Изберете Страница

Apple може да покаже и нов хардуер на WWDC 2017

Конференцията WWDC 2017 на Apple започва на 5 юни, а известният анализатор на Минг-Чи Куо има някои интересни предположения за нея. Повтаряйки някои свои предходни твърдения, Куо прогнозира, че има шанс над 50% компанията да покаже своя говорител Siri Speaker, който освен, че ще постави началото на изцяло нова категория устройства свързани с виртуалния асистент Siri, ще се конкурира пряко и с Amazon Echo Show. Анализаторът твърди още, че шансът да видим 10.5 инчовия iPad с изцяло обновен дизайн, за който той споменава не веднъж в предишни свои доклади, е над 70%.

Въпреки, че тази конференция е насочена по-скоро към софтуера и Apple със сигурност ще представи новите версии на своите четири операционни системи, Куо не се спира на техните нови функции в бележките си. Вместо това той прогнозира, че масовото производство на 10.5 инчовия iPad ще започне в края на второто тримесечие, а в подкрепа на това си твърдение посочва някои изтичания на информация от производителите на аксесоари. Според него таблетът ще изглежда като 9.7 инчовия iPad Pro, но ще има по-тесни рамки около дисплея, което означава по-голям екран в приблизително същия размер на корпуса (както знаете, слуховете твърдят същото и за дизайна и на бъдещия iPhone 8). Анализаторът очаква Apple да достави около 6 милиона 10.5 инчови iPad Pro до края на годината, като те ще бъдат насочени основно към корпоративния и търговския сектор.

Що се отнася до Siri Speaker, за който се говори напоследък, Куо смята, че той ще дебютира заедно с обявяването на подробности за раработката на домашена мрежа с  изкуствен интелект. Позовавайки се на свой предишен доклад, той очаква устройството да може да се похвали с висококачествено аудио и по-висока цена от тази на Amazon Echo, както и нов сензорен панел, за който обаче не става ясно дали ще включва капацитивни бутони, или сензорен дисплей.

Както знаете, напоследък WWDC акцентира единствено върху софтуера, но няма да е прецедент Apple да представи и нов хардуер, както се стана през 2012 година, когато видяхме първия Retina MacBook Pro, или през 2013, когато дебютира Mac Pro. През 2015 година пък, се очакваше Apple да покаже на тази си конференция четвъртто поколение Apple TV, но това така и не се случи.

WWDC 2017 ще започне на 5 юни и събитието ще се предава на живо на сайта на компанията, така че може би чак тогава ще разберем дали предвижданията на Куо ще се сбъднат, или не.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This