Изберете Страница

Apple обмисля добавянето на Face ID към гамата M1 iMac

Новите MacBook Pro на Apple идват с много противоречия поради необичайния си дизайн с прорез на екрана. Според нова информация обаче, компанията обмисля да добави технологията си за лицево разпознаване, наречена Face ID към своята гама iMac.

Много хора смятаха, че прорезът в крайна сметка ще приюти хардуера за лицево разпознаване, но решението може да не е толкова компактно, за да се побере в малкото пространство. Според Марк Гурман, Face ID почти е достигнала до iMac, захранван от чипа М1, който беше пуснат миналата година. Това е най-дебелото устройство в гамата на Apple, с изключение на Mac Pro, което на теория може да бъде оборудвано със специалния сензор Face ID. Гурман твърди, че технологията в момента не съществува, но в крайна сметка може да достигне до бъдещите машини:

“Face ID беше в плановете за оригиналния M1 iMac с вграден дисплей, тъй като лаптопите на Apple имат достатъчно тънки екрани. В този момент технологията за вграждане на Face ID в тънките дисплеи на MacBook не съществува. Така че, ако пристигне на Mac, мисля, че това първо ще бъде iMac или външен монитор. Apple определено работи върху това, но времето ще покаже дали ще го пусне”, пише журналистът.

Един бъдещ iMac може потенциално да се предлага с необходимите сензори. Има слухове, че Apple може би работи върху по-компактен, далеч по-достъпан външен монитор, който също може да включва технологията. В момента всичко е неясно и не сме чувалимного за технологията Face ID, вградена в лаптопи и компутри, така че може да научим повече в следващите месеци, приближавайки се към датата на пускане на предстоящата серия iPhone SE.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар