксела, което ще спести място и същевременно ще обхване всички пиксели в активната зона.

Имайки предвид, че на пазара съвсем скоро се появи Apple Watch 2, който отново е с правоъгълен дисплей, можем да кажем, че премиерата на новия часовник няма да стане реалност в близко бъдеще, но е интересно да видим доказателства за работата на компанията в тази насока и потенциалните варианти за дизайн. Вече съществуват редица модели смарт часовници с такава форма, като първият принадлежи на Motorola, следван от подобни варианти на Samsung и LG.

Патентните заявки са подадени през декември 2015 и януари 2016 година и несъмнено са интересни от гледна точка на това, че има голям шанс, компанията да представи един наистина различен Apple Watch в близките няколко години. Разбира се, не всички подадени патенти се материализират в крайни продукти, но ако следим тенденциите на пазара на носиим устройства, това е една логична крачка, която Apple не трябва да пропуска.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This