Изберете Страница

Apple може да предложи втора версия на 6.1 инчовия модел iPhone с поддръжка на две SIM карти

Бъдещият 6.1 инчов модел iPhone, може да се предлага в две версии, с поддръжка на 1 или 2 SIM карти, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Куо посочва в бележките си към инвеститорите, че вторият вариант ще струва между 650 и 750 долара, докато този с една SIM карта, може да е по-евтин – около 550 – 650 долара. Цените на останалите два модела iPhone с OLED дисплеи не се споменават, но естествено те ще бъдат значително по-скъпи.

6.1-инчовият LCD iPhone би донесъл две предимства – да създаде повече ценови сегменти, и да помогне за увеличаването на пазарния дял на Apple в Китай, където моделите с две SIM карти са доста популярни. Всъщност анализаторът споменава двойната SIM функционалност и в предишни свои бележки, като твърди, че поне един от трите тазгодишни варианта, ще предложи тази опция. Според него Apple ще използва модемите на Intel, XMM 7560 и Qualcomm Snapdragon X20 за по-бързи LTE скорости, а DSDS устройствата ще поддържат LTE+LTE връзки, за да могат двете SIM карти да са активни едновременно с един комплект чипове. Тази опция ще улесни потребителите, които използват услугите на два оператора, или които често пътуват в чужбина.

В бележките му се споменава още, че 6.1 инчовия LCD модел iPhone ще стартира 3 до 5 седмици по-късно от останалите два, именно поради решението да се добави DSDS вариант, а ниската му цена ще е предпоставка за значително увеличаване на инерицята на доставките. Куо прогнозира още, че именно 6.1 инчовият LCD и 6.5 инчовият OLED модел, ще са най-популярните устройства на Apple през следващата година, а потребителите ще се интересуват по-малко от 5.8 инчовия OLED вариант, заради по-малкия дисплей и липсата на DSDS функционалност. Така 6.1 инчовият iPhone може да представлява 65 до 75% от общия брой доставени устройства от третото тримесечие на тази до третото тримесечие на следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This