Изберете Страница

Apple няма да може да снабди с OLED дисплеи всичките си модели iPhone тази година

Дисплеят винаги е бил нещо основно, що се отнася до смартфоните и Apple се готви да пусне следващия си флагман с дългоочаквания OLED панел, чието качество и характеристики многократно надхвърлят това, което LCD може да предложи.

Въпреки това, не всички нови модели iPhone тази година ще получат OLED дисплеи, сочи нов доклад. Дори и да иска, Apple не може да намери достатъчно доставчици, които да й предоставят необходимия брой такива панели, за да снабди с тях цялата си продуктова линия, твърди анализаторът Робърт Сихра в бележките си към инвеститорите, според Apple Insider и тези ограничения в предлагането, ще засегнат гиганта в дългосрочен план.

Сихра припомня това, което много други предсказаха през последния месец, а именно че само iPhone 8 ще получи OLED дисплей, докато iPhone 7s/7s plus ще продължат да предлагат познатите ни LCD панели, а преминаването към новата технология, ще се осъществи през следващите няколко години. Според анализатора, това е лоша новина за Apple, която ще доведе до спад в продажбите. Средната продажна цена на iPhone ще тръгне нагоре, след като компанията добави своя OLED модел, а продажбите на смартфоните й ще нарастнат с по-малко от 3% през текущата година, въпреки че се очакваше те да се увеличат с 11%.

Samsung най-вероятно ще е основния доставчик на OLED панели през първата година, като според слуховете Apple вече е подписала с компанията два договора за общо 160 милиона дисплеи. Останалите производители вече обявиха масивни инвестиции в своите фобрики за този вид панели, като се очаква да се опитат да получат част от доставките следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Години наред достъпът до бета версиите за разработчици на iOS се осъществяваше само чрез съответния акаунт с годишен абонамент 99 долара. Тази година Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно за всички, които са се регистрирали като разработчици....

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Apple постави началото на изцяло нова категория устройства с първите си очила за смесена реалност Vision Pro. Компанията ги определя като “революционен пространствен компютър, който безпроблемно смесва дигитално съдържание с физическия свят”. Те разполагат с изцяло...

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This