Бъдещият 6.1 инчов модел iPhone, може да се предлага в две версии, с поддръжка на 1 или 2 SIM карти, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Куо посочва в бележките си към инвеститорите, че вторият вариант ще струва между 650 и 750 долара, докато този с една SIM карта, може да е по-евтин – около 550 – 650 долара. Цените на останалите два модела iPhone с OLED дисплеи не се споменават, но естествено те ще бъдат значително по-скъпи.

6.1-инчовият LCD iPhone би донесъл две предимства – да създаде повече ценови сегменти, и да помогне за увеличаването на пазарния дял на Apple в Китай, където моделите с две SIM карти са доста популярни. Всъщност анализаторът споменава двойната SIM функционалност и в предишни свои бележки, като твърди, че поне един от трите тазгодишни варианта, ще предложи тази опция. Според него Apple ще използва модемите на Intel, XMM 7560 и Qualcomm Snapdragon X20 за по-бързи LTE скорости, а DSDS устройствата ще поддържат LTE+LTE връзки, за да могат двете SIM карти да са активни едновременно с един комплект чипове. Тази опция ще улесни потребителите, които използват услугите на два оператора, или които често пътуват в чужбина.

В бележките му се споменава още, че 6.1 инчовия LCD модел iPhone ще стартира 3 до 5 седмици по-късно от останалите два, именно поради решението да се добави DSDS вариант, а ниската му цена ще е предпоставка за значително увеличаване на инерицята на доставките. Куо прогнозира още, че именно 6.1 инчовият LCD и 6.5 инчовият OLED модел, ще са най-популярните устройства на Apple през следващата година, а потребителите ще се интересуват по-малко от 5.8 инчовия OLED вариант, заради по-малкия дисплей и липсата на DSDS функционалност. Така 6.1 инчовият iPhone може да представлява 65 до 75% от общия брой доставени устройства от третото тримесечие на тази до третото тримесечие на следващата година.