Изберете страница

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира официално съвсем скоро. Освен това Apple е ускорила и работата по съпътстващата го операционна система realityOS, която вътрешно нарича rOS.

Всъщност компанията работи по AR/VR устройство от години и се смята, че първият хибриден продукт ще има извита козирка и мека мрежа, която ще приляга върху лицето. Очаква се устройството да се закрепва на главата чрез кашика, подобна на тази на Apple Watch, която ще го придържа фиксирано на място.

Apple се стреми да олекоти очилата и да ги направи по-удобни за носене от останалите модели на пазара. Те ще включват два 4К micro-OLED дисплея, 15 модулна камера, мощен собствен процесор, който ще е еквивалент на серията М, възможности за проследяване на очите, поддръжка на жестове, пространствено аудио и др. Очакваната цена на очилата е около 3000 долара.

Според слуховете премиерата на AR/VR очилата е била предвидена за 2019 година, но редица проблеми, сред които и с прегряването, камерата и софтуера, са я отложили с няколко години. Bloomberg предполага, че компанията може да представи очилата още по време на WWDC 2022, или на самостоятелно събитие в края на тази, или началото на следващата година, тъй като според изданието, пускането им на пазара е планирано за 2023 година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This