Изберете страница

Apple може да предложи втора версия на 6.1 инчовия модел iPhone с поддръжка на две SIM карти

Бъдещият 6.1 инчов модел iPhone, може да се предлага в две версии, с поддръжка на 1 или 2 SIM карти, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Куо посочва в бележките си към инвеститорите, че вторият вариант ще струва между 650 и 750 долара, докато този с една SIM карта, може да е по-евтин – около 550 – 650 долара. Цените на останалите два модела iPhone с OLED дисплеи не се споменават, но естествено те ще бъдат значително по-скъпи.

6.1-инчовият LCD iPhone би донесъл две предимства – да създаде повече ценови сегменти, и да помогне за увеличаването на пазарния дял на Apple в Китай, където моделите с две SIM карти са доста популярни. Всъщност анализаторът споменава двойната SIM функционалност и в предишни свои бележки, като твърди, че поне един от трите тазгодишни варианта, ще предложи тази опция. Според него Apple ще използва модемите на Intel, XMM 7560 и Qualcomm Snapdragon X20 за по-бързи LTE скорости, а DSDS устройствата ще поддържат LTE+LTE връзки, за да могат двете SIM карти да са активни едновременно с един комплект чипове. Тази опция ще улесни потребителите, които използват услугите на два оператора, или които често пътуват в чужбина.

В бележките му се споменава още, че 6.1 инчовия LCD модел iPhone ще стартира 3 до 5 седмици по-късно от останалите два, именно поради решението да се добави DSDS вариант, а ниската му цена ще е предпоставка за значително увеличаване на инерицята на доставките. Куо прогнозира още, че именно 6.1 инчовият LCD и 6.5 инчовият OLED модел, ще са най-популярните устройства на Apple през следващата година, а потребителите ще се интересуват по-малко от 5.8 инчовия OLED вариант, заради по-малкия дисплей и липсата на DSDS функционалност. Така 6.1 инчовият iPhone може да представлява 65 до 75% от общия брой доставени устройства от третото тримесечие на тази до третото тримесечие на следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This