Apple може да пусне модел iPhone с тройна камера през 2019 година, твърди нов доклад. Според него, най-вероятно това ще е второто поколение iPhone X Plus, въпреки че по отношение на самата камера, информацията е доста неясна. Предишни слухове обаче, споменаваха, че поне една от лещите й ще бъде 12 мегапикселова, както и, че тя ще осигури оптична стабилизация на изображението, докато комбинираните сензори ще имат увеличение 5х, подобно на това на Huawei P20 Pro.

Не става ясно обаче, каква ще е ролята на третата леща, въперки че Apple може да избере монохромен обектив, отново подобен на този на китайския гигант, за да увеличи детайлността на изображението, или да избере сензор с широк ъгъл, подобно на новите флагмани на LG. Разбира се винаги същестувва и вариантът, компанията да въведе изцяло нов вид сензор, който да я отличава от конкуренцията.

Всъщност маркетинговият потенциал на тройната камера, както и възможностите на този тип хардуер се оказват хит сред потребителите, което се доказа от 316% увеличение на продажбите на Huawei, в сравнение с миналата година. Въпреки това плановете на Apple лесно могат да се променят до следавщата година, а всичко ще зависи от представянето на трите тазгодишни модела iPhone, които очакваме през септември.