Изберете Страница

Apple може да позволи на iPhone и iPad да зареждат аксесоари през дисплеите си

Нов патент на Apple, публикуван от службата за патенти и търговски марки на САЩ, сочи, че Apple може да позволи на iPhone и iPad да зареждат аксесоари през стъклото на екраните си.

Според патентни чертежи безжичното зареждане може да работи в една част на екрана, докато другата остава използваема. Не е известно обаче дали зоната за зареждане ще покаже нещо, докато аксесоарите са там. Разбира се самите аксесоари също трябва да поддържат безжично зареждане.

Патентът сочи, че устройствата може да поддържат само зареждане на аксесоари чрез дисплеите си, така че, ако Apple включи тази опция в своите iPhone и iPad, те ще могат да зареждат слушалки, смарт часовници или стилуси, а не други устройства.

Подобна функция би била много полезна, когато използвате Apple Pencil например, защото приключвайки работа с него, ще можете да го оставите на екрана да се зареди. В момента можете да зареждате второто поколение стилус на компанията, като го закачите към дясната страна на iPad.

Разбира се излишно е да ви напомням, че Apple има хиляди патенти, които никога не са се въплатили в реални устройства или функции. Можем само да се нядаваме, че тази практична и удобна опция, ще види бял свят.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар