AirPort, безжичният рутер на Apple е актуализиран за последно през 2013 година, но сега компанията съобщи, че ликвидира екипа, които се занимава с разработката му и пренасочва специалистите си към други продукти, като Apple TV.

В момента гигантът продава три модела AirPort – Express (99 долара), Extreme (199 долара) и Time Capsule (299 долара за 2 ТВ памет и 399 долара за 3ТВ). След пренасочването на екипа, работещ по безжичните рутери обаче, изглежда малко вероятно Apple да създаде нов модел. Това се случва веднага, след като компанията обяви на своето събитие миналия месец, че ще спре продажбата на свои собствени външни монитори и ще си партнира с LG за саздаването н 4К и 5К такива.

Може би тази стъпка е продиктувана от промяната във фокуса на Apple, но дали тя ще насочи усилията си към очила с добавена реалност или конкурент на Amazon Echo, няма как да знаем.

Днес, когато всеки има на разположение много по-евтини варианти за създаването на собствена WiFi мрежа, гигантът от Купертино просто се оттегля от тази бизнес ниша, за да се съсредоточи върху основните си продукти. Безжичните рутери AirPort все още са в продажба в официалните й магазини, но съвсем скоро това може да се промени.