Изберете страница

Apple обмисля добавянето на Face ID към гамата M1 iMac

Новите MacBook Pro на Apple идват с много противоречия поради необичайния си дизайн с прорез на екрана. Според нова информация обаче, компанията обмисля да добави технологията си за лицево разпознаване, наречена Face ID към своята гама iMac.

Много хора смятаха, че прорезът в крайна сметка ще приюти хардуера за лицево разпознаване, но решението може да не е толкова компактно, за да се побере в малкото пространство. Според Марк Гурман, Face ID почти е достигнала до iMac, захранван от чипа М1, който беше пуснат миналата година. Това е най-дебелото устройство в гамата на Apple, с изключение на Mac Pro, което на теория може да бъде оборудвано със специалния сензор Face ID. Гурман твърди, че технологията в момента не съществува, но в крайна сметка може да достигне до бъдещите машини:

“Face ID беше в плановете за оригиналния M1 iMac с вграден дисплей, тъй като лаптопите на Apple имат достатъчно тънки екрани. В този момент технологията за вграждане на Face ID в тънките дисплеи на MacBook не съществува. Така че, ако пристигне на Mac, мисля, че това първо ще бъде iMac или външен монитор. Apple определено работи върху това, но времето ще покаже дали ще го пусне”, пише журналистът.

Един бъдещ iMac може потенциално да се предлага с необходимите сензори. Има слухове, че Apple може би работи върху по-компактен, далеч по-достъпан външен монитор, който също може да включва технологията. В момента всичко е неясно и не сме чувалимного за технологията Face ID, вградена в лаптопи и компутри, така че може да научим повече в следващите месеци, приближавайки се към датата на пускане на предстоящата серия iPhone SE.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This