Изберете страница

Apple намали прогнозните си за продажбите на тазгодишните OLED модели iPhone

Нови слухове по веригата за доставки на компоненти сочат, че Apple е намалила прогнозните си очаквания за продажбите на двата водещи модела iPhone тази година – наследникът на iPhone X и по-големият iPhone X Plus. Според тях се очаква от по-евтиния LCD вариант да се продадат толкова бройки, колкото от двата останали OLED модела взети заедно.

Позовавайки се на източници по веригата за доставки на компоненти, The Wall Street Journal съобщава, че компанията се стреми да възстанови баланса в плановете за производство на тазгодишните модели iPhone. Новото поколение телефони, което ще видим тази есен, ще включва два OLED модела и един с LCD панел, а източниците, запознати с плановете на компанията завявяват, че Apple първоначално е поискала приблизително равно количество от двата вида панели, но сега планира поръчката на повече LCD, като очаква потребителите да се ориентират към по-евтиния модел.

Всъщност гигантът ще запази и по-старите си модели, което означава, че по-голямата част от продажбите ще се падне на LCD устройствата, а според същия доклад, компанията може да запази LCD панела и в един от моделите си за 2019 година, което си противоречи с твърденията на анализатори, че тогава всички iPhone ще преминат към OLED дисплеи.

Въпреки, че iPhone X беше голям успех, компанията се надяваше да спечели повече потребители, които обаче явно бяха спряни от цената му. Според изчисленията дисплеят възлиза на около 100 долара от производствените разходи, което съвсем не се подпомага от факта, че в момента Samsung е единствен доставчик, способен да ги произведе в нужните количества, което оставя Apple в необичайно слаба позиция за преговори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This