Изберете Страница

Apple може да пусне OLED iPad с дисплей на Samsung през 2024 година

Apple може да пусне OLED iPad с дисплей на Samsung през 2024 година, твърди The Elec. Samsung разработва нужното оборудване за създаване на OLED панелите, които компанията иска за своите таблети, но Apple ще трябва да направи достатъчно голяма поръчка, за да стане проекта жизнеспособен.

Elec посочва, че двата гиганта са работили заедно за създаването на 10.86 инчов OLED панел през 2021 година, но работата е спряна през третото тримесечие. Apple е поискала панели с тандемна структура от два стека, но проектът бил твърде скъп за Samsung и компанията не успяла да произведе достатъчно панели на правилната цена.

Второ подобно сътрудничество би било възможно, ако Apple направи достатъчно голяма поръчка, за да може Samsung да финализира плановете си за разходи през второто тримесечие на 2022 година, като поръча нужното оборудване през третото тримесечие. Очаква се оборудването да бъде доставено през 2023 година, а самите дисплеи са предназначени за OLED iPad 2024.

Докладът предполага, че Samsung работи по разширяване на своите OLED панели от поколение 8.5 IT, за да предложи технологията, която Apple иска на цената, която Apple иска, но се нуждае от нови машини, за да направи това, както и от одобрението на Apple. Настоящите субстрати на Samsung Gen 5.5 и Gen 6 правят панелите твърде скъпи, защото няма достатъчно изрязане единици. Разработването на машина за вертикално отлагане от страна на южнокорейския производител на дисплеи, в сътрудничество с Ulvac, за използване в Gen 8.5 IT OLED, което започна миналата година, продължава от януари 2022, твърдят източници на The Elec.

Оборудването, заедно с фините метални маски (FMM), използвани за прецизно отлагане на органични материали върху субстрата, е ключова технология, необходима за комерсиализацията на Gen 8.5 IT OLED панели. Пускането на OLED iPad 2024 може да зависи от това дали Apple ще реши да поръча значителен брой OLED дисплеи от Samsung, но Apple може да избере да използва и панели от друг доставчик.

Последните слухове сочат, че компанията работи с BOE върху по-големи OLED панели, предназначени за Mac и iPad, като наскоро преобразуваната фабрика на BOE може да произвежда такива с размер до 15 инча. В момента Apple използва OLED дисплеи за iPhone и Apple Watch, но Mac и iPad са ограничени до LCD и miniLED. Има непрекъснати слухове за интереса на гиганта към OLED панелите за тези устройства, но технологията все още е прекалено скъпа и затова те най-вероятно ще се забавят с няколко години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This