Въпреки, че напоследък вниманието на потребителите беше изместено към iPhone и MacBook, те съвсем не са забравили тежката категория в продуктовата линия на Apple – десктоп машините. На частен брифинг в централата на компанията в Купертино, тя обяви пред журналисти плановете си да актуализира iMac, Mac Pro и самостоятелните Pro монитори.

Ние сме в процес на пълно преосмисляне на Mac Pro” сподели вице президента по маркетинг Фил Шилър, разказвайки за плановете за следващите месеци.

Говорейки за стария Mac Pro, старши вицепрезидента на отдела за софтуерно инженерство Крейг Федериги го нарече по-скоро „винтидж“ и разкри неудобната истин, че проектът се бореше да спечели сърцата на Pro потребителите.

В новото поколение, което въведохме, искахме да направим нещо смело и различно, но в ретроспекция това не отговаря на желанията на хораат, до които искахме да достигне“.

Докато компанията по навик избягва да дава повече подробности за предстоющите си палнове, свързани с десктоп устройствата, обещанието й със сигурност ще се хареса на потребителите, въпреки категоричността й по отношение на дизайна. Шилър сподели още нещо, което не можем да пренебрегнем и това е, че не трябва да очакваме тъч скрийн. Що се отнася до времевата линия, то тя остава неясна, но според него iMac най-вероятно ще получи ъпгрейд по-късно тази година, а Mac Pro – по някое време следващата.