Изберете Страница

Apple най-вероятно никога няма да създаде друг AirPort

AirPort, безжичният рутер на Apple е актуализиран за последно през 2013 година, но сега компанията съобщи, че ликвидира екипа, които се занимава с разработката му и пренасочва специалистите си към други продукти, като Apple TV.

В момента гигантът продава три модела AirPort – Express (99 долара), Extreme (199 долара) и Time Capsule (299 долара за 2 ТВ памет и 399 долара за 3ТВ). След пренасочването на екипа, работещ по безжичните рутери обаче, изглежда малко вероятно Apple да създаде нов модел. Това се случва веднага, след като компанията обяви на своето събитие миналия месец, че ще спре продажбата на свои собствени външни монитори и ще си партнира с LG за саздаването н 4К и 5К такива.

Може би тази стъпка е продиктувана от промяната във фокуса на Apple, но дали тя ще насочи усилията си към очила с добавена реалност или конкурент на Amazon Echo, няма как да знаем.

Днес, когато всеки има на разположение много по-евтини варианти за създаването на собствена WiFi мрежа, гигантът от Купертино просто се оттегля от тази бизнес ниша, за да се съсредоточи върху основните си продукти. Безжичните рутери AirPort все още са в продажба в официалните й магазини, но съвсем скоро това може да се промени.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This