Изберете Страница

Apple може да пусне OLED iPad с дисплей на Samsung през 2024 година

Apple може да пусне OLED iPad с дисплей на Samsung през 2024 година, твърди The Elec. Samsung разработва нужното оборудване за създаване на OLED панелите, които компанията иска за своите таблети, но Apple ще трябва да направи достатъчно голяма поръчка, за да стане проекта жизнеспособен.

Elec посочва, че двата гиганта са работили заедно за създаването на 10.86 инчов OLED панел през 2021 година, но работата е спряна през третото тримесечие. Apple е поискала панели с тандемна структура от два стека, но проектът бил твърде скъп за Samsung и компанията не успяла да произведе достатъчно панели на правилната цена.

Второ подобно сътрудничество би било възможно, ако Apple направи достатъчно голяма поръчка, за да може Samsung да финализира плановете си за разходи през второто тримесечие на 2022 година, като поръча нужното оборудване през третото тримесечие. Очаква се оборудването да бъде доставено през 2023 година, а самите дисплеи са предназначени за OLED iPad 2024.

Докладът предполага, че Samsung работи по разширяване на своите OLED панели от поколение 8.5 IT, за да предложи технологията, която Apple иска на цената, която Apple иска, но се нуждае от нови машини, за да направи това, както и от одобрението на Apple. Настоящите субстрати на Samsung Gen 5.5 и Gen 6 правят панелите твърде скъпи, защото няма достатъчно изрязане единици. Разработването на машина за вертикално отлагане от страна на южнокорейския производител на дисплеи, в сътрудничество с Ulvac, за използване в Gen 8.5 IT OLED, което започна миналата година, продължава от януари 2022, твърдят източници на The Elec.

Оборудването, заедно с фините метални маски (FMM), използвани за прецизно отлагане на органични материали върху субстрата, е ключова технология, необходима за комерсиализацията на Gen 8.5 IT OLED панели. Пускането на OLED iPad 2024 може да зависи от това дали Apple ще реши да поръча значителен брой OLED дисплеи от Samsung, но Apple може да избере да използва и панели от друг доставчик.

Последните слухове сочат, че компанията работи с BOE върху по-големи OLED панели, предназначени за Mac и iPad, като наскоро преобразуваната фабрика на BOE може да произвежда такива с размер до 15 инча. В момента Apple използва OLED дисплеи за iPhone и Apple Watch, но Mac и iPad са ограничени до LCD и miniLED. Има непрекъснати слухове за интереса на гиганта към OLED панелите за тези устройства, но технологията все още е прекалено скъпа и затова те най-вероятно ще се забавят с няколко години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар