Изберете Страница

Apple може да проведе още едно хардуерно събитие следващия месец

Всички с нетърпение очакваме есенното хардуерно събитие на Apple, което ще се излъчи онлайн тази вечер от 20 часа българско време. По време на събитието ще бъде представен най-очакваният продукт на компанията – новият iPhone 13, който най-вероятно ще бъде придружен от Apple Watch Series 7 и AirPods 3.

Според Марк Гурман от Bloomberg обаче, компанията ще проведе още едно хардуерно събитие през октомври, за да представи нови iPad и Mac. Сред тези устройства ще са iPad 9-то поколение, iPad mini 6-то поколение, M1X MacBook Pro и M1X Mac mini.

Всъщност Apple често провежда второ есенно събитие, понякога фокусирано върху iPad или Mac. Тези събития са се провеждали през октомври и ноември, така че можем да станем свидетели на още едно такова тази есен.

Очаква се MacBook Pro да е твърде значима акуализация, която определено би се нуждаела от самостоятелно събитие. Компанията работи върху 14 и 16 инчови модели MacBook Pro, които се очакват през третото тримесечие на годината. Новите машини ще се отличават с най-значителния редизайн на линията, който сме виждали от 2016 година насам, като Apple ще въведе плоските ръбове, вече познати от iPhone 12. Освен това навите лаптопи ще се зареждат през MagSafe, ще имат повече портове и физически функционални клавиши, вместо Touch Bar. Те ще използват новите чипове на компанията M1X с 10 ядрен процесор, който разполага с 8 високопроизводителни ядра и две енергоефективни, заедно с 16 ядрени или 32 ядрени GPU опции и поддръжка на до 64GB RAM.

Що се отнася до новата версия на iPad mini, носят се слухове, че тя може да включва по-голям до 8.5 или 9 инчов дисплей. Таблетите ще продължат да използват Lightning порт, но може да имат бутон за захранване с вграден Touch ID, което заедно с тънката рамка, ще позволи използването на дизайн с цял екран.

Apple разработва и девето поколение версия на евтиния iPad с 10.2 инчов дисплей и по-тънка конструкция само 6.3 мм, която е подобна на прекратения iPad Air от трето поколение. Освен това компанията работи и върху версия на Mac mini от висок клас, която ще включва допълнителни портове и по-мощен чип М1 с 10 ядрен процесор, заедно с 16 или 32 ядрени GPU опции и поддръжка на до 64 GB RAM.

Има и още няколко продукта на гиганта, за които се говори, че са в процес на разработка, но не е ясно кога точон ще бъдат представени. Това е новата версия AirPods Pro с по-компактен дизайн и заоблени форми, както и MacBook Air с тънки рамки, технология MagSafe и чип М1.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This