Изберете Страница

Apple най-сетне предлага безплатен пробен период за приложенията в App Store

Apple най-сетне се погрижи за едно от най-честите оплаквания по отношение на своите Mac и iOS App Store – липсата на безплатни пробни периоди за приложенията.

Разработчиците вече могат да предлагат безплатен пробен период с ограничен срок за приложенията си, като след това еднократна покупка в тях, ще отключва пълната им версия. Всъщност това е само малко изменение в правилата на магазина, но може да се окаже голяма стъпка, която ще помогне на разработчиците да създават много по-добри приложения.

Безплатните пробни периоди са от съществено значение за софтуера, защото от както съществуват домашните компютри, можете да изтеглите приложение и да го използвате известен период от време, след което то се заключва и трябва да си купите лиценз, за да продължите да го ползвате и това е наистина добра система, която позволява да изпробвате нещо, преди да го закупите, докато в App Store до сега трябваше да заплатите пълната цена предварително. Именно този модел до голяма степен е отговорен и за липсата на големи и задълбочени приложения, които съответно биха стрували доста повече, тъй като съвсем логично, потребителите трудно биха се разделили с голяма сума, без да знаят за какво точно я дават.

Решението за абонамент, което предлага безплатен пробен период на практика се оказа капан за много от потребителите, тъй като с него автоматично се извършваше абонамент, който се подновяваше веднага, след изтичането на пробния период и така много от тях се оказваха таксувани, без да знаят защо и трябваше да търсят начин да анулират абонамента. С една проста промяна в правилата обаче, Apple може би направи революция в собствените си магазини за приложения, тъй като сега разработчикът може да вложи време и ресурси, за да направи приложението си наистина задълбочено и пълнофункционално, като начисли и справедливата цена за това, а от своя страна потребителят вече ще може да го изпробва, преди да реши дали да го купи. Това е и победа за групата The Developerd Union, която наскоро поиска от компанията именно въвеждането на безплатни пробни периоди в App Store.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This