Изберете Страница

Apple може да позволи на iPhone и iPad да зареждат аксесоари през дисплеите си

Нов патент на Apple, публикуван от службата за патенти и търговски марки на САЩ, сочи, че Apple може да позволи на iPhone и iPad да зареждат аксесоари през стъклото на екраните си.

Според патентни чертежи безжичното зареждане може да работи в една част на екрана, докато другата остава използваема. Не е известно обаче дали зоната за зареждане ще покаже нещо, докато аксесоарите са там. Разбира се самите аксесоари също трябва да поддържат безжично зареждане.

Патентът сочи, че устройствата може да поддържат само зареждане на аксесоари чрез дисплеите си, така че, ако Apple включи тази опция в своите iPhone и iPad, те ще могат да зареждат слушалки, смарт часовници или стилуси, а не други устройства.

Подобна функция би била много полезна, когато използвате Apple Pencil например, защото приключвайки работа с него, ще можете да го оставите на екрана да се зареди. В момента можете да зареждате второто поколение стилус на компанията, като го закачите към дясната страна на iPad.

Разбира се излишно е да ви напомням, че Apple има хиляди патенти, които никога не са се въплатили в реални устройства или функции. Можем само да се нядаваме, че тази практична и удобна опция, ще види бял свят.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This