Изберете Страница

Apple може да спре производството на iPhone 12 mini през следващото тримесечие

Нов доклад на Уилям Йънг от JP Morgan сочи, че Apple може да прекрати производството на iPhone 12 mini през второто тримесечие на тази година. Може би по този начин компанията ще се опита да освободи производствен капацитет за устройства от следващо поколение.

Йънг вярва, че Apple ще се съсредоточи предимно върху по-големи доставки на iPhone 12 Pro и 12 Pro Max, както и iPhone 11. В бележките си до инвеститорите, анализаторът твърди, че цифрите за продажбите им са съответно 2, 11 и 8 милиона. Йънг очаква, че поради ниското търсене, производството на iPhone 12 mini може да бъде напълно спряно до второто тримесечие на 2021 година.

Все още няма конкретна информация, че компанията ще спре да продава най-малкия си смартфон от линията 2020, докато не бъдат пуснати нови устройства. Може би гигантът просто ще измести маркетинговата си дейност към iPhone 12 Pro и 12 Pro Max до края на този период.

Трябва да припомним, че по-рано имаше информация че iPhone 12 mini е най-непопулярният модел от серията. Съобщава се, че неговият дял представлява само 6% от общите продажби на миналогодишното поколение iPhone, а слабото търсене е накарало компанията да пренасочи усилията си към други модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This