Изберете страница

Apple може да проведе още едно хардуерно събитие следващия месец

Всички с нетърпение очакваме есенното хардуерно събитие на Apple, което ще се излъчи онлайн тази вечер от 20 часа българско време. По време на събитието ще бъде представен най-очакваният продукт на компанията – новият iPhone 13, който най-вероятно ще бъде придружен от Apple Watch Series 7 и AirPods 3.

Според Марк Гурман от Bloomberg обаче, компанията ще проведе още едно хардуерно събитие през октомври, за да представи нови iPad и Mac. Сред тези устройства ще са iPad 9-то поколение, iPad mini 6-то поколение, M1X MacBook Pro и M1X Mac mini.

Всъщност Apple често провежда второ есенно събитие, понякога фокусирано върху iPad или Mac. Тези събития са се провеждали през октомври и ноември, така че можем да станем свидетели на още едно такова тази есен.

Очаква се MacBook Pro да е твърде значима акуализация, която определено би се нуждаела от самостоятелно събитие. Компанията работи върху 14 и 16 инчови модели MacBook Pro, които се очакват през третото тримесечие на годината. Новите машини ще се отличават с най-значителния редизайн на линията, който сме виждали от 2016 година насам, като Apple ще въведе плоските ръбове, вече познати от iPhone 12. Освен това навите лаптопи ще се зареждат през MagSafe, ще имат повече портове и физически функционални клавиши, вместо Touch Bar. Те ще използват новите чипове на компанията M1X с 10 ядрен процесор, който разполага с 8 високопроизводителни ядра и две енергоефективни, заедно с 16 ядрени или 32 ядрени GPU опции и поддръжка на до 64GB RAM.

Що се отнася до новата версия на iPad mini, носят се слухове, че тя може да включва по-голям до 8.5 или 9 инчов дисплей. Таблетите ще продължат да използват Lightning порт, но може да имат бутон за захранване с вграден Touch ID, което заедно с тънката рамка, ще позволи използването на дизайн с цял екран.

Apple разработва и девето поколение версия на евтиния iPad с 10.2 инчов дисплей и по-тънка конструкция само 6.3 мм, която е подобна на прекратения iPad Air от трето поколение. Освен това компанията работи и върху версия на Mac mini от висок клас, която ще включва допълнителни портове и по-мощен чип М1 с 10 ядрен процесор, заедно с 16 или 32 ядрени GPU опции и поддръжка на до 64 GB RAM.

Има и още няколко продукта на гиганта, за които се говори, че са в процес на разработка, но не е ясно кога точон ще бъдат представени. Това е новата версия AirPods Pro с по-компактен дизайн и заоблени форми, както и MacBook Air с тънки рамки, технология MagSafe и чип М1.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This