Изберете Страница

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира официално съвсем скоро. Освен това Apple е ускорила и работата по съпътстващата го операционна система realityOS, която вътрешно нарича rOS.

Всъщност компанията работи по AR/VR устройство от години и се смята, че първият хибриден продукт ще има извита козирка и мека мрежа, която ще приляга върху лицето. Очаква се устройството да се закрепва на главата чрез кашика, подобна на тази на Apple Watch, която ще го придържа фиксирано на място.

Apple се стреми да олекоти очилата и да ги направи по-удобни за носене от останалите модели на пазара. Те ще включват два 4К micro-OLED дисплея, 15 модулна камера, мощен собствен процесор, който ще е еквивалент на серията М, възможности за проследяване на очите, поддръжка на жестове, пространствено аудио и др. Очакваната цена на очилата е около 3000 долара.

Според слуховете премиерата на AR/VR очилата е била предвидена за 2019 година, но редица проблеми, сред които и с прегряването, камерата и софтуера, са я отложили с няколко години. Bloomberg предполага, че компанията може да представи очилата още по време на WWDC 2022, или на самостоятелно събитие в края на тази, или началото на следващата година, тъй като според изданието, пускането им на пазара е планирано за 2023 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This