Изберете страница

Apple най-вероятно никога няма да създаде друг AirPort

AirPort, безжичният рутер на Apple е актуализиран за последно през 2013 година, но сега компанията съобщи, че ликвидира екипа, които се занимава с разработката му и пренасочва специалистите си към други продукти, като Apple TV.

В момента гигантът продава три модела AirPort – Express (99 долара), Extreme (199 долара) и Time Capsule (299 долара за 2 ТВ памет и 399 долара за 3ТВ). След пренасочването на екипа, работещ по безжичните рутери обаче, изглежда малко вероятно Apple да създаде нов модел. Това се случва веднага, след като компанията обяви на своето събитие миналия месец, че ще спре продажбата на свои собствени външни монитори и ще си партнира с LG за саздаването н 4К и 5К такива.

Може би тази стъпка е продиктувана от промяната във фокуса на Apple, но дали тя ще насочи усилията си към очила с добавена реалност или конкурент на Amazon Echo, няма как да знаем.

Днес, когато всеки има на разположение много по-евтини варианти за създаването на собствена WiFi мрежа, гигантът от Купертино просто се оттегля от тази бизнес ниша, за да се съсредоточи върху основните си продукти. Безжичните рутери AirPort все още са в продажба в официалните й магазини, но съвсем скоро това може да се промени.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This