Не, не става въпрос за евентуално забавяне, или отказ на Apple от плановете й да представи един наистина различен iPhone по случай десетия му рожден ден. Напротив, гигантът планира добавянето на OLED екран, нов дизайн, възможност за безжично зареждане и по-бърз чипсет, които ще помогнат на хардуера да постигне целта си, но маркетинга и брандинга трябва да бъдат последователни, а според някои спекулации, компанията не може просто да обяви новите си модели тази есен, въпреки че те са част от общото семейство.

Както се досещата, напоследък всички ние наричаме юбилейния модел iPhone 8, когато правим предположения за него, или просто се уповаваме на слуховете. Всъщност предполага се, че Apple ще представи общо три модел, наречено iPhone 7s, iPhone 7s Plus и iPhone 8, но ако обърнем поглед към останалите продукти на компанията, ще забележим, че Apple Watch и macOS Sierra например, вече губят цифровия си идентификатор. От друга страна промени като загубата на хоум бутона и добавянето на лицево разпознаване, едва ли са достатъчни за това следващия модел iPhone да бъде номериран с 8. До сега „S” вариантите обозначаваха вътрешни промени, а поредните числа – такива във външния дизайн, но трета поредна година, компанията заложи на един и същ такъв в своите iPhone6/6s/7. Това може би е знак, че десетият юбилеен модел ще излезе от този маркетингов модел, а двете съпровождащи го актуализации, ще трябва да го последват.

Apple вече има модел и за това и може да преименува новото поколение устройства на iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone 8 Pro, където Pro ще обозначи най-скъпия и луксозен вариант. Въпреки това е много възможно, гигантът просто да премахне номерацията изцяло и през септември Тим Кук да представо просто iPhone, iPhone Plus и iPhone Pro, по същата логика, по която различаваме таблетите на компанията просто като iPad и iPad Pro Именно това е и теорията на Джон Грубер, който посочва, че имената на устройствата стават все по-сложни и объркващи за не добре запознатите с гамата на компанията потребители. За съжаление обаче, тази логика не е особено популярна и ще трябва да изчакаме още месец, за да разберем дали ще се окаже вярна.