Изберете страница

Apple няма да може да снабди с OLED дисплеи всичките си модели iPhone тази година

Дисплеят винаги е бил нещо основно, що се отнася до смартфоните и Apple се готви да пусне следващия си флагман с дългоочаквания OLED панел, чието качество и характеристики многократно надхвърлят това, което LCD може да предложи.

Въпреки това, не всички нови модели iPhone тази година ще получат OLED дисплеи, сочи нов доклад. Дори и да иска, Apple не може да намери достатъчно доставчици, които да й предоставят необходимия брой такива панели, за да снабди с тях цялата си продуктова линия, твърди анализаторът Робърт Сихра в бележките си към инвеститорите, според Apple Insider и тези ограничения в предлагането, ще засегнат гиганта в дългосрочен план.

Сихра припомня това, което много други предсказаха през последния месец, а именно че само iPhone 8 ще получи OLED дисплей, докато iPhone 7s/7s plus ще продължат да предлагат познатите ни LCD панели, а преминаването към новата технология, ще се осъществи през следващите няколко години. Според анализатора, това е лоша новина за Apple, която ще доведе до спад в продажбите. Средната продажна цена на iPhone ще тръгне нагоре, след като компанията добави своя OLED модел, а продажбите на смартфоните й ще нарастнат с по-малко от 3% през текущата година, въпреки че се очакваше те да се увеличат с 11%.

Samsung най-вероятно ще е основния доставчик на OLED панели през първата година, като според слуховете Apple вече е подписала с компанията два договора за общо 160 милиона дисплеи. Останалите производители вече обявиха масивни инвестиции в своите фобрики за този вид панели, като се очаква да се опитат да получат част от доставките следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This