Изберете страница

Apple обмисля кръгъл дисплей за своя Apple Watch

Още преди Apple да представи официално своя първи умен часовник Apple Watch, много от предположенията за неговата форма, бяха в полза на класическата – кръгла, но това така и не се случи, поне до момента. Сега две патентни заявки разкриват намеренията на компанията, да създаде такъв часовник. В тях е описано „електронно устройство с дисплей с извити ръбове и кръгъл дисплей“.

В някои от посочените варианти, той е заобиколен от неактивно пространство, в което са скрити основните компоненти. Подобно на iPhone, iPad и Apple Watch, предложения кръгъл модел, ще има множество пиксели, подредени в колони и редове с различна дължина, но за разлика от обикновените дисплеи, Apple предлага линиите данни да преминават през два или повече пиксела, което ще спести място и същевременно ще обхване всички пиксели в активната зона.

Имайки предвид, че на пазара съвсем скоро се появи Apple Watch 2, който отново е с правоъгълен дисплей, можем да кажем, че премиерата на новия часовник няма да стане реалност в близко бъдеще, но е интересно да видим доказателства за работата на компанията в тази насока и потенциалните варианти за дизайн. Вече съществуват редица модели смарт часовници с такава форма, като първият принадлежи на Motorola, следван от подобни варианти на Samsung и LG.

Патентните заявки са подадени през декември 2015 и януари 2016 година и несъмнено са интересни от гледна точка на това, че има голям шанс, компанията да представи един наистина различен Apple Watch в близките няколко години. Разбира се, не всички подадени патенти се материализират в крайни продукти, но ако следим тенденциите на пазара на носиим устройства, това е една логична крачка, която Apple не трябва да пропуска.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This