Изберете Страница

Apple може да спре производството на iPhone 12 mini през следващото тримесечие

Нов доклад на Уилям Йънг от JP Morgan сочи, че Apple може да прекрати производството на iPhone 12 mini през второто тримесечие на тази година. Може би по този начин компанията ще се опита да освободи производствен капацитет за устройства от следващо поколение.

Йънг вярва, че Apple ще се съсредоточи предимно върху по-големи доставки на iPhone 12 Pro и 12 Pro Max, както и iPhone 11. В бележките си до инвеститорите, анализаторът твърди, че цифрите за продажбите им са съответно 2, 11 и 8 милиона. Йънг очаква, че поради ниското търсене, производството на iPhone 12 mini може да бъде напълно спряно до второто тримесечие на 2021 година.

Все още няма конкретна информация, че компанията ще спре да продава най-малкия си смартфон от линията 2020, докато не бъдат пуснати нови устройства. Може би гигантът просто ще измести маркетинговата си дейност към iPhone 12 Pro и 12 Pro Max до края на този период.

Трябва да припомним, че по-рано имаше информация че iPhone 12 mini е най-непопулярният модел от серията. Съобщава се, че неговият дял представлява само 6% от общите продажби на миналогодишното поколение iPhone, а слабото търсене е накарало компанията да пренасочи усилията си към други модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This