Изберете страница

Apple най-сетне ще пусне нов Mac Pro

Въпреки, че напоследък вниманието на потребителите беше изместено към iPhone и MacBook, те съвсем не са забравили тежката категория в продуктовата линия на Apple – десктоп машините. На частен брифинг в централата на компанията в Купертино, тя обяви пред журналисти плановете си да актуализира iMac, Mac Pro и самостоятелните Pro монитори.

Ние сме в процес на пълно преосмисляне на Mac Pro” сподели вице президента по маркетинг Фил Шилър, разказвайки за плановете за следващите месеци.

Говорейки за стария Mac Pro, старши вицепрезидента на отдела за софтуерно инженерство Крейг Федериги го нарече по-скоро „винтидж“ и разкри неудобната истин, че проектът се бореше да спечели сърцата на Pro потребителите.

В новото поколение, което въведохме, искахме да направим нещо смело и различно, но в ретроспекция това не отговаря на желанията на хораат, до които искахме да достигне“.

Докато компанията по навик избягва да дава повече подробности за предстоющите си палнове, свързани с десктоп устройствата, обещанието й със сигурност ще се хареса на потребителите, въпреки категоричността й по отношение на дизайна. Шилър сподели още нещо, което не можем да пренебрегнем и това е, че не трябва да очакваме тъч скрийн. Що се отнася до времевата линия, то тя остава неясна, но според него iMac най-вероятно ще получи ъпгрейд по-късно тази година, а Mac Pro – по някое време следващата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This