Дисплеят винаги е бил нещо основно, що се отнася до смартфоните и Apple се готви да пусне следващия си флагман с дългоочаквания OLED панел, чието качество и характеристики многократно надхвърлят това, което LCD може да предложи.

Въпреки това, не всички нови модели iPhone тази година ще получат OLED дисплеи, сочи нов доклад. Дори и да иска, Apple не може да намери достатъчно доставчици, които да й предоставят необходимия брой такива панели, за да снабди с тях цялата си продуктова линия, твърди анализаторът Робърт Сихра в бележките си към инвеститорите, според Apple Insider и тези ограничения в предлагането, ще засегнат гиганта в дългосрочен план.

Сихра припомня това, което много други предсказаха през последния месец, а именно че само iPhone 8 ще получи OLED дисплей, докато iPhone 7s/7s plus ще продължат да предлагат познатите ни LCD панели, а преминаването към новата технология, ще се осъществи през следващите няколко години. Според анализатора, това е лоша новина за Apple, която ще доведе до спад в продажбите. Средната продажна цена на iPhone ще тръгне нагоре, след като компанията добави своя OLED модел, а продажбите на смартфоните й ще нарастнат с по-малко от 3% през текущата година, въпреки че се очакваше те да се увеличат с 11%.

Samsung най-вероятно ще е основния доставчик на OLED панели през първата година, като според слуховете Apple вече е подписала с компанията два договора за общо 160 милиона дисплеи. Останалите производители вече обявиха масивни инвестиции в своите фобрики за този вид панели, като се очаква да се опитат да получат част от доставките следващата година.