Изберете страница

Apple може да спре производството на iPhone 12 mini през следващото тримесечие

Нов доклад на Уилям Йънг от JP Morgan сочи, че Apple може да прекрати производството на iPhone 12 mini през второто тримесечие на тази година. Може би по този начин компанията ще се опита да освободи производствен капацитет за устройства от следващо поколение.

Йънг вярва, че Apple ще се съсредоточи предимно върху по-големи доставки на iPhone 12 Pro и 12 Pro Max, както и iPhone 11. В бележките си до инвеститорите, анализаторът твърди, че цифрите за продажбите им са съответно 2, 11 и 8 милиона. Йънг очаква, че поради ниското търсене, производството на iPhone 12 mini може да бъде напълно спряно до второто тримесечие на 2021 година.

Все още няма конкретна информация, че компанията ще спре да продава най-малкия си смартфон от линията 2020, докато не бъдат пуснати нови устройства. Може би гигантът просто ще измести маркетинговата си дейност към iPhone 12 Pro и 12 Pro Max до края на този период.

Трябва да припомним, че по-рано имаше информация че iPhone 12 mini е най-непопулярният модел от серията. Съобщава се, че неговият дял представлява само 6% от общите продажби на миналогодишното поколение iPhone, а слабото търсене е накарало компанията да пренасочи усилията си към други модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This