Изберете Страница

Apple най-вероятно никога няма да създаде друг AirPort

AirPort, безжичният рутер на Apple е актуализиран за последно през 2013 година, но сега компанията съобщи, че ликвидира екипа, които се занимава с разработката му и пренасочва специалистите си към други продукти, като Apple TV.

В момента гигантът продава три модела AirPort – Express (99 долара), Extreme (199 долара) и Time Capsule (299 долара за 2 ТВ памет и 399 долара за 3ТВ). След пренасочването на екипа, работещ по безжичните рутери обаче, изглежда малко вероятно Apple да създаде нов модел. Това се случва веднага, след като компанията обяви на своето събитие миналия месец, че ще спре продажбата на свои собствени външни монитори и ще си партнира с LG за саздаването н 4К и 5К такива.

Може би тази стъпка е продиктувана от промяната във фокуса на Apple, но дали тя ще насочи усилията си към очила с добавена реалност или конкурент на Amazon Echo, няма как да знаем.

Днес, когато всеки има на разположение много по-евтини варианти за създаването на собствена WiFi мрежа, гигантът от Купертино просто се оттегля от тази бизнес ниша, за да се съсредоточи върху основните си продукти. Безжичните рутери AirPort все още са в продажба в официалните й магазини, но съвсем скоро това може да се промени.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This