Изберете Страница

Apple обещава да поправи счупената функция “Unlock with Apple Watch” на iPhone 13

iPhone 13 стартира този петък, но докато клиентите в цял свят бяха щастливи да получат своите чисто нови телефони, не им отне много време да осъзнаят, че функцията “Unlock with Apple Watch” не работи. Сега Apple обещава, че ще отстрани проблеми в предстояща актуализация на софтуера.

Към момента компанията предлага на потребителите на iPhone 13 да изключат функцията и вместо това да използват паролата си, за да отключат телефона когато носят маска. За да направят това, те трябва да отидат в настройките на Apple Watch и да изберат Face ID & Passcode.

Всъщност тази дългоочаквана функция, която пристигна с iOS 14.5, се оказа доста полезна по време на пандемията. Тъй като много места по света все още изискват маски, когато сте на закрито, отключването на iPhone с Apple Watch е единствената опция за потребителите на iPhone, която не изисква допълнителон въвеждане на парола.

Apple признава за проблема и вероятно няма да отнеме много време да пусне iOS 15.0.1, така че най-вероятон можем да очакваме актуализацията в следващите дни. В интерес на истината, въпреки че самта аз използвам iPhone 12 mini, също имах проблем с функцията за отключване с часовника. За щастие успях да се оправя с него, след изключване и включване наново на опцията в настройките.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This