Изберете Страница

Apple намали прогнозните си за продажбите на тазгодишните OLED модели iPhone

Нови слухове по веригата за доставки на компоненти сочат, че Apple е намалила прогнозните си очаквания за продажбите на двата водещи модела iPhone тази година – наследникът на iPhone X и по-големият iPhone X Plus. Според тях се очаква от по-евтиния LCD вариант да се продадат толкова бройки, колкото от двата останали OLED модела взети заедно.

Позовавайки се на източници по веригата за доставки на компоненти, The Wall Street Journal съобщава, че компанията се стреми да възстанови баланса в плановете за производство на тазгодишните модели iPhone. Новото поколение телефони, което ще видим тази есен, ще включва два OLED модела и един с LCD панел, а източниците, запознати с плановете на компанията завявяват, че Apple първоначално е поискала приблизително равно количество от двата вида панели, но сега планира поръчката на повече LCD, като очаква потребителите да се ориентират към по-евтиния модел.

Всъщност гигантът ще запази и по-старите си модели, което означава, че по-голямата част от продажбите ще се падне на LCD устройствата, а според същия доклад, компанията може да запази LCD панела и в един от моделите си за 2019 година, което си противоречи с твърденията на анализатори, че тогава всички iPhone ще преминат към OLED дисплеи.

Въпреки, че iPhone X беше голям успех, компанията се надяваше да спечели повече потребители, които обаче явно бяха спряни от цената му. Според изчисленията дисплеят възлиза на около 100 долара от производствените разходи, което съвсем не се подпомага от факта, че в момента Samsung е единствен доставчик, способен да ги произведе в нужните количества, което оставя Apple в необичайно слаба позиция за преговори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This