Изберете страница

Apple няма да може да снабди с OLED дисплеи всичките си модели iPhone тази година

Дисплеят винаги е бил нещо основно, що се отнася до смартфоните и Apple се готви да пусне следващия си флагман с дългоочаквания OLED панел, чието качество и характеристики многократно надхвърлят това, което LCD може да предложи.

Въпреки това, не всички нови модели iPhone тази година ще получат OLED дисплеи, сочи нов доклад. Дори и да иска, Apple не може да намери достатъчно доставчици, които да й предоставят необходимия брой такива панели, за да снабди с тях цялата си продуктова линия, твърди анализаторът Робърт Сихра в бележките си към инвеститорите, според Apple Insider и тези ограничения в предлагането, ще засегнат гиганта в дългосрочен план.

Сихра припомня това, което много други предсказаха през последния месец, а именно че само iPhone 8 ще получи OLED дисплей, докато iPhone 7s/7s plus ще продължат да предлагат познатите ни LCD панели, а преминаването към новата технология, ще се осъществи през следващите няколко години. Според анализатора, това е лоша новина за Apple, която ще доведе до спад в продажбите. Средната продажна цена на iPhone ще тръгне нагоре, след като компанията добави своя OLED модел, а продажбите на смартфоните й ще нарастнат с по-малко от 3% през текущата година, въпреки че се очакваше те да се увеличат с 11%.

Samsung най-вероятно ще е основния доставчик на OLED панели през първата година, като според слуховете Apple вече е подписала с компанията два договора за общо 160 милиона дисплеи. Останалите производители вече обявиха масивни инвестиции в своите фобрики за този вид панели, като се очаква да се опитат да получат част от доставките следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This