Докато се доближаваме все повече до обявяването на новите модели iPhone, спекулациите з тях се увеличават. Вчера BlueFin Research публикува най-новите си бележки към инвеститорите, според които анализаторите предвиждат, че Apple ще преустанови iPhone SE и iPhone X тази година, като фокусът ще бъде върху новите модели, наречени iPhone 9, iPhone 11 и iPhone 11 Plus.

Както подчертава докладът, голямо търсене тази година ще има за новите модели таблети, поради липсата на ъпгрейд през последните няколко години, а Apple ще произведе 91 милиона бройки от новите iPhone за последните две тримесечия на годината. Освен това компанията ще продължи да ги произвежда и през първите две тримесечия на следващата година, като достигне още 92 милиона броя. Това според анализаторите е много повееч от нормалните цикли, като за следващото тримесечие се предвиждат 28 милиона бройки, а за четвъртото – 63 милиона, докато съответно за първото и второто тримесеиче на 2019 година – по 46 милиона.

По отношение на доставките се очакват съответно 20/60/45/40 милиона, като iPhone 11 Plus ще задоволи претенциите на потребителите, които до сега намираха iPhone X за твърде малък, а iPhone 9 ще са погрижи за тези, които се съобразяват с цената. Apple ще остави и iPhone 8 в производство, докато iPhone X и iPhone SE ще бъдат прекратени. Всъщност това не е първия път, когато чуваме, че компанията може да прекрати производството на своя десети юбилеен модел тази година, но все пак имаме само прогнозите на анализатори, така че всичко ще стане ясно през септември.