Изберете Страница

Apple може да позволи на iPhone и iPad да зареждат аксесоари през дисплеите си

Нов патент на Apple, публикуван от службата за патенти и търговски марки на САЩ, сочи, че Apple може да позволи на iPhone и iPad да зареждат аксесоари през стъклото на екраните си.

Според патентни чертежи безжичното зареждане може да работи в една част на екрана, докато другата остава използваема. Не е известно обаче дали зоната за зареждане ще покаже нещо, докато аксесоарите са там. Разбира се самите аксесоари също трябва да поддържат безжично зареждане.

Патентът сочи, че устройствата може да поддържат само зареждане на аксесоари чрез дисплеите си, така че, ако Apple включи тази опция в своите iPhone и iPad, те ще могат да зареждат слушалки, смарт часовници или стилуси, а не други устройства.

Подобна функция би била много полезна, когато използвате Apple Pencil например, защото приключвайки работа с него, ще можете да го оставите на екрана да се зареди. В момента можете да зареждате второто поколение стилус на компанията, като го закачите към дясната страна на iPad.

Разбира се излишно е да ви напомням, че Apple има хиляди патенти, които никога не са се въплатили в реални устройства или функции. Можем само да се нядаваме, че тази практична и удобна опция, ще види бял свят.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This