Нов доклад на Уилям Йънг от JP Morgan сочи, че Apple може да прекрати производството на iPhone 12 mini през второто тримесечие на тази година. Може би по този начин компанията ще се опита да освободи производствен капацитет за устройства от следващо поколение.

Йънг вярва, че Apple ще се съсредоточи предимно върху по-големи доставки на iPhone 12 Pro и 12 Pro Max, както и iPhone 11. В бележките си до инвеститорите, анализаторът твърди, че цифрите за продажбите им са съответно 2, 11 и 8 милиона. Йънг очаква, че поради ниското търсене, производството на iPhone 12 mini може да бъде напълно спряно до второто тримесечие на 2021 година.

Все още няма конкретна информация, че компанията ще спре да продава най-малкия си смартфон от линията 2020, докато не бъдат пуснати нови устройства. Може би гигантът просто ще измести маркетинговата си дейност към iPhone 12 Pro и 12 Pro Max до края на този период.

Трябва да припомним, че по-рано имаше информация че iPhone 12 mini е най-непопулярният модел от серията. Съобщава се, че неговият дял представлява само 6% от общите продажби на миналогодишното поколение iPhone, а слабото търсене е накарало компанията да пренасочи усилията си към други модели.