Няма съмнение, че AirPods са най-успешният продукт, правен от Apple през последните няколко години. Слушалките мога да се видят навсякъде, а останалите фирми в бранша отдавна се опитват да ги копират. Производителите на Android смартфони също започнаха да се отказват от жака за слушалки и да пускат безжични такива.

Apple продължава да подобрява своите AirPods и да предоставя на потребителите избор между различни модели и цени, а AirPods Pro са най-скъпия вариант, но за сметка на това предагат различен дизайн и уникални звукови характеристики, съчетани с иновативни функции. Слуховете обаче сочат, че компанията няма да се ограничи до тук и работи с партньори в Тайван и Китай по нов, по-евтин модел – AirPods Pro Lite, който за съжаление ще се забави заради епидемията от коронавирус, избухнала наскоро в Китай.

DigiTimes, който публикува тази информация, не обяснява подробности за това, какво ще предложат AirPods Pro Lite, или по-точно казано, какво би ги направило по-малко Pro, както и каква е очакваната им цена. Разликата би могла да се крие в липсата на опция за безжично зареждане на кутийката например, но към момента можем само да спекулираме с оскъдната информация. Интересното е, че в същия доклад се споменават още продукти, които трябва да стартират по-късно тази година, като новите iPad, Apple Watch, iMac и прочие, които може би също ще са засегнати от забавянията, свързани със смъртоносния вирус.