Изберете страница

Apple обмисля добавянето на Face ID към гамата M1 iMac

Новите MacBook Pro на Apple идват с много противоречия поради необичайния си дизайн с прорез на екрана. Според нова информация обаче, компанията обмисля да добави технологията си за лицево разпознаване, наречена Face ID към своята гама iMac.

Много хора смятаха, че прорезът в крайна сметка ще приюти хардуера за лицево разпознаване, но решението може да не е толкова компактно, за да се побере в малкото пространство. Според Марк Гурман, Face ID почти е достигнала до iMac, захранван от чипа М1, който беше пуснат миналата година. Това е най-дебелото устройство в гамата на Apple, с изключение на Mac Pro, което на теория може да бъде оборудвано със специалния сензор Face ID. Гурман твърди, че технологията в момента не съществува, но в крайна сметка може да достигне до бъдещите машини:

“Face ID беше в плановете за оригиналния M1 iMac с вграден дисплей, тъй като лаптопите на Apple имат достатъчно тънки екрани. В този момент технологията за вграждане на Face ID в тънките дисплеи на MacBook не съществува. Така че, ако пристигне на Mac, мисля, че това първо ще бъде iMac или външен монитор. Apple определено работи върху това, но времето ще покаже дали ще го пусне”, пише журналистът.

Един бъдещ iMac може потенциално да се предлага с необходимите сензори. Има слухове, че Apple може би работи върху по-компактен, далеч по-достъпан външен монитор, който също може да включва технологията. В момента всичко е неясно и не сме чувалимного за технологията Face ID, вградена в лаптопи и компутри, така че може да научим повече в следващите месеци, приближавайки се към датата на пускане на предстоящата серия iPhone SE.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This