Изберете Страница

Apple може да проведе още едно хардуерно събитие следващия месец

Всички с нетърпение очакваме есенното хардуерно събитие на Apple, което ще се излъчи онлайн тази вечер от 20 часа българско време. По време на събитието ще бъде представен най-очакваният продукт на компанията – новият iPhone 13, който най-вероятно ще бъде придружен от Apple Watch Series 7 и AirPods 3.

Според Марк Гурман от Bloomberg обаче, компанията ще проведе още едно хардуерно събитие през октомври, за да представи нови iPad и Mac. Сред тези устройства ще са iPad 9-то поколение, iPad mini 6-то поколение, M1X MacBook Pro и M1X Mac mini.

Всъщност Apple често провежда второ есенно събитие, понякога фокусирано върху iPad или Mac. Тези събития са се провеждали през октомври и ноември, така че можем да станем свидетели на още едно такова тази есен.

Очаква се MacBook Pro да е твърде значима акуализация, която определено би се нуждаела от самостоятелно събитие. Компанията работи върху 14 и 16 инчови модели MacBook Pro, които се очакват през третото тримесечие на годината. Новите машини ще се отличават с най-значителния редизайн на линията, който сме виждали от 2016 година насам, като Apple ще въведе плоските ръбове, вече познати от iPhone 12. Освен това навите лаптопи ще се зареждат през MagSafe, ще имат повече портове и физически функционални клавиши, вместо Touch Bar. Те ще използват новите чипове на компанията M1X с 10 ядрен процесор, който разполага с 8 високопроизводителни ядра и две енергоефективни, заедно с 16 ядрени или 32 ядрени GPU опции и поддръжка на до 64GB RAM.

Що се отнася до новата версия на iPad mini, носят се слухове, че тя може да включва по-голям до 8.5 или 9 инчов дисплей. Таблетите ще продължат да използват Lightning порт, но може да имат бутон за захранване с вграден Touch ID, което заедно с тънката рамка, ще позволи използването на дизайн с цял екран.

Apple разработва и девето поколение версия на евтиния iPad с 10.2 инчов дисплей и по-тънка конструкция само 6.3 мм, която е подобна на прекратения iPad Air от трето поколение. Освен това компанията работи и върху версия на Mac mini от висок клас, която ще включва допълнителни портове и по-мощен чип М1 с 10 ядрен процесор, заедно с 16 или 32 ядрени GPU опции и поддръжка на до 64 GB RAM.

Има и още няколко продукта на гиганта, за които се говори, че са в процес на разработка, но не е ясно кога точон ще бъдат представени. Това е новата версия AirPods Pro с по-компактен дизайн и заоблени форми, както и MacBook Air с тънки рамки, технология MagSafe и чип М1.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This