Изберете Страница

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира официално съвсем скоро. Освен това Apple е ускорила и работата по съпътстващата го операционна система realityOS, която вътрешно нарича rOS.

Всъщност компанията работи по AR/VR устройство от години и се смята, че първият хибриден продукт ще има извита козирка и мека мрежа, която ще приляга върху лицето. Очаква се устройството да се закрепва на главата чрез кашика, подобна на тази на Apple Watch, която ще го придържа фиксирано на място.

Apple се стреми да олекоти очилата и да ги направи по-удобни за носене от останалите модели на пазара. Те ще включват два 4К micro-OLED дисплея, 15 модулна камера, мощен собствен процесор, който ще е еквивалент на серията М, възможности за проследяване на очите, поддръжка на жестове, пространствено аудио и др. Очакваната цена на очилата е около 3000 долара.

Според слуховете премиерата на AR/VR очилата е била предвидена за 2019 година, но редица проблеми, сред които и с прегряването, камерата и софтуера, са я отложили с няколко години. Bloomberg предполага, че компанията може да представи очилата още по време на WWDC 2022, или на самостоятелно събитие в края на тази, или началото на следващата година, тъй като според изданието, пускането им на пазара е планирано за 2023 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This