Изберете Страница

Apple обещава да поправи счупената функция “Unlock with Apple Watch” на iPhone 13

iPhone 13 стартира този петък, но докато клиентите в цял свят бяха щастливи да получат своите чисто нови телефони, не им отне много време да осъзнаят, че функцията “Unlock with Apple Watch” не работи. Сега Apple обещава, че ще отстрани проблеми в предстояща актуализация на софтуера.

Към момента компанията предлага на потребителите на iPhone 13 да изключат функцията и вместо това да използват паролата си, за да отключат телефона когато носят маска. За да направят това, те трябва да отидат в настройките на Apple Watch и да изберат Face ID & Passcode.

Всъщност тази дългоочаквана функция, която пристигна с iOS 14.5, се оказа доста полезна по време на пандемията. Тъй като много места по света все още изискват маски, когато сте на закрито, отключването на iPhone с Apple Watch е единствената опция за потребителите на iPhone, която не изисква допълнителон въвеждане на парола.

Apple признава за проблема и вероятно няма да отнеме много време да пусне iOS 15.0.1, така че най-вероятон можем да очакваме актуализацията в следващите дни. В интерес на истината, въпреки че самта аз използвам iPhone 12 mini, също имах проблем с функцията за отключване с часовника. За щастие успях да се оправя с него, след изключване и включване наново на опцията в настройките.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This