Изберете страница

Apple може да пусне OLED iPad с дисплей на Samsung през 2024 година

Apple може да пусне OLED iPad с дисплей на Samsung през 2024 година, твърди The Elec. Samsung разработва нужното оборудване за създаване на OLED панелите, които компанията иска за своите таблети, но Apple ще трябва да направи достатъчно голяма поръчка, за да стане проекта жизнеспособен.

Elec посочва, че двата гиганта са работили заедно за създаването на 10.86 инчов OLED панел през 2021 година, но работата е спряна през третото тримесечие. Apple е поискала панели с тандемна структура от два стека, но проектът бил твърде скъп за Samsung и компанията не успяла да произведе достатъчно панели на правилната цена.

Второ подобно сътрудничество би било възможно, ако Apple направи достатъчно голяма поръчка, за да може Samsung да финализира плановете си за разходи през второто тримесечие на 2022 година, като поръча нужното оборудване през третото тримесечие. Очаква се оборудването да бъде доставено през 2023 година, а самите дисплеи са предназначени за OLED iPad 2024.

Докладът предполага, че Samsung работи по разширяване на своите OLED панели от поколение 8.5 IT, за да предложи технологията, която Apple иска на цената, която Apple иска, но се нуждае от нови машини, за да направи това, както и от одобрението на Apple. Настоящите субстрати на Samsung Gen 5.5 и Gen 6 правят панелите твърде скъпи, защото няма достатъчно изрязане единици. Разработването на машина за вертикално отлагане от страна на южнокорейския производител на дисплеи, в сътрудничество с Ulvac, за използване в Gen 8.5 IT OLED, което започна миналата година, продължава от януари 2022, твърдят източници на The Elec.

Оборудването, заедно с фините метални маски (FMM), използвани за прецизно отлагане на органични материали върху субстрата, е ключова технология, необходима за комерсиализацията на Gen 8.5 IT OLED панели. Пускането на OLED iPad 2024 може да зависи от това дали Apple ще реши да поръча значителен брой OLED дисплеи от Samsung, но Apple може да избере да използва и панели от друг доставчик.

Последните слухове сочат, че компанията работи с BOE върху по-големи OLED панели, предназначени за Mac и iPad, като наскоро преобразуваната фабрика на BOE може да произвежда такива с размер до 15 инча. В момента Apple използва OLED дисплеи за iPhone и Apple Watch, но Mac и iPad са ограничени до LCD и miniLED. Има непрекъснати слухове за интереса на гиганта към OLED панелите за тези устройства, но технологията все още е прекалено скъпа и затова те най-вероятно ще се забавят с няколко години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This