Изберете Страница

Apple няма да обнови iPhone SE в началото на 2017 година

Apple представи своя iPhone SE през март тази година и това беше един дългоочакван ъпгрейд за тези потребители, които не искаха да преминат към по-голям размер смартфон, но и държаха да използват iOS и по тази причина все още пазеха своите iPhone 5/5s и дори доста по-старите iPhone 4/4s.

Малкият смартфон притежава всичко, което има неговия по-голям събрат iPhone 6s, с изключение на 3D Touch, а същевременно дойде в компактното тяло на едни от най-обичаните от потребителите модели – 5 и 5s и може би точно това го нареди сред най-търсените устройства на компанията, с продажби много по-високи от прогнозираните.

За съжаление обаче, според нов доклад на анализатора Минг-Чи Куо, Apple не смята да представи наследник на iPhone SE през март 2017 година.

Защо?

Независимо от пазарния успех на най-малкия формфактор в линията си, компанията ще продължи да се придържа към своята политика да насърчава едва доловимо своите феновете да преминат към по-големите и скъпи модели iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

Именно поради тази причина, Куо прогнозира, че общото количество доставени смартфони на гиганта, ще намалее през първата половина на следващата година, като за това ще допринесе и спадът на търсенето им в Китай. Всъщност до голяма степен, рекордните продажби се дължаха именно на успеха малкия iPhone SE. Вместо да го обнови обаче, компанията ще се опита да упражни натиск върху своите доставчици, с цел намаляване на цените на компонентите през последните два месеца на тази година, за да запази нивото на печалбите си. Въпреки това Куо отбелязва, че не всички партньори на Apple ще го направят, поради по-силните позиции на някои от тях в договорните им отношения с компанията. От тази гледна точка, анализаторът очаква дори повишаване на цените от страна на Samsung и запазване на нивата им при TSMC.

По тази причита той прогнозира спад на доставките на iPhone през второто тримесечие на 2017 година, спрямо същия период на тази година, като обемът им ще се задържи между 35 и 40 милиона устройства (при 40.4 милиона за второто тримесечие на 2016). За текущото тримесечие, което включва и празничните покупки в навечерието на Коледа и Нова година, анализаторът предполага, че продажбите на гиганта ще се задържат в границите между 40 и 50 милиона устройства, което също е по-малко от 51.2 милиона през същия период на миналата година.

Що се отнася да iPhone SE, собствениците му могат да бъдат спокойни – той притежава достатъчно мощен хардуер, за да остане актуален в продължение на няколко години. Ако вярваме на прогнозите на Минг-Чи Куо, може би този симпатичен мъник, никога няма да получи своя наследник, но все пак няма как да знаем какви са плановете на Apple и всичко това са само предположения.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This