След като в първата бета версия на iOS 10.3.2 iPhone 5 и iPhone 5c не бяха сред поддържаните устройства, слуховете за края на тяхната софтуерна поддръжка плъзнаха в интернет пространството, като началото им беше поставено от една статия на Forbes, която огласи, че iOS 10.3.2 ще е само за 64 битови устройства.

Сега обаче, The Mac Observer опроверга тази информация с твърдението, че двата по-стари, но все още много популярни модела са включени в списъка на компанията за поддържани устройства, който не се е променял от iOS 10.3.1 насам. Сайтът за разработчици на Apple също включва версия за възстановяването им след iOS 10.3.2 Beta, което е едно от доказателствата, че те ще получат следващия ъпдейт на операционната система, също като по-новите си събратя.

Както стана ясно по-рано, в iOS 11 компанията ще изостави поддръжката на 32 битови приложения, което може би сочи, че това ще се случи и със самите устройства с 32 битова архитектура, но това ще стане есента, а до тогава собствениците на iPhone 5 и 5c могат да бъдат спокойни за любимите си телефони. Компанията така и не обяви официално колко бройки от iPhone 5c е продала, но от iPhone 5 са доставени 90 милиона, което означава, че iOS 11 ще остави милиони телефони без софтуерна поддръжка и това всъщност е нормално, като се има предвид възрастта им, но техните притежатели все още имат време да изберат някой от новите модели на компанията, или да изчакат дори iPhone 8 през септември.