Изберете Страница

Apple намали прогнозните си за продажбите на тазгодишните OLED модели iPhone

Нови слухове по веригата за доставки на компоненти сочат, че Apple е намалила прогнозните си очаквания за продажбите на двата водещи модела iPhone тази година – наследникът на iPhone X и по-големият iPhone X Plus. Според тях се очаква от по-евтиния LCD вариант да се продадат толкова бройки, колкото от двата останали OLED модела взети заедно.

Позовавайки се на източници по веригата за доставки на компоненти, The Wall Street Journal съобщава, че компанията се стреми да възстанови баланса в плановете за производство на тазгодишните модели iPhone. Новото поколение телефони, което ще видим тази есен, ще включва два OLED модела и един с LCD панел, а източниците, запознати с плановете на компанията завявяват, че Apple първоначално е поискала приблизително равно количество от двата вида панели, но сега планира поръчката на повече LCD, като очаква потребителите да се ориентират към по-евтиния модел.

Всъщност гигантът ще запази и по-старите си модели, което означава, че по-голямата част от продажбите ще се падне на LCD устройствата, а според същия доклад, компанията може да запази LCD панела и в един от моделите си за 2019 година, което си противоречи с твърденията на анализатори, че тогава всички iPhone ще преминат към OLED дисплеи.

Въпреки, че iPhone X беше голям успех, компанията се надяваше да спечели повече потребители, които обаче явно бяха спряни от цената му. Според изчисленията дисплеят възлиза на около 100 долара от производствените разходи, което съвсем не се подпомага от факта, че в момента Samsung е единствен доставчик, способен да ги произведе в нужните количества, което оставя Apple в необичайно слаба позиция за преговори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This