Изберете Страница

Apple намали прогнозните си за продажбите на тазгодишните OLED модели iPhone

Нови слухове по веригата за доставки на компоненти сочат, че Apple е намалила прогнозните си очаквания за продажбите на двата водещи модела iPhone тази година – наследникът на iPhone X и по-големият iPhone X Plus. Според тях се очаква от по-евтиния LCD вариант да се продадат толкова бройки, колкото от двата останали OLED модела взети заедно.

Позовавайки се на източници по веригата за доставки на компоненти, The Wall Street Journal съобщава, че компанията се стреми да възстанови баланса в плановете за производство на тазгодишните модели iPhone. Новото поколение телефони, което ще видим тази есен, ще включва два OLED модела и един с LCD панел, а източниците, запознати с плановете на компанията завявяват, че Apple първоначално е поискала приблизително равно количество от двата вида панели, но сега планира поръчката на повече LCD, като очаква потребителите да се ориентират към по-евтиния модел.

Всъщност гигантът ще запази и по-старите си модели, което означава, че по-голямата част от продажбите ще се падне на LCD устройствата, а според същия доклад, компанията може да запази LCD панела и в един от моделите си за 2019 година, което си противоречи с твърденията на анализатори, че тогава всички iPhone ще преминат към OLED дисплеи.

Въпреки, че iPhone X беше голям успех, компанията се надяваше да спечели повече потребители, които обаче явно бяха спряни от цената му. Според изчисленията дисплеят възлиза на около 100 долара от производствените разходи, което съвсем не се подпомага от факта, че в момента Samsung е единствен доставчик, способен да ги произведе в нужните количества, което оставя Apple в необичайно слаба позиция за преговори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This