Изберете Страница

Apple обмисля добавянето на Face ID към гамата M1 iMac

Новите MacBook Pro на Apple идват с много противоречия поради необичайния си дизайн с прорез на екрана. Според нова информация обаче, компанията обмисля да добави технологията си за лицево разпознаване, наречена Face ID към своята гама iMac.

Много хора смятаха, че прорезът в крайна сметка ще приюти хардуера за лицево разпознаване, но решението може да не е толкова компактно, за да се побере в малкото пространство. Според Марк Гурман, Face ID почти е достигнала до iMac, захранван от чипа М1, който беше пуснат миналата година. Това е най-дебелото устройство в гамата на Apple, с изключение на Mac Pro, което на теория може да бъде оборудвано със специалния сензор Face ID. Гурман твърди, че технологията в момента не съществува, но в крайна сметка може да достигне до бъдещите машини:

“Face ID беше в плановете за оригиналния M1 iMac с вграден дисплей, тъй като лаптопите на Apple имат достатъчно тънки екрани. В този момент технологията за вграждане на Face ID в тънките дисплеи на MacBook не съществува. Така че, ако пристигне на Mac, мисля, че това първо ще бъде iMac или външен монитор. Apple определено работи върху това, но времето ще покаже дали ще го пусне”, пише журналистът.

Един бъдещ iMac може потенциално да се предлага с необходимите сензори. Има слухове, че Apple може би работи върху по-компактен, далеч по-достъпан външен монитор, който също може да включва технологията. В момента всичко е неясно и не сме чувалимного за технологията Face ID, вградена в лаптопи и компутри, така че може да научим повече в следващите месеци, приближавайки се към датата на пускане на предстоящата серия iPhone SE.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This