Изберете страница

Apple обещава да поправи счупената функция “Unlock with Apple Watch” на iPhone 13

iPhone 13 стартира този петък, но докато клиентите в цял свят бяха щастливи да получат своите чисто нови телефони, не им отне много време да осъзнаят, че функцията “Unlock with Apple Watch” не работи. Сега Apple обещава, че ще отстрани проблеми в предстояща актуализация на софтуера.

Към момента компанията предлага на потребителите на iPhone 13 да изключат функцията и вместо това да използват паролата си, за да отключат телефона когато носят маска. За да направят това, те трябва да отидат в настройките на Apple Watch и да изберат Face ID & Passcode.

Всъщност тази дългоочаквана функция, която пристигна с iOS 14.5, се оказа доста полезна по време на пандемията. Тъй като много места по света все още изискват маски, когато сте на закрито, отключването на iPhone с Apple Watch е единствената опция за потребителите на iPhone, която не изисква допълнителон въвеждане на парола.

Apple признава за проблема и вероятно няма да отнеме много време да пусне iOS 15.0.1, така че най-вероятон можем да очакваме актуализацията в следващите дни. В интерес на истината, въпреки че самта аз използвам iPhone 12 mini, също имах проблем с функцията за отключване с часовника. За щастие успях да се оправя с него, след изключване и включване наново на опцията в настройките.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This