Изберете страница

Apple най-сетне ще пусне нов Mac Pro

Въпреки, че напоследък вниманието на потребителите беше изместено към iPhone и MacBook, те съвсем не са забравили тежката категория в продуктовата линия на Apple – десктоп машините. На частен брифинг в централата на компанията в Купертино, тя обяви пред журналисти плановете си да актуализира iMac, Mac Pro и самостоятелните Pro монитори.

Ние сме в процес на пълно преосмисляне на Mac Pro” сподели вице президента по маркетинг Фил Шилър, разказвайки за плановете за следващите месеци.

Говорейки за стария Mac Pro, старши вицепрезидента на отдела за софтуерно инженерство Крейг Федериги го нарече по-скоро „винтидж“ и разкри неудобната истин, че проектът се бореше да спечели сърцата на Pro потребителите.

В новото поколение, което въведохме, искахме да направим нещо смело и различно, но в ретроспекция това не отговаря на желанията на хораат, до които искахме да достигне“.

Докато компанията по навик избягва да дава повече подробности за предстоющите си палнове, свързани с десктоп устройствата, обещанието й със сигурност ще се хареса на потребителите, въпреки категоричността й по отношение на дизайна. Шилър сподели още нещо, което не можем да пренебрегнем и това е, че не трябва да очакваме тъч скрийн. Що се отнася до времевата линия, то тя остава неясна, но според него iMac най-вероятно ще получи ъпгрейд по-късно тази година, а Mac Pro – по някое време следващата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This