Очаква се iPhone 12 да стартира през октомври тази година, а нов слух твърди, че Apple ще прекрати два от съществуващите си модели по време на събитието – iPhone 11 Pro и iPhone Xr.

Новината идва от @iAppleTimes, който публикува в Twitter, че двата модела ще бъдат прекратени след старта на iPhone 12, а цената на iPhone 11 ще бъде намалена с около 150 долара.


Трябва разбира се да посочим, че този източник има малко последователи, няма доказана репутация по отношение на информацията за Apple и няма ясна причина да приемаме тази новина като чиста монета.

Всъщност прекратяването на iPhone не би било изненада, като се има предвид, че Apple има опит в “мълчаливото убийство” на по-стари модели по време на подобни събития. По време на представянето на iPhone 11 например, отпаднаха iPhone Xs и iPhone Xs Max. Като се има предвид, че лансираният тази година iPhone SE (2020) е значително по-мощен от iPhone Xr и по-достъпен, има смисъл компанията да се откаже от бюджетния си модел от 2018, но ще трябва да изчакаме, за да разберем дали това ще се случи.